4 Temmuz 2014 Cuma

Yalancı İşkembe Çorbası / Ramazan 7. gün İftar Menü Önerisi



Her ne kadar Ramazan çok sıcak günlere denk gelse de iftarda insanın canı bir sıcak çorba istiyor. Hem tüm gün boş kalan mideyi rahatlatmak için de çorbadan daha iyi bir başlangıç olamaz. Bizim evin küçük beyi için zaten çorbasız bir gün yok. Özellikle annesi gibi o da içinde parçacıkları olan, doyurucu çorbaları çok seviyor. Bu kendini İşkembe çorbası sanan çorbaya da bayıldı. Tarif küçük teyzem Fatoş' a ait. Uzun zamandır yapmadığım için tarifi unutmuştum, iftara saatler kala aklıma gelince hemen Fatoş'u aradım ve reçeteyi kaptığım gibi pişirdim. Eğer İşkembe çorbasını seviyorsanız ya da benim gibi işkembenin sadece suyunu seviyorsanız lezzet tam size göre.

Malzemeler:

4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 adet tavuk but
1 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
1/2  çay bardağı sirke
kırmızı toz biber, tuz, kuru nane


Yapılışı:
1. Tavuk butunu tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Haşlanan tavuğun etlerini didikleyin ve kenara alın.
2. Yoğurdu, yumurtayı ve unu bir kasede iyice karıştırın.
3. Başka bir tencereye 2 bardak su  ekleyip yoğurtlu unlu karışımı katıp karıştırın. Kaynamaya başlayınca haşlanmış tavuğun suyunu da içine katın.
4. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Tel şehriyeyi ve didiklenmiş tavuk parçalarını da içine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
5. Şehriyeler pişene kadar karıştırıp en son baharatlarını da ekleyip ocağın altını kapatın.
6. Servis esnasında sarımsakları ezip sirke ile bir kasede karıştın. Çorbanın üzerine bir yemek kaşığı kadar bundan ekleyip o şekilde servis yapın.
Afiyet olsun….


Evet enfes bir çorba oluyor, benden söylemesi. Hem yapımı çok pratik hem de çok doyurucu. Bu akşam iftar için ne yapsam diye düşünenlere çorbanın yanına menü önerim de gelsin bakalım.







Herkese hayırlı iftarlar….



1 yorum:

Özge'nin Oltası dedi ki...

Ben de işkembe çorbasının suyunu sevenlerdenim :) Bu tarife bayıldım, yapıcam mutlaka. Eline sağlık.