24 Haziran 2014 Salı

Hamburger Sevenler Burada Mı ?




Geçtiğimiz hafta Cuma akşamı Markör Markalaştırma Ajansından Evren bey tarafından yepyeni bir hamburgeciye tadım için davet edildim. Konya yolu üzerinde yeni açılmış olan Taurus AVM' nin içinde  PopsyRocksy. Mekanın çıkış amacı California Mutfağını tanıtmak ve bunu yaparken de Türk damak tadına uygun olan lezzetler yakalamak. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki menüsü oldukça zengin, her damak tadına hitap edebilecek çok çeşitli lezzetler mevcut. Çorbadan omlete, salatadan burgere, makarnadan pizzaya kadar çok geniş yelpazede bir ürün çeşidi var. 

Masamıza ilk olarak Tortilla Chips & Dips geldi.  Fırınlanmış tortilla ekmeği üzerinde kaşar peyniri, sarı cheddar ve Meksika fasulyesi ve yanında avokado sos ve ekşi krema ile servis edildi. Gayet basit ama çok keyifli bir açılış oldu. Hemen arkasında da yine yapımı oldukça basit ama masadaki hemen herkesin beğenisini alan Chili Fries oldu. Kızarmış patatesler baharatlandırılıp yanında yine Meksika fasulyesi ve cheddar peyniri ile sunuldu. 


Elbette mekanın asıl gözdeleri hamburgerleri.  Benim en çok beğendiğim kavrulmuş kıyma  ile yapılıp bildiğimiz karnıyarık içi gibi hazırlanmış Sloppy Joe Burger oldu. Yerken biraz zorlanılsa da leziz olmuş.

Meksika fasulyesi, sarı cheddar peyniri ve avokado sos ile sunulan Mexican Burger lezzetliydi ancak köftesi çok kalın olduğundan içi az pişmişti. Benim gibi eti fazla pişmiş sevenlerin sipariş verirken özellikle belirtmeleri ya da tercihlerini başka bir seçenekten yana kullanmalarını tavsiye ederim.


Yine bana göre menünün en başarılı reçetelerinden biri ballı hardallı sos ile hazırlanmış acılı tavuk kanatları idi.  Menüde çok fazla çeşitte pizza da var. Tadım esnasında birkaç çeşit de masamıza geldi, tadına baktıklarım hiç de fena değildi. Ancak benim şahsi fikrim California Mutfağı diye yola çıkmış bir mekanda hamburger yemekten yana olur.



Son olarak da tablo gibi süslenmiş 3 çeşit harika tatlı ikram edildi. Cheesecake, tiramisu ve protiferol tabakları çok hoş görünüyordu ancak o kadar çok yemiştim ki sadece bir çatal cheesecake tadabildim.

Yolunuz Taurus Avm taraflarına düşerse ve karnınız cidden açsa o kocaman tabaklı hamburgerlerinden birini mutlaka deneyin derim. Bir tek hamburgerle doymam diyorsanız yanına da mutlaka Chili Fries söyleyin. Bak yazarken bile canım tekrar istedi. 

Bu keyifli etkinlik için öncelikle Markör'den Sevgili Evren' e, PopsyRocksy  yetkililerine ve mekanın güleryüzlü servis elemanlarına tekrar teşekkürler.



1 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

Bol lezzetli bir akşamdı :)