13 Kasım 2018 Salı

Elektrik Aboneliği Alma Yolları



enerjisa

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte günümüzde internetin olmadığı ev hemen hemen kalmadı diyebiliriz. Hâl böyleyken tüm gündelik işlerimizi de internet üzerinden yapma olanağı bulabiliyoruz. Markete, pazara gitmeden birkaç dakikada alışverişimizi yapıyor, uzun kuyruklarda beklemeden hastane randevusu alıyor hatta ve hatta artık iş görüşmelerini bile internet üzerinden yapabilecek bir zamanda yaşıyoruz. Bunların yanında artık bir de internetten online olarak elektrik aboneliği işlemleri de rahatlıkla yapılabilecek. Özellikle ev taşıma gibi meşakkatli bir uğraş arasında bir de bu tarz abonelik işlemleri ile uğraşmak büyük zaman kaybına yol açarken artık bu internet üzerinden kolay, zahmetsiz bir şekilde ihtiyaç duyduğunuz tüm işlemleri gerçekleştirebileceksiniz. Yeni sistemle birlikte artık, yeni abonelik, tarife değişikliği, işlem iptali gibi durumlarda bütün gününüzü harcamadan ve stres yaşamadan tüm işinizi dakikalar içinde halledebileceksiniz. Bu yeni dönem, tüm abonelerine hızlı ve kolay işlem özgürlüğü sunuyor.

Eski sistemlerde abonelik gerçekleştirilmesi için evraklar ve başvurular gibi uzun bir işlem silsilesi ile karşılaşırken, günümüzde bunu internet üzerinden kolaylıkla yapabiliyoruz. Eski zamanlarda kullanılan sistemlerde, taşındığınız yeni ev için kiracı iseniz kira kontratını veya mülk sahibi iseniz tapu örneğini ve daha önce evde bulunan aboneyi belirten örnek bir elektrik faturasını veya abone numarasını alarak, bölge elektrik idaresine başvurmanız gerekirken, günümüzde bu işlemleri internet üzerinden yapabiliyoruz. İster eviniz ya da iş yerinizi taşıyın, ister yeni abone olun ya da faturanızı ödeyin. Artık hepsini zaman harcamadan tek tıkla gerçekleştirebileceksiniz. Özellikle eski sistemlerdeki gibi birçok kurumun gezilmesi ve bu işlemlerin yapılarak yaklaşık birkaç gün süre kaybedilmesi dönemi tarihe karışacak.

enerjisa


Enerjisa müşterilerinin online işlem merkezi üzerinden abonelik ve sonrası işlemleri yapabilmesini sağlayan yeni bir sistem başlattı. Müşterilerine sıra beklemeden, hızlı ve kaliteli hizmet vermeyi amaçlayan bu sistemle zamandan tasarruf etmek çok kolay. Peki bu tüm işlemleri nasıl mı

yapacaksınız? Gelin sizin için hazırladığımız bilgilere beraber bir göz atalım:



Eski ve yeni evinize ait tesisat, elektrik abone no ya da sayaç numarınızı kaydedip, gerekli olan birkaç belgeyi hazırladıktan (bu belgelerin listesine https://online.enerjisa.com.tr adresinden rahatlıkla erişebilirsiniz.) sonra https://online.enerjisa.com.tr web sayfası üzerinden ya da 444 4 372 numaralı müşteri hizmetleri merkezinden randevunuz almak. Hepsi bu. Üstelik eski evinizibelektrik kapatma talimatını Enerjisa’ya başvurduktan iki hafta sonrasına kadar verebilirsiniz. Yeni evinizin sözleşmesi aktif hala geldikten ve eski eivinizin sözleşmesi sonlandıktan hemen sonra, sistem sizi otomatik olarak SMS ile bilgilendirecek.

Hiç yorum yok: