26 Şubat 2010 Cuma

İGLO ile Hobimle Mutluyum Yemek Kursu


Geçtiğimiz Çarşamba akşamı Sevgili Tijen'in yemek kursu daveti üzerine İGLO ile Hobimle Mutluyum Yemek Kursu' ndaydım. Benimle beraber çok sevdiğim arkadaşım Sevgili Betülcüm ve Sevgili Saliha da vardı. Tam 4 saate yakın bir sürede İGLO ürünleri ile oluşan harika bir menü hazırladık Şefimiz Serkan Kılınç ile beraber.

Kurs öncesi İGLO ürünleri hakkında çok fazla bilgim yoktu açıkcası. Evimizin balık sevmez küçük adamına balık sevdiren Fish Fingers dışında da pek ürünlerini almamıştım. Gurme karides de benim kullanımda yaptığım hatalardan dolayı istediğim sonucu vermemişti. Kurs sonrasında hem karidesin pişirme incelikleri hem de diğer İGLO ürünleri ile ilgili detaylı bilgim oldu.
İtalyan ve Meksika mutfağı konusunda tecrübeli genç Şefimiz Serkan Kılınç bizler için İGLO ürünleri ile yapacağımız çok güzel bir deniz mahsülleri menüsü hazırlamıştı. Hep birlikte güle eğlene menüyü hazırladık. Bir taraftan şefin bize arada verdiği sos vs. tarifleri bir taraftan Sevgili Tijen'in gerektikçe İGLO ile ilgili bizi bilgilendirmesi de güzeldi.

Menümüzde neler vardı merak edenler için hemen belirteyim, şimdilik sadece fotoğraflar olacak ama her yemeği tekrar evde denemek ve evdeki balık severe de tattırmak niyetindeyim. O zaman mutlaka tarifleri de blogda paylaşacağım.

1) İGLO gurme karides şiş



2) İGLO paelle



3)İGLO ile deniz mahsullü salata




4) İGLO soya fasulyeli pizza




Şefimiz anlatırken bir an önce başlasak diye sabırsızlıkla bekliyorum gibi...
Veee o en büyülü an, yemek yaptığımız keyifli dakikalar. Beni de ancak yemek yapmayı ve yemeyi sevenler anlar sanırım. ( Betüşcüm seninle yanyana yemek yapmak da ayrı keyif arkadaşım)

Ocak başında paellemizi kontrol ederken. Daha evvelden hiç lapa kıvamında pilav yapmadığım için başta birşeye benzetemesem de sonunda ortaya somon ve buharda pişmiş sebzelerle bezenmiş enfes bir lezzet çıktı ortaya.



Arada da elbette Tijen' den diğer İGLO ürünleri ile ilgili merak ettiklerimizi de öğrendik. Sağolsun hem çok içten hem de bu konudaki donanımıyla bizleri aydınlattı.




Yine gecenin sonunda ayrılık vakti geldi çattı. Şefimiz Serkan Bey' in elinden sertifikamızı da aldık, yaptığımız yemeklerden arta kalanları da yanımıza paket yaptılar sağolsunlar.

Bu keyifli ve dolu dolu geçen kurs için öncelikle bizleri davet etme nezaketini gösteren Sevgili arkadaşım Tijen' e, sponsor olduğu ve sağlıklı ürünleri ile bizleri buluşturduğu için İGLO' ya, Şefimiz Serkan Kılınç' a teşekkür ederim.

Tüm fotoğraflar Tijen' e aittir, daha fazlasını görmek isterseniz lütfen blogunu ziyaret etmeyi unutmayın.




6 yorum:

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

tatlı yaseminciğim,
fotoğraflardan çoook güzel vakit geçirdiğiniz belli:)güzel tariflerini heyecanla bekliyoruz:)
öpüyorum canım

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım benim ne kadar güzel ve zarif bir şekilde anlatmışsın. Ağzına sağlık. Davetimize seğer verip geldin, çok teşekkür ederim.
Nezaketin ve sıcak kanlılığın içinse ayrıca teşekkür ederüm.
Umarım hep böyle güzel zamanlarda beraber oluruz.
Kucak dolusu sevgiler

Unknown dedi ki...

Yasemincim yine çok güzel bir etkinlik olmuş senin aldığın keyif de yüzünden belli hiç iglo alıp denemedim ama algıda seçicilik mi bilmiyorum artık bir sürü yerde görüyorum Daha önce ya ben dikkat etmiyordum ya da bu kadar bilinmiyordu.
Ellerinize sağlık arkadaşım

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim, keyifli vakit geçirmene çok sevindim. İglo'nun yemek kursuna ben de katılmıştım, çok keyifli oluyor hakikaten.. Paellayı çok merak ediyorum, tarifini bekliyorum..

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili yasemin ciğim, etkinliğiniz çok güzel geçmiş her halinizden belli.. Bende iglo ürünlerinin hastasyım ve her türlü deniz ürününü çok severim.. buradan sevgili betülcüğüme ve diğer arkadaşlara sevgiler yolluyor her zaman yorum yazamasamda takipçiniz olmaktan keyif alıyorum..

Mimosa Café dedi ki...

çok güzel vakit geçirilmiş, pek güzel yemekler yapılmış :) ben de katılmıştım sevgili Tijenin organize ettiği bu kursa ve inanılmaz keyif almıştım. mutfakta arkadaşlarla beraber olmak harika bir keyif.