3 Şubat 2010 Çarşamba

Karaca Marifetli Set Etkinliği

Geçtiğimiz haftalarda Sevgili Müge arayıp da '' Şekercim 31 Ocak' ta Karaca Marifetli Set etkinliğimiz var, seni ve eşine de bekliyoruz '' diyince hiç düşünmeden kabuk ettim. Hem uzun zamandır hiçbir etkinliğe katılmadığım için özlemiştim hem de ilk defa eşimle katılma fırsatım olacağı için açıkcası çok mutlu oldum. Mutfakta yemek yemek dışında pek bir marifeti olmayan büyük adam için de eğlenceli olur diye düşündüm açıkcası. Aynen de düşündüğüm gibi oldu. Benden daha çok o keyif aldı Marifetli Set ile yemek yaparken.

Bir süredir televizyon reklamlarından hepimizin dikkatini çeken bir ürün aslında Marifetli Set. Üst üste geçen 3 tencerede aynı anda pişen 3 yemek ve ayrıca bir düdüklü tencerede pişen yemek; toplamda 25 dakika gibi kısa sürede 4 çeşit yemeği yapmış oluyorsunuz. Ben ürünü yakından tanımadan önce aklımda bazı sorular ve endişeler vardı doğrusu, çok da kullanışlı olabileceğine inanamamıştım. Ancak sonuç beni ve de katılan tüm arkadaşları fazlasıyla tatmin etti diyebilirim.

Etkinliğin şefi hepimizin yakından tanıdığı Şef Serkan Bozkurt idi. Bizler için seçtiği menü kış çorbası, cacık soslu makarna, tavuklu mantar dolması ve bahçıvan usulü kuzudan oluşuyordu.



Şefimiz Marifetli Set kullanımı, menü ve yapacaklarımız hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra işe koyulduk. Önce önlükleri taktık ve işte hazırız...







Katılan herkesin fazlasıyla beğenisini kazanan Kış Çorbası. Soğuk havada gerçekten içimizi de ısıttı bu çorba. Çorba kaynamaya başladığında tencerenin üzerine koyduğumuz süzgeçli ikinci tencerede de makarnamızı haşladık. Yani mis gibi sebze suyunda haşlandı makarnalar.
Piştikten sonra da cacık sos ile buluştu ve hem lezzetli hem de besleyici bir makarnanın keyfine vardık. Bundan sonra evde çorba pişerken mutlaka suyundan da makarna yapacağım evin minik makarna canavarına.



Makarna tenceresinin üzerine yerleştirilen üçüncü süzgeçli tencerede ise tavuklu mantar dolması pişti. Bence günün en lezzetlisi de buydu. Mutlaka denemek istediğim bu tarifi misafirlerime de yapıp tattırmak için sabırsızlanıyorum.


Veee tüm bu 3 çeşit pişerken diğer düdüklü tencerede de bahçıvan usulü kuzu pişti.



Etkinlik boyunca tüm karıştırmaları gönüllü olarak yapan büyük adam bundan sonra mutfağa da girmek isteyebileceğinin sinyallerini verdi. Artık top bende, bir vesile yaratıp yemekleri ona yaptırmanın vaktidir. Hele de etkinlik sonunda bizlere hediye edilen Marifetli Set' lerle yemek yapmak bu kadar kolay ve keyifli iken itiraz edeceğini hiç sanmam.



Etkinlik sonunda şefimizden sertifikalarımızı da aldık.



Veee son olarak da grup olarak günün anısına toplu bir fotoğraf çektirdik. Öncelikle Karaca firmasına, bizlere ev sahipliği yapan Sevgili Müge ve eşi Sinan Bey' e ve şefimiz Serkan Bozkurt' a teşekkür ediyoruz büyük adamım ve ben.




12 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Yaseminciğim Karacanın Etkinliğini katılan bloglarda okuyorum. Çok keyifli geçmiş.Çok ta marifetli bir setmiş pişenler nefis görünüyor.Biz İzmirde olunca maalesef bu etkinlikler bize uzak kalıyor.Herkesin ellerine yüreğine sağlık.İzmirden sevgiler.Mine

Ferkay dedi ki...

Çok güzel yaaa.
Sizede st hediye etselerdiya.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım etkinlik bahane, maksat şahane diyorum başka da birşey demiyorum.
Seninle tanışmaktan dolayı çok mutluyum canım.
Umarım yine görüşür ve böyle güzel bir zaman dilimini beraber yaşarız.
Kucak dolusu sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ne güzel bir aktivite olmuş, senin adına çok sevindim Yasemin.. Sanırım en önemli sonuç da bundan sonra mutfağında bir kişinin daha yemek yapacak olması :) Ne diyim, darısını başıma .)

neslihan erzincan özgür dedi ki...

harika bir gün olmuş.yemekler de şahane.hepinizin ellerine sağlık.sevilerimle...

Betül KAVAL dedi ki...

çok güzel bir gün olmuş belli canım. darısı başıma artık :)

sevgiler öpüyrum

HADİYE dedi ki...

Merhaba Yasemin,

Etkinlik çok güzel geçmiş.sizin adınıza sevindim.Yemeklerin tariflerini bekliyorum.Bizimlede paylaşırsın umarım.

Sevgiler*

Unknown dedi ki...

Yasemincim belli ki çok güzel vakit geçirmişsiniz ben bu etkinlikleri en çok yazıştığım ancak görmediğim insanlarla yüzyüze geldiğim için seviyorum yemekler nefis görünüyor eminim set de çok kullanışlıdır güle güle kullan canım

Anne İş'te dedi ki...

ŞİMDİ BUNA BİR TAŞLA KAÇ KUŞ DEMELİ ŞAŞTIM:)))

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

yaseminciğim,
okurken tekrar tekrar yaşadım bu harika günü:)hakikaten çok keyifli bir atmosferdi:)
seni tanıdığım için de çok çok mutlu oldum.umarım böyle güzel etkinliklerde yine beraber oluruz.
sevgi dolu öpücükler

Saliha dedi ki...

yasemincim seni tanıdığıma cok sevındımüstelik yanyana yemek yaptık,çok zevkliydi:)) bende yatılı misafirler var zordayımm şarkılarını söyluyorum:)etkınlık yazım gec kaldı biraz:))

inş bu turlu bahanelerle yıne buluşur ve guzel vakıtler gecırırız:))

sevgılerımle.....

Müge Hüner dedi ki...

Ya şekercim;
Nasıl gülerek yazıyorum bu yorumu.
Herkesler yazdı etkinliği bir Yasemin yazmadı, Allah Allah niye acep, diye düşünüp duruyorum :)

Bir şeye mi kırıldı nooldu diye ?

Hatta bu gün sana mail atacaktım, dur atmadan bi geriye yönelik bakayım arşive dedim, iyiki de bakmışım :)
Meğer ben atlamışım, sen 3 gün sonra yazmışsın :(

Şimdi hemen ekliyorum siteme.

Seninle beraber katıldığım, hatta bazılarında ekip olduğumuz :) bir çok etkinlik oldu, her birindende ayrı keyif aldım, çünkü sen çok pozitif ve çok şeker birisin canımcım.
İnşallah başka sebeplerle sık sık bir araya geliriz.
Çok öpüyorum seni :)