1 Mart 2019 Cuma

Tatlistan ile Tatlı Telaşlar




Çikolata diyince akan suların durduğu  bir evde büyüdüm ben. Rahmetli dayım yurtdışından gelirken neredeyse bizim boyumuzda kocaman çikolatalar getirirdi. Annem de tek seferde hepsini yemeyelim diye parça parça çıkarır verirdi elimize. 3 kardeşiz sonuçta, hepsini tek seferde bitirme potansiyelimiz var. Ama annelik her zaman kontrolü elinde tutmak değil midir :)

Annem üçümüze birden hakkımızı verirdi, biz elimizdeki bitmesin diye yarış ederdik. Zafer en son bitirenin olurdu, diğer ikimiz o son lokma çikolata yenirken yalanır dururduk karşısında. Çocukluk geçti tabii, hepimiz evli barklı çoluk çocuk sahibi olduk fakat çikolata aşkı hepimizde baki.  Hala ailede çikolata denince çocuklarımızdan önce biz sıraya giriyoruz. 



Kendim gibi çikolata ile aşk yaşayan bir adamla evlendim, resmen tapıyor çikolataya. Elinden gelse yemeklere bile çikolata katacak. Çocuklar desem keza aynı şekilde. Çikolata ve kalitesi hakkında biraz seçiçiliğimiz artttı haliyle. Her önümüze geleni beğenmez olduk.  Zaten piyasadaki kötü üretim şekillerini de az çok bilince kaliteyi istemek ve beklemek hepimizin hakkı. 



Geçenlerde oğlu için kız istemeye gidecek olan bir  arkadaşım benden söz ve nişan çikolatası için tavsiye istedi. Sonuçta özel bir gün için seçilen hediyenin de karşınızdakine verdiğiniz değeri gösteriyor olması ve iyi bir intiba bırakması gerekir. Öyle herhangi bir pastaneden alayım da gideyim olmayacak kadar özen isteyen bir iş. Hatırlıyorum da eşimin beni istemeye gelirken getirdiği çikolata çanağı hepimizi büyülemişti. Üzerinden 15 yıl geçmiş olmasına rağmen bugün bile hala o zevkle hazırlanmış el yapımı çikolataları dün gibi anımsıyorum. 

Söz ve nişan çikolatası araştırması yapmak için henüz gencim, kayınvalide olup kız istemeye gidecek yaşa gelmedim. Ama piyasadan haberdar olduğum için ve benim ince zevkime güvendikleri için benden çok farklı konularda tavsiye isteyenler oluyor. Benim de özel gün çikolatası konusunda  gözüm kapalı tavsiye edebileceğim ve hem görüntüsü hem de lezzetiyle sizi fazlasıyla memnun edecek bir önerim var. 



Ben Tatlistan ile Yalın' ın doğum çikolataları için araştırma yaparken tanışmıştım. Çikolatalar tamamen el yapımı olarak ve katkı maddesi kullanılmadan  Belçika menşeli Callebaut markası ile üretiliyor. Karşınızdakine kendini özel hissettiren bir söz - nişan çikolatası arayışında iseniz mutlaka siteye bir göz atın. Benim tavsiyem ile söz çikolatasını Tatlistan' dan sipariş veren arkadaşım ve yeni gelin adayı sonuçtan oldukça memnun olmuş. Hal böyle olunca ben de blogda da paylaşıp daha çok kişiye fikir vereyim istedim. Malum önümüz yaz, evlilik niyeti olanların kız isteme vakti gelmiştir. Gözünüz kapalı siparişinizi verin, mutluluğa lezzetli bir adım atın. Günlük taze üretimi yapılan ve siz siparişinizi verdikten sonra sizin için özel hazırlanan paketler içinde hem de ücretsiz kargo ile size gönderiliyor.  Şimdiden tatlı telaş içine giren tüm gençlere mutluluklar dilerim.






Hiç yorum yok: