19 Şubat 2019 Salı

SGK Primlerinizi Ödemenin En Kısa Yolu





sgk prim ödemesi



SGK Ödemeleriniz İçin En Kısa Yol

SGK primleri ve ödemeleri, iş yerlerinin ve bireylerin belirli dönemlerde ödemek zorunda olduğu yasal ödeme çeşitlerinden biridir. SGK primlerinizi ve SGK’ya olan diğer tüm borçlarınızı, İnternet bankacılığı kanalıyla çok rahat bir şekilde ödeyebilirsiniz. İnternet bankacılığı hizmeti, borç tipini seçmenize ve sorgulamanıza da olanak tanır. Öte yandan, SGK’ya olan borçlarınızı “beyan usulü tahsilat” seçeneği sayesinde sorgulama yapmadan da ödeyebilirsiniz. Aynı işlemleri, cep telefonunuz ile de çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet Bankacılığı ile Yapılabilecek SGK Ödemeleri

Eğer iş yeri sahibi biriyseniz yanınızda sigortalı çalışan personeller için belli bir prim bedeli ödemek durumundasınızdır. Söz konusu prime "SGK işveren cari primi" adı verilir ve siz de bu primi İnternet bankacılığı aracılığıyla kolaylıkla ödeyebilirsiniz. Öte yandan, geçmiş dönemlerden kalan SGK prim borcu ödemelerinizi aynı kanalla yapma şansınız da bulunur. Genel Sağlık Sigortası ve diğer ödemelerinizi de bankanın İnternet bankacılığı hizmetiyle yapabileceğiniz gibi mobil bankacılığı değerlendirmeyi de tercih edebilirsiniz. Eğer esnafsanız veya benzeri işlerde çalışıyorsanız, Bağ-Kur ödemelerini de banka kanalı aracılığıyla çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Tarımsal kesinti ödemeleri, tarım yapılandırma tahsilatları, şartname bedeli ve maliye tahsilatı gibi ödeme işlemleri de İnternet üzerinde kolaylıkla tamamlanabilir.

SGK Ödemeleri Hangi Kanallar Aracılığıyla Yapılabilir?

SGK borçlarının tamamını İnternet bankacılığı aracılığıyla çok kolay bir şekilde ödeme şansınız bulunur. Öte yandan bankanın sunduğu mobil bankacılık hizmeti sayesinde SGK ödemelerini cep telefonunuzdan da yapabilirsiniz. Tercihinizi İnternet'ten ve mobil bankacılıktan yana kullanmıyorsanız, banka şubelerine giderek de SGK borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Özellikle belli bir yaşın üzerindeyseniz bu yola başvurmak isteyebilirsiniz. Çağrı merkezi, SGK prim ödemelerini gerçekleştirebileceğiniz bir diğer yol olarak bilinir ve günümüzde çok sayıda birey ve kurum, bu yöntemi kullanır. Öte yandan bankaların web sayfaları, SGK primlerinizi ve diğer SGK borçlarınızı kredi kartı ile ödemenize olanak tanır. Üstelik, söz konusu yolların hepsi de oldukça hızlı, kolay, güvenilir ve masrafsızdır. Böylelikle SGK ödeme işlemlerinizi dakikalar içinde kolaylıkla hâlledebilirsiniz.

SGK Ödemeleri Otomatik Ödeme Talimatı ile Yapılabilir mi?


Banka hesabınız aracılığıyla “4A SSK Cari Dönem” ve “4B Bağ-Kur Cari Dönem” ödemeleriniz için otomatik ödeme talimatı vererek de ödeme yapabilirsiniz. Ayrıca, diğer birçok SGK ödemesini de otomatik ödeme talimatı ile kolaylaştırabilirsiniz. Kuveyt Türk'te talimatlı SGK prim ödemeleri yapılırken sizden hiçbir ücret talep edilmez.

3 yorum:

Furkan YETEK dedi ki...

Bilgilendirme için teşekkür ederim... Selam ve Dua ile...

KONULOJİ dedi ki...

kartlara bulaşmadan yapsam daha iyi olur yoksa kartın limiti hemen tükeniyor bi kullanmaya başlayınca duramıyorum :))

Furkan YETEK dedi ki...

Merhaba, Değerli Blog Arkadaşım; İnsana Davet sitesinde "Blog Keşif Etkinliği ve Önemli Duyuru" başlıklı yazımızda size de yer verdik. Hemde önemli bir duyuru içeriyor... Bakmak isterseniz beklerim...Selam ve Dua ile...