22 Aralık 2011 Perşembe

Farkı Samimiyeti Olan Bir Mekan : B&N Burger Noodle Kitchen



TuzBİBER Dergisi için fotoğraf çekimi yaptığımız gün henüz çok yeni bir mekandı B& N Burger Noodle Kitchen. Şef Hüseyin Kurt ve dünya tatlısı ortağı Yıldız Tunçay Hanımla o gün nasıl bir heyecanla bu mekanı açtıklarını ve neler hedeflediklerini konuşurken orada onlarla ben de aynı  heyecanı hissetiştim inanın.

Her ikisi de mutfak konusunda profesyonel olmalarına rağmen bu işe büyük bir şevkle ve amatör ruh heyecanıyla başlamışlar. O gün onlara '' Burayı Blogger arkadaşlarla da tanıştıralım '' dediğimde hiç itiraz etmeden kabul ettiler. Sağolsun Hüseyin de benim İstanbul' da olduğum bir haftasonu yapmak için uygun zamanı bildirmemi bekledi benden.

Ve geçtiğimiz haftasonu bizim kızlar toplanıp misafir olduk B&N Burger Noodle Kitchen' a. Yeni yıl öncesi bizlere çok keyifli bir Pazar sabahı yaşattılar. Zaten içeri girer girmez sanki bir cafe değil de bir eve giriyormuşcasına sizi kapıda karşılıyorlar güleryüzleri ve misafirperverlikleri ile. Sımsıcak, içten ve tertemiz mis gibi. Zaten tüm yedikleriniz gözünüzün önünde açık mutfakta hazırlanıp önünüze geliyor, öyle ki hazırlanırken izleme şansınız bile var.
İlk gittiğimde de mekan ve aksesuarlar çok ilgimi çekmişti ama bu defa Yılbaşı sebebiyle biraz allanıp pullanınca nasıl gözümüze hitap etti anlatamam. Masa da yine taptazecik lezzetlerle donatılmıştı bizler için. Yıldız Hanım' ın Malatya' dan gelen kayısılarla yaptığı reçeller beni mest etti o sabah. Reçel olmadan kahvaltıya oturmayan biri olarak öyle başka yerlerdeki market reçellerinden değil yani, bildiğiniz anne reçeli mis kokulu.





İnsan hani ev sahibi olunca herşeyin en güzeli olsun, o da eksik kalmasın aman şundan da tatsınlar diye hiç tadını çıkaramaz ya böyle zamanların. Hüseyin de o sabah aynen öyleydi, pervane gibi döndü durdu etrafımızda. Yıldız Hanım yanımıza oturup sohbetimize eşlik ederken Hüseyin daha başka neler sunabilirim diye düşünmekteydi.

 

 Ve o sabah tattığım en muazzam şey işte bu Kivili Portakal Suyu oldu. Kiviyle portakalın birbirine bu kadar yakışabileceğini hiç düşünemezdim. Tabii bir de taze naneyi unutmamak gerek. Bayıldım tadına, vitamininden bahsetmeme bile gerek yok zaten. Rize' den gelen kilolarca kiviyi ne yapacağım diye kara kara düşünürken çok iyi oldu bunu öğrendiğim.

 


Öyle ki daha Ankara' ya döner dönmez evde denedim bile, içine bir de limon katarak. Kış boyu enerjimizi nereden alacağımız belli oldu böylece.
Bir de çileklisi vardı ki o da güzeldi ama mevsiminde çok daha güzel olur diye düşünüyorum. Şöyle minik minik kokulu çileklerle tadına doyum olmaz.Çilek mevsimi gidip bir de Yıldız Hanım' ın Çilek Reçelinin tadına da bakmak gerek.

 

O sabah çok yoğun bir hafta ve koşturmaca yaşamalarına rağmen beni kırmayıp gelen tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlarla beraberken geçirdiğim her dakika o kadar keyifli o kadar dolu dolu ki. Hele de böyle bizi bir araya getiren keyifli bahaneler, bizleri el üstünde tutup ağırlayan dostlar olunca keyfi katmerleniyor.

