23 Kasım 2010 Salı

Böyle Olur Bloggerların Ev Gezmesi


Uzun bayram tatilini de bitirip tekrar hayatımızın rutinine dönüverdik. Hepinizin geçmiş bayramını kutlarım. Bayram tatilinde gezdik, tozduk, yeni yerler gördük, uzun zamandır göremediğimiz yerlere gidip hasret giderdik, yedik, içtik. Bunları daha sonraki postta uzun uzadıya yazacağım. Fakat bayram öncesinde öyle bir davet vardı ki evimde şen şanrak. Önce ondan bahsetmeliyim.

Sevgili patronum Feroşum Türkiye'ye geleceğini söylediğinde böyle bir fikir gelmişti aklıma. Onun da tanıdığı birkaç blogger arkadaşı davet edip hep birlikte yiyip içelim istemiştim. Açıkçası bu kadar maharetli hatunu aynı anda ağırlamak ilk başta beni ürkütmüştü. Günler öncesinden menü belirleyip neler yapacağıma karar verdim. Onlar da birer çeşit hazırlayıp getireceklerini söyleyince işim biraz daha kolaylaştı. Ortaya el birliğiyle harika bir sofra çıktı.

 Daha Feroşum Türkiye' ye gelmeden ben neler yaparım, hangi masa örtümü kullanırım diye telaşa düşmüştüm bile. Hemen hemen her gün Betüşümle telefonda tek konumuz bu oldu, yok onu yapma yok bu daha iyi olur diye saatlerce düşündük. Halbuki nolcak işte, maksat muhabbet olsun, gerisi hikaye. Öyle de oldu, her birinin marifetli elleriyle hazırladıkları masamı, evimi renklendirdi.

Bu arada masa örtümün de hikayesinden bahsetmezsem olmaz. Evlenmeden önce çeyiz yerleştirirken bu örtüyü görmüş ve anneme '' Ben bu örtüyü kullanmam, çok demode bu. Al sen kullan bunu'' demiştim. Sonra bloglarda benzeri örtüleri görünce annemden geri istemiştim. O da bayağı bir nazlandı sen misin buna burun kıvıran diye. Bu kadar özel misafirlerim olmasa yine vereceği yoktu galiba. Ne varsa annemde var yine.

Ben böyle kalabalık grup ağırlayacağım zamanlarda geceden kurarım masamı. Bu defa da yine Cuma gecesinden masa örtümü son bir defa detaylıca ütüledim ve serdim. Tabaklarımı, peçetelerimi, çatal-bıçaklarımı, bardaklarımı yerleştirdim. Sabah olunca da servis tabaklarımı bir bir çıkardım. Kızlar da elleri kolları dolu gelince masada tek bir şey koyacak yer kalmadı.

Menüde neler vardı neler ?


Kısır, benim için kalabalık davetlerin vazgeçilmezi. O yüzden salata olarak ne yaparım diye düşününce ilk aklıma gelen hep kısır olur. Sevmeyen de yoktur nasıl olsa.


Mantarlı Biberli Börek, benim uzunca süredir sıklıkla yaptığım bir börek. Tarif adaşım Yaso' ma ait. Tarif henüz blogda yok, inşallah yakında. Vee tarif için tıkkk


Bu enfes Patatesli Ay Çörekleri Sevgili Hilal'ciğimden geldi.


Lor Peynirli Salata yine benim ikramlarımdan. Hem renkleri hem de lezzeti ile masalara keyif veren bir salata. Egeliler bu salataya Çingen Pilavı derlermiş bu arada. Peynir sevenler için kahvaltılar için de iyi bir alternatif. Ben lor peynirini BİM'den alıyorum bir süredir ve lezzetinden de çok memnunum. Bunu da dip not olarak veriyim istedim. Benim gibi her lor peynirini yiyemeyenler bir de bunu denesin. Daha önce içine taze soğan ve maydanoz eklememiştim, bu defa ekledim. Sonuç çok daha lezzetli, benden söylemesi.


Gülaycığımın ellerinden enfes Pırasalı Mısır Ekmeği. Benim gibi otlu ekmeklere hayran biri için bulunmaz nimet idi bu ekmek. Cumartesi gününden geri kalanlar da büyük adamın favorisi oldu, yalan değil valla. Laz adam neyi sever? Elbette Mısır Ekmeğini.


