2 Eylül 2014 Salı

Krem Şantili Fıstıklı Kurabiye


Kurabiyelerle olan ilişkimi artık blogu okuyan herkes biliyordur. Ev dediğin kurabiye kokacak, anne dediğin kurabiye yapmayı bilecek. Mutfak tezgahında her daim kavanozda kurabiyeler olacak. Bir de en önemlisi stres altında olunca, sinirler gergin olunca hooop bir kurabiye hamuru yoğrulup keyiflenilecek. Bu en son dediğim en önemlisidir, ona göre :)))  

Fıstıklı kurabiyeler un kurabiyesi gibi ağızda dağılıyor hem de enfes bir fıstık tadıyla. İlk yaptığım günden beri defalarca yaptım ve tadına bakan herkes çok sevdi. Ben yine de ilişkimi mesafeli tutmaya çalışıyorum kendisiyle. Ama reçeteyi bekleyen çokça kişi var, daha fazla bekletmeyeyim.


Malzemeler:

1 paket krem şanti ( 75 gr )
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz fıstık
4 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
1. Krem şantiyi, sıvı yağı ve pudra şekerini yaklaşık 5 dakika mikserler çırpın. 
2. İçine toz fıstık ve unu da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yoğurun.
3. Ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 
4. Üzerlerine birer fıstık batırıp 170 derecede 15-20 dk kadar pişirin. 
5. Soğuduktan sonra tepsiden alıp üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.




Bir de yeri gelmişken bahsetmek istediğim bir konu var kurabiyelerle ilgili. Genelde herhangi bir kurabiye reçetesinden 2 tepsiye yakın kurabiye çıkar. Evde de fazla tüketen olmaz ise ve eğer misafir için yapmadı iseniz günlerce aynı şeyi yemek istemeyebilirsiniz. Zaten her ne kadar lezzeti harika olsa da kek kurabiye gibi şeyleri sınırlı ve dikkatli tüketmekte fayda var. Ben hangi kurabiye hamurunu hazırlarsam hazırlayayım hamurun mutlaka yarısını şekil vermeden öylece buzdolabı poşetine sıkıca sarıp dondurucuya kaldırıyorum. Daha sonra pişirmek istediğimde çıkartıp oda ısısına geldiğinde tekrar yoğurup şekillendirip pişiriyorum. Lezzetinden ve tazeliğinden de hiçbir şey kaybetmemiş oluyor. Hem de ziyan olmamış oluyor. Kimi arkadaşlarım pişirip kaldırıyor dondurucuya ancak onda bana dondurucu tadı geliyor ki ne yazık ki hevesim kaçıyor yiyemiyorum. O yüzden tamamını pişirmeyeceksem eğer hamuru çiğ olarak kaldırıyorum.  Belki sizin için de bir fikir olabilir. 


Hiç yorum yok: