15 Haziran 2018 Cuma

Do You Speak English ?

Hani kalıplaşmış bir laf vardır ya " Bir dil bir insan" diye. Nasıl da doğru olduğunu insan bulunduğu ortamdaki dili anlayamadığında farkediyor. Hele de böylesine küçülen dünyada bu durumdan kendimizi soyutlayıp gereği yok demek de mümkün değil.



Bizim okul çağımızda zorunlu eğitimde yeri olmayan yabancı dil artık Devlet okullarının bile zorunlu müfredatında var. Yeterli yetersiz orası tartışılır fakat öneminin bilincinde olunması açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Ben özel okulda okudum ortaokul ve liseyi. Ingilizceyi de kolejde öğrendim. Fakat o zamanlar devlet okulunda eğitim gören kız kardeşimin hayatı boyunca Ingilizce öğrenmek için nasıl çabaladığını çok net hatırlıyorum. Aylık yayın olarak eve gelen Ingilizce dergiler aile arasında bile çoğu zaman dalga konusu olmuştur. Şimdi olsa öylesine güzel ve hakkıyla dil eğitimi veren dil okulları var ki bu işi kısa zamanda çözüme ulaştırabiliyorsunuz. Bu anlamda benim de en çok beğendiğim ve benim fikrimi soran tüm çevreme tavsiye ettiğim yer Wall Street English. Ingilizce biliyor olmak başka şeydir ama Ingilizce konuşma bambaşka şeydir.

Özellikle profesyonel iş hayatında artık Ingilizce olmazsa olmaz bir şart. Yabancı dili sadece iyi yazıp iyi okumak da yeterli görülmüyor, aynı zamanda da akıcı bir şekilde ingilizce konuşabiliyor olmak da gerekiyor. Bunun için de sadece iyi gramer bilmek yetmiyor. Yoğun pratik eğitim sayesinde öğrenilen dilin de günlük yaşamda aktif kullanılabiliyor olması gerekli. Globalleşen dünyada artık her sektör büyük bir pazarın parçası ve Ingilizce de ortak dil olarak kabul ediliyor. Herkesin hemfikir olduğu bir konu varsa o da  yabancı dilin çok nankör olduğudur . Kullanmadığınız her gün azar azar unutulmaya mahkumdur. O yüzden bir yabancı dil öğrenildiginde bence en önemli kritir akıcı ve anlaşılır konuşabiliyor olmaktır.  Bu durumda Ingilizce eğitimi aldığınız kurumun güvenilirliği ve işinde başarısını iyi araştırmanız gerekir.


Hiç yorum yok: