29 Ağustos 2012 Çarşamba

Vişne Reçeli


Kahvaltısız güne başlayamayan, kahvaltıya da reçelsiz oturmayan biriyim. Yemesem de masada illa ki reçel olmalı, en az bir çeşit ama mümkünse birkaç farklı renkte masayı süslemeli. Kesinlikle yemesem de gözümün önünde şöyle bir arz-ı endam etmeli. Hele de kahvaltıya misafirim olacaksa rengarenk reçel kaseleri masanın çiçeği gibidir benim için. Yani beni kahvaltıya davet edip de öyle balla falan kandıramazsınız. Reçel olmalı ama mutlaka ev reçeli olmalı. Küçük bey için de peynir yedirebilmenin en değerli formülü reçeller. Bir lokma ekmeğin üzerine reçelin altına gizlenmiş peyniri koyarsın ohhhh peynir mideye iner. Annelik sürekli formül geliştirme değil de nedir ?

Ve vişne reçeli benim çilek reçelinden sonra en sevdiğimdir. Her sene zamanını kaçırmayayım diye pazarlarda, marketlerde gözümün aradığı tek meyvedir vişne. Biraz dondurucuya kışın pastalar için, biraz da reçellik. Hala az da olsa bulunabiliyor pazarlarda. Mevsimi bitmeden tarifi paylaşayım da henüz yapmamış olanlar ellerini çabuk tutsunlar dedim. 




Malzemeler:
1 kg vişne
1 kg toz şeker
1/2 limonun suyu

Yapılışı:
1. Vişneleri yıkayıp saplarını ayıklayın. Dilerseniz çekirdekleri ile de yapabilirsiniz ama çekirdeksiz yapmak istiyorsanız çekirdeklerini tek tek çıkartın.
2. Derin bir tencereye bir kat vişne bir kat toz şeker olacak şekilde yerleştirin. Mümkünse bir gece ya da en azından 3-4 saat kadar bekletin.
3. Beklemiş ve kendi suyunu salmış vişneleri ocağa alın ve reçel kıvamına gelene kadar kaynatın.
4. Ocaktan indirmeden önce limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın, ocaktan alın.
5. İlk sıcaklığı çıkınca kavanozlara boşaltıp ağzını sıkı sıkı kapatın.


4 yorum:

Doludoljmutfak dedi ki...

eee ben yırttım o zaman dün değişik bir marmalet yaptım . Sakızlı kayısı ve nektarin marmaletı.. ee kahvaltıya gelirsin artık ..

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Yaseminciğim benim içinde kahvaltı öncelikle renkli renkli reçellerdir sofranın çiçeğidir. her yıl mutlaka değişi değişik yaparım ellerine sağlık sevgiler..

nohut oda dedi ki...

çilek reçeli yapmıştım vişneyide severim çok zamanımı şimdi acaba?

Esradan dedi ki...

harika görünüyorr.emeğinize sağlık.sevgiler.afiyet olsun