Yine benim yaptığım Kıymalı- Cevizli Börek. Tarif blogda henüz yok, en yakın zamanda gelecek. Bu zamana kadar nasıl olmuş da paylaşmamışım bilmiyorum fakat lezzetinden şüpheniz olmasın. Küçük adamımın en sevdiği börektir, benim için yeri bambaşka yani.


Canım Aylinimin ellerinden harika Elmalı ve Kestaneli Kurabiyeler. '' Küçükleri kestaneli, büyükleri de elmalıdır '' diye diye tüm kurabiyeleri bitirdik sanırım kestaneliyi buluruz umuduyla. Ben bulamadım, kısmet değilmiş:))


Benim o gün için ilk defa denediğim Çikolatalı Süper Kek. Yok abartmıyorum adı böyle. Tarif Sevgili Düşbahçesi' ne ait. Ben biraz büyük bir pişirme kabı kullandığım için istediğim görüntüyü alamadım, normalde daha ufakça bir kalıpta pişirince haliyle daha yüksek bir kek olacaktı.  Onca tarifin içinde hakettiği ilgiyi de görmedi aslında, o kadar çok yedik ve gözümüz doydu ki,  fakat sonrasında evde hayranları oluştu diyebilirim. Arasında ve üzerindeki ganaj kıvamındaki krema ile damaklara şenlik yaptırıyor diyorum, başka da birşey demiyorum. En kısa zamanda kendine yaraşır bir kalıpla tekrarlanacaktır.

Can arkadaşım Betüşüm' ün ödüllü Arap Kurabiyeleri de masamızdaki lezetlerden biriydi. Mini mini tek lokmalık çok lezizler.


Ayşenciğimin görüntüsüyle masanın prensesi konumundaki Vişneli Tartı.
 Sevilciğimin Feroşumun bebişi için sürpriz olarak gönderttiği Bebek Kurabiyeleri de Meltem Mutfakta' dan geldi. Meltemciğim senin de ellerine sağlık, Sevilciğim ince düşünmüş, kendisi yollarda memleketine giderken bile masamıza rengini kattı. Her ne kadar bir baby shower partisi  diye yapmamış olsak da bebişler çok hoştu.

Canım ablam diyorum ben ona, Blog alemindeki ablam benim o. Pek öyle kimseye abla, teyze, amca gibi sıfatlar kullanmayı sevmem, beni yakından tanıyanlar bilir. Benden yaşlarca büyük teyzeme bile teyze diyemem ben, ama Güler Ablam benim ablam işte:)) Almış eline bu cici kavanozu çalmış kapımı. En sevdiğim reçelin ayva olduğunu da sanki bilirmiş gibi. Ablam tadına bakıldı hemen ertesi gün kahvaltıda, mis olmuş mis.

O gün masamızda 2 çeşidimiz daha vardı. Biri Sevgili Gülfem'ciğimin getirdiği Limonlu Mini Cheesecake idi. Gülfemcim o gün trafiğe takılıp da biraz geç aramıza katılınca o harika lezzetlerin fotoğrafları çekilemeden hemencecik mideye indirildi. Fotoğraf ve tarif için lütfen buyrun.

Bir diğer fotoğraflanamayan tarif de benim  hazırladığım Cevizli İncirli Sütlü Tatlı idi. Daha önceden Leziz Dergisi için hazırlamıştım bu tatlıyı, ne zaman yapsam herkesten tam not alır. Bu defa da umarım beğendirdim arkadaşlarıma.

 Kim sevmez böyle misafiri değil mi ama ? Her biri ayrı marifetli bloggerlar olunca hal daha da eğlenceli oldu. Hepsinin birbirinden güzel emekleri ile bana destek olmaları beni de hiç yormadı diyebilirim. Böyle misafire can feda, her gün gelin kızlar siz. Bereketiniz hiç eksilmesin yuvalarınızdan.

 

Bunlar da Sevgili Behiye' nin gönderdiği güzel çiçekler. Kibar arkadaşım memleketine gittiği için bizlerle birlikte olamadı, inşallah bir başka sefere. Ben sabahın erken saatlerinde hazırlıklarımı yaparken gelen bu çiçekler günün keyifli geçeceğine işaretti. Her zaman çiçeklerimi aldığım çingene teyzem o sabah tezgahını açmadığı için masam çiçeksiz kalacak diye hayıflanmıştım ben de. Taa Antalya'lardan yetiştin imdadıma Behiye' cim.
Bu alttaki harikalar da güzel gülüşlü harika kadın Zeynepcimden. Kendisi, kahkahaları, keyifli sohbetlerinin yanında çiçekleri de cabası. Güzelcim kahveye gelcem sözzz:))


İşte bayram öncesi evimdeki keyifli saatlerden karelerdi bunlar. Masa ve ikram fotoğrafları Aylinciğime aittir, ben o telaşla hiç makineyi elime almadım. İyi de etmişim. Sağolasın Aylinim, ellerine sağlık.

Kalabalık davetlere alışkın olmama rağmen ilk defa blogger dostlarımı ağırlayacak olmaktan ilk başta biraz korkmuş (!!!) olsam da çok büyük keyif aldım. Kolay değil elinden her türlü iş gelen bu hanımlara ikram hazırlamak, beğendirmek. Umarım onları memnun etmişimdir. Eğer ki bir hatam olduysa artık affetsinler beni, bir daha olmaz:) Hepinize teşekkürler kızlar, evimi neşeye boğdunuz. Başka da bir sonuç olamazdı zaten, böyle olur bloggerların ev gezmesi....

25 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım benim harika bir gün olmuş.Siz
ler adına çokkk sevindim hepinizin el
lerine,yüreğine sağlık öpüyorum.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

ay ay ayyy, ben seni öperim öperim öperim sonra sıkı sıkı sarılırım tatlı hatun:)))
harika bir ev sahibiydin.inan her dakikam çok keyifli ve lezzetli geçti,eve geldiğimde yüzümde koca bir fiyonk ,karnımda da kocccaaa bir göbek vardı resmen:)))kesinlikle tekrarlamak lazım bu güzel günü,sen bana bu cuma kahveye gel istersen,detayları göz göze konuşuruz şekerim:)))
ayrıca enişteye de çok teşekkürler küçük adamla ilgilendiği için:)))
öpüyorummmmmmm

Yemekbahane dedi ki...

oo sofra çok bereketli ve nefis gözüküyor. Herkesin ellerine sağlık Yaseminciğim.

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Neler diyorsun Yasemin'im? Cıs ağzına acı biber sürerim. Elbette pek de güzel konuk ettin bizi. Çok teşekkürler, o gün aldığım ateşle ve neşeyle bayramım daha bir güzel geçti. Masa örtüsünü ve peçeteleri sakın geri verme annene :)

HUYSUZBALIK dedi ki...

Süper bir sofra olmuş herkesin ellerine sağlık. Benim de anneme önce istemiyorum diyip sonra da alamadığım bir bavul dolusu çeyiz var :) Geri de vermedi kardeşlerime verdi inadıma :) Masa örtüsünden çiçeklere tariflerden katılanlara muhteşem bir buluşma olmuş. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Yasmincim harika bir ev sahibiydin.Çok ama çok güzel bir gün oldu benim için.Gülen yüzler,konuşmaktan yorulmuş bir çene ve Fiyonkumundan dediği gibi koca bir mideyle eve döndük.Herşey ama herşey çok güzeldi.Hem senin hem de bütün arkadaşların ellerine sağlık.incirli cevizli tatlıyı gördüğün gibi hemen yaptım bayıldım çünkü sırada Hilalin patateslisi var :)
Bu arada benim için yazdıkların beni çok ama çok mutlu etti.Tekrar herşey için çok teşekkürler

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Of of of diyorum baska birsey demiyorum. Muhtesem bir sofra olmus, bayildim valla. Benim gozum visneli tarta takildi:) Hemencik bi bakayim nasil yapiliyormus. Ellerine saglik.

Kek tarifini de begenmene sevindim. Dedigin gibi kucuk pisirme kabi kullansaydin cok daha kalin bir kek elde ederdin. Ama olsun yinede harika olmus belli:) Hollandadan sevgiler!!

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Deryacım teşekkürler, gerçekten harika bir gündü.
*******
Zeyenpcimmm ben de sana sıkı sıkı sarılırım. Keyif almanıza çok sevindim.Koca göbek olayına hiçç girme, kaç gün mide sıkıntısı çektim bilmiyorum.
**************
Mügecim teşekkürler, bereketli oldu cidden.
***************
Aylinim tamam biber sürme sen ağzıma, sözümü geri aldım. Yoook asla geri vermem, nasıl güzel fotoğraflamışsın sen de, eline sağlık. Tatilin de valla harika geçmiş, fotolardan belli.
****************
Esincim ahh ahhh sorma benim de öyle istemediklerim dolu. ama vermiyor dediğin gibi. Bu örtü de şansıma geri geldi.
****************
Güler Ablam keyifli geçirmene sevindim. oğluşuna hemen yaptın değil mi tatlıyı, ne annesin sen ama:)
***************
Evet evet Selmacım kalıp doğru seçilseydi çok daha şık bir sonuç olacaktı. Yine de iyiydi. sevgiler

Betül KAVAL dedi ki...

yasemincim harika bir gündü.bizleri çok ama çokgüzel ağırladın canım arkadaşım benim.


sevgiler öpüyorum

Saglıklımutfak dedi ki...

ne kadar kalabalık bir gündü değil mi, bizimle tarifleriye birlikte olan arkadaşlarımızla, yasemin, selma, sevil. Her şey süperdi canım arkadaşım . ellerine sağlık:) çok öperim seni

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Arkadaşlar hepinizin ellerine sağlık masadakiler nefis. Afiyet olsun. Masa örtün gerçekten çok güzel. Hepinize sevgiler...

Mutfak Havlusu dedi ki...

sofra içinde yemekler içinde
herbirşey içinde diyecek sözüm yok!
harika diyorum ama bence yeterli değil sadece uğraşıyorum anlatmaya.abartmıyorum da sakın öyel sanmayın ..hem emek harcanmış fazlasıyal hemde çok sıcak ve samimi herbirşeyiyle..her daim tekrar edebilmeniz dileğiyle..selamlar.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Yaseminciğim masa örtüsünden başlayayım harika ne varsa annelerde var zaten. Lezzetler süper hepsi nefis ama en güzeli bizim kızların orada olması.Aylin im, Hilalciğim, Ayşenim, kocaman gülücüklü Zeynepim ve Güler im...Hepinizi çok öpüyorum İzmirden kucak dolusu sevgiler...

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

ne güzel bir gün olmuş.. hem birbirinden nefis tariflerle dolu sofraya hem muhabbete doyum olmamıştır emimin.. hepinizin ellerine sağlık :) sevgiler..

Fatoş Öztürk dedi ki...

Merhaba ne güzel birgün geçirmişsiniz.Yiyeceklerde süper görünüyor hepinizin ellerine sağlık.Sevgiler...

nohut oda dedi ki...

ayyy ıstahım acık zaten canım cektı fena halde..
nefıs hersey..

Gülcan dedi ki...

orda olmak isterdim valla.

Burcu Çalışkan dedi ki...

bu kadar yetenekli bayan bir araya gelirse böyle bir masa ortaya çıakr kimsede oburluk yapmadan duramaz sanırım :))

Tümay Öztürk dedi ki...

Harika bir masa ve harika bir gün olmuş. herkesin ellerine sağlık. Masa örtülerinden sunumlara kadar herşey harika:)

Nehir Butik Pasta dedi ki...

çok güzel ve keyifli bir gün olmuş ne mutlu sizlere
lezzetlerin hepside birbirinden güzel

YeMeK vAkTi dedi ki...

zaten her blogda gördüm aklım kaldı...ne güzel mamalar yapmış ne güzel eğlenmişsiniz Yasemincim.Ellerinize sağlık teker teker

dokuzuncubulut dedi ki...

Bu kadar marifetli hanım bir ara gelince ortaya, mükemmel bir ziyafet sofrası çıkmış...
Hepinizin ellerine sağlık olsun.
Sevgiler.

İnci Yemek dedi ki...

Yaseminciğimne kadar çok eğlendiğinizi tahmin edebiliyorum:)bütün güzeller bir araya gelince.
Muhabbetiniz bol ve daim olsun canım.
Masa örtüsü ve peçetelerin,çiçekler ve lezzetler buradan muhteşem gözüküyor herkesin ellerine emeğine sağlık:)
yiyenlere afiyetler olsun.çok öpüyorum seni..

pelince dedi ki...

Yasemincim nasıl güzel bir sofra bu böyle,herkesin ellerine sağlık... Masa şahane gözüküyor..

Afiyetler olsun...

öpüyorum..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim, sofra da yiyecekler de nefis görünüyor.. Hepinizin ellerine emeklerine sağlık, afiyetler olsun.. Muhabbetiniz eksilmesin.. Sevgiler..