10 Aralık 2017 Pazar

Nutellalı Mini Kekler


En son bloga tarif gireli neredeyse 6 ay olmuş. İnanılır gıbı değil. Bunca zaman en büyük keyfimden uzak kalmışım. Suçlu aramıyorum. Biraz güncel alışkanlıklar - instagram diyelim kısaca - biraz da evdeki minik yavru - ona da Yalın diyelim bari - sebep oldu dersem yanlış olmaz herhalde. Halbuki eskiden blog benim sıkıldığımda gelip sığındığım limandı; nefes aldığım, yalnız kaldığım ve bundan huzur bulduğum tek yerdi. Asla arkamı tamamen dönüp gitmeyi düşünmedim ama bazen işler de düşünüldüğü gibi olmayabiliyor. Umarım bundan böyle eskisi kadar olamasa da arada girip bir ses vermeye çalışacağım. Mutfaktan uzak kalamıyorum fakat yaptıklarımı fotoğraflayacak kadar da geniş vakte sahip olamıyorum her zaman. Hızlı paylaşım yapabildiğimiz bir platform olunca da bu ilk gözağrımız ihmal ediliyor haliyle. Ama blogun tadı başka hiçbir şeye benzemiyor gerçekten. Kendi kendime söz verdim. Artık daha sık uğrayacağım eski dostuma.

Madem bunca vakit uzak kalmışım o zaman şöyle bol çikolatalı bir reçete ile dönüş yapayım istedim. Dün bu minik muffin kekleri canım Aslım ile yaptık. Daha doğrusu canım çok sıkkın bir halde kapısını tıklattığımda o, malzemelerini hazırlamış beni bekliyordu. Çünkü biliyordu ki mutfak en iyi terapiydi bizim için. Hem tarif için gerekli olan Nutella kavanozunun dibinde kalanını da kaşıkla bitirmeme izin verdiği için terapi süper başarı ile sonuçlandı. Keki sadece 5 dakika içinde hazır edip fırına verince mutfağı saran o mest eden koku için bence haftasonu mutfağa girin. Benden söylemesi:))
Sadece 2 malzeme ile çok tatmin edici bir lezzet çıkıyor ortaya. Çikolata kavanozları ile aranız iyiyse bu muffinleri de tarif defterinize not edin.

Malzemeler

2 adet yumurta
280 gr Nutella 
8 yemek kaşığı un

Hepsi bu kadar basit. Tüm malzemeyi isterseniz mikserle isterseniz de bir çırpma teli yardımıyla güzelce karıştırın. Yağladığınız muffin kalıplarına pay edip sıcak 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar pişirin. Kullandığınız muffin kalıplarının büyüklüğüne göre pişme süresini kısaltıp uzatabilirsiniz. 
Afiyet olsun














1 yorum:

ezgi dedi ki...

Eminim inanılmaz lezizdir. Çünkü malzemeler on numara beş yıldız :)
Sevgiler