24 Mart 2013 Pazar

Kuruyemişli Çikolata Dilimleri




Bu sabah hiç öyle Pazar sabahı enerjisiyle falan uyanmadım. İçimde öyle bir sıkıntı bir kasvet var ki.  Ankara' da  bugün  kapalı bir hava  var,  kaç kurtul diyor insana. Kaç arkana bile bakmadan uzaklaş. Bu şehri sevip de vazgeçemeyenlere bazen şaşırıyorum. Bugün yine '' Ne işimiz var bu şehirde ? '' sorusuna cevap arıyorum ben. Tam da bahar geliyorken deniz kenarı olmadan, iyot kokusunu içine çekmeden, bir martı çığlığına takılmadan nasıl geçer burada günler? Yine her zamanki gibi benim en sadık dostum mutfak beni çekip çıkarır bu ruh halinden sanırım. Biraz güneş açar, ağaçlar çiçeklenir kuşlar cıvıldaşır biraz da. Sonrası Allah kerim. 

Ve sanırım biraz da çikolata her zaman iyi gelir. Bu defa bol kuruyemişli bir çikolatalı tarifim var. Yemek Zevki için hazırladığım tariflerden biri. Sizlerin evinde de öyle mi bilmiyorum ama bizim evde çikolatalı tarifler el üstünde tutuluyor. İnanılmaz ilgi ve iştahla tüketiliyor asla ertesi güne de kalmadan. Hatta sonrasında birkaç sefer daha yapılıp bıkana kadar yeniliyor. Bu çikolata dilimleri de aynen öyle oldu. Evde malzemeniz varsa yapması da çok vaktinizi de almıyor hem. Kahvenizin yanında kendi ellerinizle yaptığınız çikolatanın tadına doyamıyorsunuz sonra. 

Malzemeler:
1 kutu krema
20 gr tereyağ
240 gr bitter çikolata
6-7 adet kuru kayısı
5 adet kuru incir
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı Antep fıstığı
1 çay bardağı kuru üzüm

Yapılışı:
1. Kremayı tereyağı ve çikolata parçalarıyla beraber tencereye alıp eriyene kadar karıştırın.
2. Minik küpler halinde kestiğiniz inciri, kayısıyı ; kıyılmış fındık, Antep fıstığı, cevizi ve kuru üzümü çikolatalı karışıma ekleyip spatula ile karıştırın.
3. İçine strech film serilmiş kalıba dökün ve en az 3 saat dondurucuda bekletin. 
4. Dondurucudan alıp kalıptan çıkartıp dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

4 yorum:

İnci Yemek dedi ki...

Yaseminim insanın kendi ile derdi varsa deniz kenarı da deva olmayabiliyor:))bu sebeple bende dahil gönüllerimizi ferah tutmalıyız aslında nasıl olacaksa):
çikolatalı dilimler muhteşem gözüküyor buradan, listeme aldım
canım.
çok öpüyorum seni ve kuzumu...

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhaba,
Çikolatalı dilimler enfes görünüyor. Ellerinize sağlık. Bloğunuzu takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Bana da bekliyorum. Sevgilerimle...

Betül KAVAL dedi ki...

nefissss ellerine sağlık canım. öpüyorum çok.

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık,güzel bir tarif paylaşmışsınız,bende beklerim,sevgiler.