7 Mayıs 2013 Salı

İki Renkli Un Kurabiyesi


Herkesin kendini en iyi ifade eden bir tarifi vardır ya da olmalıdır bence. Kimi keki çok güzel yapar mesela, onlarca kek tarifi vardır ve hepsi de enfes olur. Kimi gözü kapalı cheesecake yapar leziz mi leziz. Kimi benim gibi pilav delisidir hemen her gün yapsa ne yemekten ne yapmaktan usanmaz. Annem için bence bu kurabiyedir onun tarifi bence. Biz küçükken herkesten sıkça talep gören şey diye aklımda bu kalmış nedense.  Ağızda dağılan enfes un kurabiyesi. Ama illa ki böyle iki renkli olacak. Artık eskisi gibi çok yapmıyor hatta belki de yıllardır yapmadı. Eskiden pastane gibi mesai yapan mutfağında artık daha az tuzlu, daha az yağlı şeyler pişiyor. Ama böylesi güzel lezzetleri de unutmamak, unutturmamak gerek bence. Tarif defterimin bir yerinde en değerli tariflerden biri olarak yerini almalı, dedim ve geçtiğimiz ay Yemek Zevki okuyucuları ile de paylaştım. 

250 gr margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 su bardağı un 
3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı: Oda ısısındaki margarini ve tüm malzemeyi karıştırma kabına alın. Elinize yapışmayacak bir hamur olana kadar yoğurun.3 bardaktan sonra kontrollü olarak bir miktar daha un ekleyebilirsiniz. Hamuru eşit iki parçaya ayırıp bir parçaya kakaoyu katıp renklendirin. Her iki renkten eşit parçalar alıp avcunuzun içinde birleştirip yuvarlayın ve tepsiye yerleştirin. 170 derecede fırında üzeri hafif renklenene kadar pişirin. 

3 yorum:

LeylaK dedi ki...

bu kadar güzel bir görüntü elde edermiyim bilmiyorum ama deniycem :)

Unknown dedi ki...

Sut ile birlikte harika olur. Ellerine saglik canim...

cupcakekokulumutfak.blogspot.com

Yaşamın Ta Kendisi dedi ki...

Merhaba, Ankara'da olduğunuzu görünce hiç düşünmeden izleyici listeme aldım sizi..Kurabiyeler harika görünüyor. Elinize sağlık.Sevgiler..