5 Mart 2019 Salı

Şıklığınızın Tamamlayıcısı Gözlük




Gözlük bir ihtiyaçtan, bir sağlık gereğinden de öte çoğumuz için şıklığımızın tamamlayıcısı temel bir aksesuar. O yüzden seçimini yaparken de günlük hayatınızın, kıyafetlerinizin ve aksesuarlarınızın birbiriyle uyumu kadar önemli. Benim gibi hayatında ilk kez -güneş gözlüğü dışında - gözlük alacak biri için de ayrıca çok heyecanlı bir iş. 




Daha 2 yaşında gözlük takmaya başlamış benden sadece 1 yaş küçük bir kızkardeşim var. Sanırım içimdeki o gözlük sevdası biraz da çocukluktan kalma. Hayatımın boyunca dönem dönem bu aşk depreşti. Hatta bankada çalıştığım zamanlar sürekli bilgisayar başındayım diye " artık zamanıdır " deyip doktora da gitmiştim. Hiç olmazsa dinlendirici bir gözlük sahibi olurum diye de pek heves etmiştim. Doktordan da dinlendirici gözlük diye bir şey yoktur diyerek azar da işitip ayrılmıştım. 


Numaralı gözlük yerine güneş gözlükleri ile biraz da olsa içimdeki isteği söndürdüm uzun süre.  Ama bak işte yaş 40 ı geçince gözlük de kendi eliyle geliyormuş demek ki. Kitap okumayı seven biri olarak artık okurken zorlandığımı itiraf etmeliyim. Bir süre sonra gözlerim sulanmaya başlıyor. Bu defa işi garantiye alıp önce çerçevemi aldım. En azından okurken rahatlatacak bir gözlük için doktorumu ikna edeceğim kararlıyım. 


Ben gözlüklerimi Voogueme sitesinden çok fazla model arasından seçim yaparak aldım. Hem zevkime uygun tüm yeşil modellere baktım hem de uygulamalı olrak kendi yüzümde nasıl durduğunu gördüm. Sitedeki tüm modeller birbirinden şık ve güzel, ben elbette yeşile takık olduğum için fikrimi değiştirmedim. Çok dar ve küçük çerçeve sevmediğim için de genişce bir modelde karar kıldım.



Benim gibi vakit sıkıntısı yaşıyorsanız size Voogueme sayfasını öneririm.  Sipariş geçtikten yaklaşık  10 gün sonra kargom elimdeydi. Gözlük paketi içinde çok şık kutusu ve ihtiyacınız olabilecek minik bir tamir kiti de mevcut. Şimdi ilk işim bir göz doktoruna gidip muayene olup bu şık çerçeveme gözüme uygun cam taktırmak olacak. 

Hiç yorum yok: