10 Mart 2014 Pazartesi

Rengarenk Marshmallow Yapalım Hadi


Ne zamandır bloglarda görüp de bizim küçük beyi sevindirmek için yapmayı planladığım bu renkli güzellikleri sonunda yaptım. Daha yaparken kendinden geçti tahmin edersiniz ki. '' Bak bu son tamam mı, yarın okula götüreceğiz arkadaşlarına da kalsın olur mu ?'' dememe rağmen paketin yarısı süslenmeden bir kısmı da süsleme esnasında hüpletildi. Çocuk haksız da sayılmaz ki bunlara dayanmak mümkün mü sizce de ?


Marshmallowları marketlerde bulmak çok kolay, ancak ithal olanları biraz ederinden yüksek fiyatla satıldığı için bir süre almadan yanından geçip gittim. Bir paketi 15 tl civarında ithal olanların, tadı daha mı güzel bilemiycem ama o kadar para vermeyeceğimi biliyorum. Haribo' bun daha makul fiyatla satılanlarından aldım ben de. Gerisi zaten çok kolay ve yapımı inanılmaz keyifli. Tüm paketi evde küçük beyin yemesini engellemek için de okula götürüp arkadaşları ile paylaştı. Söylememe gerek bile yok sanırım, hepsi bayıldı bu rengarenk şekerlemeleri görünce. 

Özellikle çocuk doğumgünleri ya da bol çocuklu davetlerinizde yapılabilir. Tek sorun eli ağzı çikolata ve şekerlemeye bulanan yavruları hemencecik temizlemek. Bir de elbette şekerin tüketimini azaltmaya çalıştığımız için çok sık yapmamalı. Keşke becerebilsek de hiç yemeseler ama bir kere tadına alıştıkları için tamamen koparmak oldukça zor. Mümkün olduğunca kendi denetimimizde ve sınırlı miktarda tüketmeleri konusunda dikkatli olmalıyız.



Malzemeler:
1 paket marshmallow (ben Haribo kullandım )
80 gr kuvertür çikolata 
1 su bardağı renkli şekerlemeler

Yapılışı:

1. Çikolatayı benmari usulü eritin.
2. Marshmallowları tek tek önce erimiş çikolataya yarısına kadar gelecek şekilde batırın, çikolatanın fazlasını akıtıp şekerlemelere batırın ve ters çevirin.
3. Yaklaşık 30 dakika oda ısısında soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


7 yorum:

Özge'nin Oltası dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar, bayıldım :) Ellerine sağlık.

Saglıklı Mutfak Hilal dedi ki...

aa iyi fikri dur bende benim miniği sevindireyim:) Bu hafta senle başladım senle devam etsin tarifler. Eline sağlık muucck

Neo BEAT dedi ki...

Marshmellow harika, bana eskileri hatırlatıyor. 10/8 puan. Eline saglık....

SMİLENA dedi ki...

Ben de yapıcam çok şekerler

ckozkan dedi ki...

Benim bile canım çekti..Eline sağlık

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Bende çocuklarıma tattırayım bakalım, acaba beğenirler mi 😃

ihlamurcum dedi ki...

Ben de Pinterest'te görüp denemiştim,özellikle doğum günlerinde çok şirin oluyor.Elinize sağlık.