1 Haziran 2014 Pazar

Verçenik Lokantası



Ne zamandır aklımızda olan bir Karadeniz lokantası idi Verçenik. Mekan, adını Karadeniz Kaçkar Dağlarından bir yayladan alıyor. Bugün gidip lezzetleri ile tanışma şansını yakaladık. Ankara' da canımız Karadeniz mutfağından birşeyler tatmak istediğinde hep gittiğimiz Gresta Karadeniz Yemekleri var aslına bakılırsa. Orada yediğimiz her şey öylesine damak tadımıza uygun ki başka bir arayışımız olmamıştı. Bugün yolumuz Gölbaşı tarafına düşünce Verçenik deneyimi için bir fırsat oldu. Bundan sonra Karadeniz yemekleri için iki iyi seçeneğimiz oldu. 

Daha siparişi verir vermez masaya kaymak, bal, birkaç meze ve kızarmış ekmekler geliyor. Çok merak ettiğim ve tavsiye edildiğini çok duyduğumdan önden yarım porsiyon balık çorbası ile başladık. Mezgit ile yapılan  ve içinde bolca balık eti bulunan çorba çok lezzetliydi. Çorbasını yemeyen küçük beyin hakkını da hiç sesimi çıkarmadan yedim itiraf ediyorum. Kışın sadece tam porsiyon balık çorbası ve yanında sıcak mısır ekmeği ile bile karın doyurulabilinir. Çorbanın kıvamı ve lezzeti çok iyiydi, sadece ben kendi adıma yanında limon ikram edilseydi daha hoş olurdu diye düşündüm. 




Tereyağında kızartılmış alabalık da sevenleri için iyi bir tercih. Alabalıkları Rize' den getirtiyorlarmış. 



Mezgit tava da özellikle büyük ve kılçıksız balık sevenler için uygun bir seçenek. Özellikle çocuklar için tercih edilebilir. Fazla yağ çekmeden kızartılmış ve yanında taptaze otlarla servis edilmişti. Son lokmasına kadar  yediğini düşünürsek bizim küçük bey için iyi bir seçim oldu.

Ve Verçenik Usulü Sac Kavurma. Ortasında bulgur pilavı ve tüm çevresince sac kavurma olarak servis edilmişti. Etler çok iyi pişmiş, yumuşacık ve gayet de lezzetliydi.  Tereyağı ile pişmiş pilav ile bence  balık sevmeyip et tercih edenler için fazlasıyla doyurucu bir porsiyon. 

Yediklerimiz bizi tatlı yiyemeyecek kadar doyurunca Laz böreği ve Sütlaç tadımını bir dahaki sefere bıraktık. Genel olarak değerlendirecek olursam bence Verçenik sunduğu lezzetleri ile oldukça başarılı. Kullandıkları malzemelerin birçoğu asıl yerinden Rize' den getirildiğinden ve oldukça kaliteli et kullanıldığından fiyatların da gayet makul olduğunu düşünüyorum. Kahvaltısının da denenmesi gerekir diye düşünüyorum. Yemek öncesi masaya getirilen bal kaymak ikilisi bile kahvaltı için iyi bir referans oldu. 

Verçenik Lokantası , Haymana yolu üzerinde Gölbaşı' nda. Yoldan geçerken çok dikkat çekmese de yolunuz o taraflardan geçerse içeriye mutlaka girip leziz tatları ile tanışın. Bir de mekan Pazartesi günleri kapalı, planlayıp da gidenlerin aklında olsun… 


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kenan günaydın Iftar için geldiğimizde sipariş vermeden önce masada bulunan tereyağ bal zeytin v.s ikramlık olması gereken ve bize sormadan masaya bırakılan yemediğimiz ürünlere hesap içinde 45 ₺ yazılması ve sorduğumuzda onlar fiyata dahil istemiyorsanız sorsaydınız diye cevap veren bir müessese