11 Ocak 2014 Cumartesi

Fıstıklı Antep Katmeri



Bir Cumartesi gecesi ekran başına geçip de böylesine bir tarifi paylaşıyorsam Pazar sabahı evdekilerden güzel iltifatlar alasınız diyedir. Bu iyiliğimi de unutmazsınız artık. Sadece 15 dakikanızı alır hazırlaması ama tüm gün akıllarından çıkmayacak bir lezzet hazırlamanız mümkün. Tarif yine bu işin ustası Baklavacı Güllüoğlu' ndan. Ankaralı blogger olarak katıldığımız bir etkinlikte tadına bakıp tarifini de almıştık. Benim elimden bu işler gelir diyorsanız işte size tarif: 


Malzemeler: (1 adet 2 kişilik)
hamuru için
100 gr un
1 çay kaşığı tuz
60 gr su 

İç malzemesi için:
100 gr kaymak
60 gr toz fıstık
40 gr toz şeker


Yapılışı:
1. Hamurun malzemelerini yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Top haline getirip hafifçe yağlayıp mermer yüzeyli bir tezgahın üzerinde 1 saat dinlendirin.
2. Hamuru dinlendirdikten sonra merdane yardımıyla yemek tabağı çapında açın. Ardından elinizle çevirme tekniği ile olabildiğince en ince hamuru elde edin.
3. Hamuru iyice incelttikten sonra kenarlarını kesip kare şekli verin. Üzerine sırasıyla kaymağı, fıstık içini ve şekeri serpiştirin. Zarf şeklinde kapatıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
4. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. isteğe göre sıcak ya da soğuk, üzerine bolca toz fıstık serpiştirerek servis edebilirsiniz. 

Püf noktası : Katmer tam olarak 5 dakika pişirilmelidir. Fırında 4 dakika durursa çiğ kalır, 6 dakika tutarsanız da fazla pişmiş olur.

1 yorum:

SMİLENA dedi ki...

5 dakika önce eşime nasıl canım katmer çekti dedim,sonra blogu açtı ve bingo katmer fotoğrafı bu saate ben napıcam şimdi :)))yarın Güllüoğlu farz oldu :)))iyi geceler Yasemincim