29 Ağustos 2014 Cuma

Tek Kaşık Zeytinyağı ile Biber Kızarttım


Yaz mevsimini neden seviyorum biliyorum. Çünkü sevdiğim ne kadar sebze meyve varsa hepsine yazın kavuşuyorum. Mesela kışın mis gibi kokan bir domates bulsak nasıl define bulmuş gibi oluruz düşünsenize. Ya da çıtır çıtır biberler gelse kahvaltı masamıza, bahçeden ama seradan değil. Yazı kavurucu sıcağına rağmen yine de seviyorum işte bu güzel nimetleri doya doya yiyebildiğimiz için.

Yazın en sevdiğim şeylerden biri de kızartmalar. Sabah kahvaltı sofrasında dahi kızartma olsun bayılarak yerim. Kalori hesabı yaptığımız için sınırlı tüketmeye çalıştığımız kızartmaları da ben Tefal Actifry ile yaptığımdan içim öyle rahat tüketiyorum ki hiçbir vicdan azabı olmadan keyfine varıyorum. Sadece tek kaşık zeytinyağı ile hem sağlıklı hem de lezzetli kızartma yapmanın yolu Actifry. 

Biber kızartmasını da geçen gün aynı şekilde yaptım. Çerez gibi afiyetle yedik. Yanında da minik domateslerimle tablo gibi görünmüyorlar mı sizce de ? 

Malzemeler
1 kg tatlı yeşil biber ( kıl biber )
1 yemek kaşığı zeytinyağı
20-25 adet cherry domates
tuz

Yapılışı:
1. Biberleri yıkayın, suyunu süzdürün, saplarını kopartmadan Tefal Actifry haznesine alın.
2. Zeytinyağını ve tuzunu da ilave edip yaklaşık 20 dk pişirin.
3. Biberler pişerken teflon tavada çok az zeytinyağında domatesleri soteleyin.
4. Biberleri servis tabağına alıp domateslerle beraber sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.




1 yorum:

anunturi gratuite dedi ki...

Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
Benim sitem www.anuntul-galben.ro ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.