2 Ağustos 2016 Salı

Kurutulmuş Domatesli Salata


Salata bahane elbette. Özlemişim dedim ya yazmayı, açtım baktım fotoğraf arşivinde neler kalmış paylaşmadığım. Neler varmış neler daha?  Fotoğrafını çekip çekip bırakmışım arşive. Şimdi artık  ufak ufak tarifleri paylaşmaya geldi sıra.  Bir taraftan da Yalın kuzuyla maceralarımızı yazıp içimi dökerim diyorum.  Mesela eve kapanan yeni doğum yapmış annenin bitmek bilmeyen, önüne geçilemez iştahından. Evde ne kadar abur cubur atıştırmalık varsa gidip gelip atıyorum ağzıma. Bu sadece bana has bir durum olmasa gerek. Sıkıldıkça kendini buzdolabı önünde bulan çok insan var eminim. Hastaneden eve geldiğimizde çok daha iyi durumdaydım aslında. Hastaneden hem koşuşturmadan hem de çok da hastanenin iştah kabartmayan yemekleri  sayesinde 8 günde tam 8 kilo eksi ile çıkabilmiştim. Eve gelince işler tersine döndü hemen. Gün içinde öyle deli gibi yemesem de düzensiz beslenme durumu zorlaştırıyor. Çoğu zaman öğünleri kaçırıp sonra da abartıyorum, karbonhidratı da fazla kaçırıyorum.  Gece  bile mama hazırlamaya kalktığımda mutfakta gözüm sürekli bir şeyler arıyor. Hani yani sütüm olsa tamam diycem ama süt de bitti bitecek durumda. O konu zaten canımı sıkıyor, canım sıkıldıkça daha da çok atıştırıyorum. Tam bir kısır döngü durumu.

Arşivi karıştırınca bir sürü kalorili lezzetin içinde canımın en çok çetktiği şey bu Kuru Domatesli Salata oldu. Mis gibi gözüktü fotoğrafları bana. Evdeki malzemeleri kontrol edip hemen yapacağım birazdan.



Malzemeler

1 kase kurutulmuş domates
1 çay bardağı dilinlenmiş biberli yeşil zeytin
5-6 adet kornişon turşu
birkaç dal dereotu
4-5 adet ceviz içi
nar ekşisi
sızma zeytinyağı

Yapılışı:

1. Kurutulmuş domatesleri sıcak suyun içinde en az yarım saat bekletin. Yumuşadıklarında ince şeritler halinde kesin ve kaseye alın.
2. Biberli yeşil zeytinleri içine ekleyin.
3. Kornişonları dilimleyip içine katın.
4. Cevizleri elinizle irice parçalayıp üzerine dökün. Son olarak nar ekşisi ve zeytinyağını da katıp güzelce harmanlayın ve buzdolabında servisten önce en az 1 saat bekletin. 
5. Servis yaparken dereotlarını ince ince kıyıp salatanın üzerine serpiştirin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

denizzeynep dedi ki...

Tam şu anda "olsa da yesek" dedirten bir tarifmiş bu.. Ellerine sağlık :)