 

Ve B&N Burger Noodle' ın güleryüzlü ve hoş sohbet sahibesi ve Hüseyin Kurt' un ortağı Yıldız Tunçay. Bundan sonra İstanbul' a gittiğimde uğramak için mutlaka bir bahane yaratacağım bir mekan yarattıkları için çok teşekkür ediyorum kendisine. Çünkü dükkanın mimarisinden tutun da inşaat çalışmalarına ve tüm dekorasyonuna bizzat eşlik etmiş Yıldız Hanım. Hiç öyle patron havalarında da değil, tüm çalışanlarla inanılmaz bir enerji paylaşıyorlar hem Hüseyin hem de Yıldız Hanım. Ve ben eminim ki bu farklılık da onları fark edilir kılacaktır benzerleri arasında.Ev sıcaklığında bir mekan olmuş, yolları açık olsun.


Sizin de yolunuz Bakırköy tarafına düşerse hemen Deniz Otobüsü iskelesinin hemen orada bir ' Merhaba  ' demeden geçmeyin.

12 yorum:

Zeynep'in Evi dedi ki...

Yasemincim nekadar iyi olmuştur senin için Hilali gösterdin bize tümayı nekadar özlemişim pelini..keşke ben de bir imkanını bulup gidebilsem:(

Adsız dedi ki...

Sevgili Yasemin,

Yazdıklarını keyifle okudum.
Rica etsem Kivili Portakal Suyu tam olarak ölçüleriyle yazar mısın. Sabah sabah canım istedi.
Küçük Adam Tuğra'ya ve sana sevgilerimle.

Ceren

İnci Yemek dedi ki...

Yaseminim çok güzel bir gündü sohbete doyamadık seninle ama:)
bundan sonra her ist.geldiğinde hiççç bırakmam seni:))
Hüseyin şef ve yıldız hanımın yolları açık kazançları bereketli olsun inşallah...
öperim seni,paşamıda.Mutlu hafta sonları canım...

İnci Yemek dedi ki...

Yaseminim çok güzel bir gündü sohbete doyamadık seninle ama:)
bundan sonra her ist.geldiğinde hiççç bırakmam seni:))
Hüseyin şef ve yıldız hanımın yolları açık kazançları bereketli olsun inşallah...
öperim seni,paşamıda.Mutlu hafta sonları canım...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Ceren merhaba, ben tamamen göz kararı yaptım ama sana şöyle söyliyim. 3-4 adet kiviyi blenderdan geçir, 3 adet portakalın suyunu sık. içine birkaç dal da nane ekle işte oldu bitti. Ben bir de limon kattım biraz ekşi oldu ama çok güzeldi

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Zeynepcim merhaba, Pelin yoktu o gün aramıda ne yazık ki, kimi benzettin acaba Pelin'e ? görüşmek dileğiyle

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Zeynepcim merhaba, Pelin yoktu o gün aramıda ne yazık ki, kimi benzettin acaba Pelin'e ? görüşmek dileğiyle

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim Yasemin.
Ceren

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemincim o günü çok güzel anlatmışsın. Seninle birlikte olmaktan çok mutlu oldum. Beni de davet etmenden dolayı çok teşekkür ederim.
Sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

Ah be Yasminim şu bebe iyileşti dövsemmi acaba şöyle evire çevir ne dersin

Tümay Öztürk dedi ki...

gerçekten çok tatlı bir mekan. davetin için çok çok saol yasemincim. ben de yarın yayınlıycamkısmetse. sendeki fotoları kullanarak. mekan güzel, insanlar güzel, ikramlar güzel. daha ne olsun:)

meliha dedi ki...

çok hoş bir mekandı hamburgerler çok lezzetliydi hizmet de iyiydi ve bizi hüseyin bey karşıladı herkes çok nazikti ve fiyatlar makul dü mutlaka gidin :)