21 Eylül 2021 Salı

Erkekler İçin Stilin En Önemli Tamamlayıcısı Parfüm





 Karşımızdaki kişi üzerindeki ilk etkimiz kullandığımız parfümdür. Aynı zamanda kendimize olan güvenimizin de önemli bir unsurudur. parfümümüz. En kuvvetli duyumuz olan koku duyusu duygularımızı da doğrudan etkiler. Düşünsenize daha yüzünü görmeden önce kokusuyla mekana giriş yapıp sizi etkileyen birileri mutlaka olmuştur. Konu koku olunca biz kadınlar sanırım erkeklere nazaran biraz daha hassas oluyoruz. Bizim için karşı cinsin temiz olması, güzel kokması olmazsa olmaz bir kural. Bu durumda stil tamamlama konusunda erkeklerin payına daha fazla iş düşüyor parfüm seçerken. İnsanların bizi nasıl algıladığı ve hatırladığı konusunda güçlü etkiye sahip parfümlerin stresimizi azaltıp bize özgüven verdiği de tartışılmaz bir gerçek. 


Parfüm seçimi kadar parfüm kullanımı konusunda da dikkat edilmesi gereken şeylerden biri elbette temizlik. Eğer temiz olmayan bir cilde parfüm uygularsanız ne yaparsanız yapın karşınızdaki kişide iyi bir intiba uyandıramazsınız. Duş sonrası açılmış gözeneklere direkt olarak cilde sıkılan parfüm kesinlikle ovuşturulmadan sürülmeli ve cildin parfümü emmesine müsade edilmelidir. Hava sıcaklığı sebebiyle direkt cildimize sıkmak istemezsek saçımıza uygulamak da doğru bir tercih olacaktır. Pek çoğumuzun yaptığı hatalardan biri de parfümü cildimiz yerine kıyafetimize sıkmaktır. Halbuki kumaş üzerinden kokusunun uçup gitmesi çok daha olasıdır.  Bileğimize boynumuza ya da dirsek içlerimize sıktığımızda bu noktalarda vücut ısımız fazla olacağından koku daha fazla hissedilir olacaktır. 


Erkek Parfümü Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ?


Erkek parfümlerinde  kalıcılığını da desteklemek için yine aynı parfümün traş losyonu, nemlendiricisi gibi yardımcı öğeler de kullanılabilir. Kadın parfümlerine göre kalıcılığı daha fazla olduğu düşünülen erkek parfümleri birçok kadın tarafından da bu sebeple kullanılmaktadır. Hafızalara kazınan ve etrafındakileri kokusuyla etkilemek isteyenler için her mevsim kullanılabilecek notalarda parfümler tercih edilebilir.  Yaptığınız iş, çalıştığınız ortam , ne tarz giyindiğiniz ya da sigara kullanıp kullanmadığınız, yaşadığınız iklim. Tüm bunlar parfüm seçimi konusunda sizin için kriter oluşturacaktır. Sigara kullanan birinin daha tatlı kokular tercih etmesi önerilirken , hareketli kişilerin daha fresh olanları kullanmasının uygun olduğu düşünülür. Beslenme türümüzün bile seçimimizde etkisi olduğu söylenir. Bir diğer önemli nokta da almadan önce mutlaka tenimizde deneyip öyle satın almamız gerektiğidir. Bir başkasından güzel kokuyor olması aynı etkiyi bizim cildimizde de vereceğini garanti etmez. 

Günün öğle vakti parfüm seçimi için en uygun zaman olarak belirtilirken baharatlı yemekler sonrası bu seçimi yapmamak gerektiği de benim bildiğim tüyolardan birkaçı.

Seçtiğiniz parfümün de kalıcılığı ve kalitesini de etkileyen birtakım faktörler var . Öncelikle çoğunluğu ithal olan parfümlerin güvenilir bir distribütörden tercih edilmesi önemlidir. Piyasanın önde gelen dağıtıcılarından biri olan MM  Group Kozmetik gibi bilinen , kalitesine güvenilen firmalardan alışveriş yaparsanız verdiğiniz paranın karşılığını da almış olursunuz. Piyasada %100 orjinallik garantisi veren online satış platformalarından biri olan MM Kozmetik parfüm konusunda ilk aklıma gelenlerden biri. Kozmetik, cilt bakımı ürünleri ve parfüm skalasında geniş bir ürün gamına sahip, dünya devlerinin distribütörü olarak da gönül rahatlığı için alışveriş yapabildiğim yerlerden biri. 

Hiç yorum yok: