4 Ocak 2018 Perşembe

Hassas Ciltler İçin Avéne Cicalfate



Avéne  Fransa menşeli bir dermokozmetik markası. Önce dermokozmetik ne demek ondan biraz bahsedeyim. Dermokozmetik  demek ilaç teknikleri kullanılarak üretilen ve çeşitli klinik testlerden geçmiş cilt bakım ürünleri demektir. Bu ürünler sadece eczanelerde satılır ve plastik cerrahi uzmanları tarafından da cilt sorunlarının tedavisinde çözüm olarak kullanılır. 

Avéne Cicalfate onarıcı bir antibakteriyel krem. Avéne zaten hassas ciltlere özel ürünler yapan bir dermokozmetik firması.  Ve bu tarz tedavi edici ürünler içerisinde de fiyat / performans olarak bakıldığında en sevdiğim diyebilirim. Özellikle son dönemde internet üzerinden alışveriş yaptığım sitelerdeki indirimleri sıkı takip edip gayet avantajlı ürün alıp stok yapıyorum. Yıllardır kullandığım bu Avene Cicalfate onarıcı kremi de bir süredir almıyordum açıkcası. Yaklaşık 1 aydır eski bir dosta tekrar kavuşmuş gibi mutluyum. Bir süredir cildimdeki sivilce lekelerinden şikayetçiydim. Hızır gibi yetişti dersem tam doğru tabir olacaktır. İçinde sükralfat, bakır ve çinko yok; koku ve koruyucu da içermiyor. Gönül rahatlığı ile bebekler için de kullanılabilen bir ürün olduğunu da ekleyeyim unutmadan. Diğer tüm Avéne ürünleri gibi bu krem de Termal su içerdiğinden ilk zaman cilt alışık olmadığından çok zor sürülüyormuş gibi geliyor, kalın bir yapısı var. Fakat cilde temas edince çok çabuk emiliyor ve yağlı bir his bırakmıyor. Eğer daha kolay sürülsün ve çabuk dağılsın istiyorsanız kendi yöntemimi söyleyeyim; ben cildime kremi uygulayıp biraz da Termal su püskürtüp öyle sürüyorum. 

Sivilce lekesi, hafif güneş yanığı lekesi, piercing izi lekesi için birebir. Ben yıllar önce yüzümde 3 tane kocaman ben aldırmıştım ve üçünde de dikişlerim vardı. Tedavi süresince Cicalfate krem elim ayağım gibiydi. Sonra yıllar içinde farklı ürünler de denedim elbette. Geçen ay Ankara Annelerinin düzenlediği bebek partisinde karşılaşınca çok mutlu oldum tabii. Sizlerle de paylaşıp bahsetmek istedim. 

Hiç yorum yok: