23 Eylül 2014 Salı

Havuçlu Cevizli Kek ( Issız Adam Keki )


Bir zamanlar nasıl da bir moda olmuştu Issız Adam Keki. Eline bir havuç, bir avuç ceviz alan her adam sevgilisine kek yapmaya kalkıştı. Bu adamların kaç tanesi o kızları tavladı bilinmez ama bana kalırsa keklerin de en zor olanıdır Havuçlu Cevizli Kek. Bir kere havucun yapısı itibariyle kekin kıvamını tutturmak biraz zordur. Piştikten sonra da kısa sürede tüketmekte fayda var, çabuk bozulabiliyor.

Bizim evde kek yapılacağı zaman evdeki malzemeleri şöyle bir bakarım, ne var ne yok, hangi meyveden fazla var hangisini kek için kullanırım diye düşünürüm. Buzdolabında havuçların çokça olduğunu görür görmez geçen hafta okulun ilk günü için yaptım.




Hem küçük beyin beslenme çantası için harika bir seçenek oldu hem de buzdolabındaki havuçlar böyle bir kekin için dahil oldukları için çok mutlu oldular. Issız adamın yaptığının aynısı mıdır bilemem ama benim küçük adamımı pek bir sevindirdi. İçinde bol cevizli olunca da benim de kahvemin yanına pek bir keyifle eşlik etti. 


Malzemeler:
3 adet yumurta
2 adet büyükçe havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı irice çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığının ucuyla muskat rendesi
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 - 3.5 su bardağı un




Yapılışı:
1. Oda ısısındaki yumurtaları önce toz şeker ile çırpın.
2. Yoğurdu ve sıvıyağı da ekleyin. Unu, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve muskatı katıp homojen bir karışım olana kadar karıştırın.
3. Son olarak da cevizleri katıp hafifçe yağlanmış kek kalıbına dökün.
4. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
5. Kürdanla kekin ortasından pişip pişmediğini kontrol edip fırından alın.
6. Oda ısısına gelince dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: