1 Haziran 2018 Cuma

Karne Hediyesi Ne Alsak ?




Çocukken bana karne hediyesi alındığını hiç hatırlamıyorum. Alınsaydı muhtemelen çok mutlu olurdum. Ama annem her yaz tatilinde kız kardeşimle beni Kapalıçarşı ' daki Sahaflara götürür ve bir dolu ikinci el kitap alırdı. Dünyanın en mutlu çocuğu olurdum. Adına karne hediyesi denmezdi ama tüm tatili keyifle geçirmemizi sağlardı o kitaplar. Şimdiki gibi elektronik merakı olan bir nesil de değildik biz. Çok heves edip harçlıklarımı biriktirip almıştım ilk walkmani mesela. Başka da bir elektronik hevesim hiç olmadı. Devir değişti tabii. 

Tuğra okul hayatına başladığından beri hemen her karne döneminde ufak da olsa onu sevindirmek için hediye alıyoruz. Hediye olarak bisiklet, scooter, tablet aldık bugüne kadar. Genelde her çocuğun ilgi alanları farklı. Tüm yılın çabasını mükafatlandırırken elbette önceliğimiz onları mutlu edecek bir seçenek olması. Sporla ilgisi olmayana basket topu, kitap okumayı sevmeyene kitap almak yerine ilgi alanında onları daha da yüreklendirecek armağanlar almak gerekir diye düşünüyorum.

Son zamanlarda Tuğra müzik dinlemekten çok hoşlanıyor mesela. Müziğin onu sakinleştirdiği ve mutlu ettiği kesin. Özellikle Yalın' ın uyku vakitlerinde gönlünce vakit geçirebileceği bir kulaklık iyi bir karne hediyesi olabilir gibi. Hele şu üzerinde araba figürlü olana bayıldım ben bile. Ama bundan tek alırsak evde kesin kavga çıkar. Yalın' a da oyun grubunda bir karne verecekler mi acaba :))) 




Bir diğer düşündüğüm alternatif de son dönemlerde çokça rastladığımız Hoverboard. Okulda birkaç kez arkadaşlarında görüp heveslendi fakat tam olarak bir pratik yapıp hoşuna gidip gitmeyeceğine bakmak gerek. Bir de bunu alırsam sanki benden Tuğra' ya pek fırsat kalmaz mı acaba ? 

Aklımdaki diğer bir hediye seçeneği de fotoğraf makinesi. Ve aslında Tuğra' nın en çok ilgilenmesini istediğim şey fotoğrafçılık. Bir dönem eski dijital fotoğraf makinemi eline vermiş ve etrafındakileri fotoğraflamasını istemiştim. Bu tarz görsel aktivitelerin onun ilgisini daha çok cezbedeceği kesin.  Şimdi ben bir değerlendirip sonra Orhun' la ortak bir karara varıp karneye kadar kararımızı vermiş oluruz umarım. Bu arada Media Markt internet sitesinden de bahsettiğim karne hediyelerine ve çok daha fazla alternatife ulaşabilirsiniz.  Birçok üründe de cazip kampanyalar var. Karne hediyesine karar vermeden önce bir inceleyin bence. 

Şimdiden tüm çocuklara keyifli bir yaz tatili diliyorum. Kendime ve tüm annelere de bol bol enerji ve sabır… 





Hiç yorum yok: