18 Mayıs 2015 Pazartesi

Enginar Caciki



Enginar diyince bende akan sular duruyor. Artık enginar aşkımı da duymayan kalmadı sanırım. Geçtiğimiz haftalarda tansiyonumla ilgili biraz sıkıntı yaşadım. Sıcakların da birden bastırmasıyla tansiyon yükselmeleri bni bir hayli huzursuz etti. Doktorumun tavsiyesiyle 3 aylık bir ilaç kullanma dönemine girdim bakalım. Elbette fazla kilolarımdan da kurtulmam  ve becerebildiğim ölçüde beslenme düzenimizi değiştirmemiz gerektiğini biliyorum. Aslında severek tükettiğimiz sebzelere daha fazla ağırlık verip karbonhidrat tarafından uzaklaşacağız bir süre. Zaten yaz meyve sebzeleri ile kilo kontrolü daha kolay gibi.

Bu sabah da bir arkadaşım sosyal medyadan bir site linki paylaşmış. Tam 40 adet enginar tarifi veren bir site. Hemen linke tıklayıp  enginar ile neler yapabilirim diye bakındım. Haftasonu pazardan aldığım enginarın iki tanesi ile bu kadar ve ferahlatıcı cacık tarifini yaptım. Tarif için linke tıklayabilirsiniz ama ben buraya da yazıyorum. 

Enginar Caciki

Malzemeler:
2 adet enginar
büyükçe bir kase yoğurt ( benimki illa ki evde kendi mayaladığım yoğurt )
2 diş sarımsak
taze nane
zeytinyağı

Yapılışı:
1. Yoğurdu bir kaseye alıp içine sarımsağı ince ince kıyın.
2. Enginarı çiğ olarak rendeleyip kararmadan hemen yoğurdun içine katın ve karıştırın.
3. Yoğurdun içine taze naneyi de ince ince kıyıp ekleyin.
4. Servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirin ve nane yaprağı ile süsleyin.

Afiyet olsun.




Şimdi ben tarifi görür görmez yapıp hazırlayıp buzdolabına attım. Az sonra öğle yemeği için oğluşun yanına okula gideceğim. Döner dönmez de yanında bir dilim ekmek ile bunu yiyeceğim serin serin. 
Herkese keyifli ve sağlıklı bir hafta dilerim. Yaz geliyor unutmayın, elbette önce sağlık ama biraz hafiflik için mutfaklarda da değişiklik şart. 



Hiç yorum yok: