4 Şubat 2020 Salı

Eyeliner Çekme: Kolay Eyeliner Nasıl Çekilir ?



Eyeliner çekmenin, her ne kadar zor olduğu düşünülse de aslında tecrübe ettikçe ve alıştıkça fazlasıyla kolay bir işlem olduğunu fark edeceksin. Eğer eyeliner çekme konusunda ilk adımını atıyorsan hiç endişelenme. Ufak tüyolar ile nasıl kolay eyeliner çekeceğini hızlıca öğrenebilirsin. Başlangıçta zorluk yaşamamak ve daha kolay öğrenebilmek adına kalem formundaki eyelinerları kullanabilirsin. Bunun için sana New Well'in eyeliner çeşitleri arasından en sevilen ürünü Eyeliner Pen'i önerebiliriz. Kolay tutuşu ve ince ucuyla sana son derece yardımcı olacaktır. New Well Eyeliner Pen'i alıp, gözünün bitiş çizgisini belirlemelisin. Ardından bitiş çizgisinden dilediğin uzunlukta, yukarı doğru çizgi çek ve daha sonra göz pınarlarına doğru çizgiyi devam ettir. Çizgiyi çektikten sonra, kirpik diplerine doğru çizginin içini doldur. İşte bu kadar basit bir işlem! Kirpik diplerine ne kadar yaklaşırsan çektiğin eyeliner o kadar iyi ve kusursuz görünecektir.

Eyeliner Çekme Aşamaları: Eyeliner Nasıl Çekilir?


Eyelinerı çekmeye daima kuyruk bölümünü çizmekle başlamalısın. Kuyruğu yukarı doğru, ne kadar uzun olmasını istiyorsan o kadar fazla çekmelisin. Daha sonra kirpik dibinden ince bir çizgi ile kuyruğu birleştirmelisin. Eğer eyeliner çekmeye yeni başladıysan, bu işlemi yaparken önce ince bir çizgi çekip sonradan istediğin kadar kalınlaştırma işlemi yapabilirsin. Çizgiyi kalın bir şekilde uygulamaya başladığın zaman hata yapma payın yüksek olacaktır. Bu sebeple ince çizgilerle işe başlayabilirsin. Son aşamada da göz pınarından kuyruk ucuna doğru tek bir hareket ile çizgi çekmelisin.

Kolay Eyeliner Çekme Teknikleri


Kolay bir şekilde eyeliner çekmek için bazı teknikleri yerine getirerek daha başarılı olabilirsin. Öncelikle elinin titrememesi ve eyelinerın yamuk olmaması için dirseğini bir yere dayamalısın. Başını geriye doğru yatır ve aşağıya doğru bak. Boş kalan elinle, göz çevrini gerebilirsin. Bu tekniği uygularken, likit eyeliner kullanman fayda sağlayabilir. Likit eyeliner sürerken dikkat etmen gereken noktalardan birisi, sürme işlemi tamamlandığında gözünü hemen açmamalısın. Çünkü likit yapıda olduğu için eyeliner göz kapağına bulaşabilir.

Eğer ilk tekniği uygulama konusunda zorlandıysan, bir önerimiz daha var. Eyelinerı bütün bir çizgi çekmek yerine, kirpik diplerine küçük dokunuşlar yaparak da sürebilirsin. Bunun için ihtiyacın olan şey, eyelinera ek olarak bir göz kalemi. New Well göz kalemleri ile ufak dokunuşlarda bulunabilir ve eyeliner ile de bütün bir çizgi oluşturabilirsin. Göz kapağının orta kısmından dış ve iç kısımlara doğru New Well göz kalemi ile büyüleyici bakışlara sahip olabilirsin!

İnce Eyeliner Nasıl Çekilir?


Kusursuz görünen ve göz alıcı incelikte bir eyeliner uygulaması için öncelikle gözün bitiş noktasını işaretleyin. Kuyruklu bir eyeliner istiyorsan, çekeceğin noktayı da işaretlemeli ve bu iki nokta arasındaki çizgiyi tek seferde birleştirin. Daha sonra göz pınarına kadar çizgiyi hızlı bir şekilde çekmelisin. Yavaş çektiğin zaman ellerin titreyebilir ve istediğin sonuca ulaşamazsın. Birkaç deneme sonrasında bu işleminiz kolaylaşacaktır.

Bant ile Eyeliner Nasıl Çekilir?


Bant yardımıyla eyeliner çekmeyi denemen de oldukça işine yarayabilir. Eyeliner çekmeden, göz çevresine kapatıcıyı uyguladıktan sonra nude tınlarda bir far sürmen gerekiyor. Bu işlemi yapman, eyelinerın dağılmasını engelleyerek, kalıcılığını artırıyor. Burun kenarından kenarına doğru bandı yapıştırabilirsin. Bu uygulama işini oldukça kolaylaştıracaktır. Bant seçimine dikkat etmen ve canını acıtmayacak türden olması gerekiyor. Eyelinerı çekmeye kuyruk kısmından başlayarak göz pınarlarına kadar devam ettirebilirsin. Sonrasında da bandı çıkarabilirsin!

Kalem Eyeliner Nasıl Çekilir?


Kalem eyeliner, ince uçlu olmayan eyelinerları kullanmaktan bir nebze daha kolay. New Well'in önerdiğimiz Eyeliner Pen'i de tam bu işleme uygun bir ürün. New Well Eyeliner Pen'i eline alıp, boş elinde göz kenarını geriye doğru çekiştir, kuyruk bölümünü belirledikten sonra yavaşça göz pınarlarına doğru, eli titretmeden eyelinerı sürmelisin. Daha sonra kirpik diplerine doğru boşlukları tamamlamalısın.

Likit Eyeliner Nasıl Çekilir?


Likit eyeliner kullanım açısından diğer eyelinerlar ile fark gözetmediği için, istediğin uzunlukta çekebilirsin. Ancak likit eyelinerda, dikkat etmen gereken en önemli şey, sürerken aşağıya doğru bakman ve sürme işlemini tamamladıktan sonra gözlerini hemen açmaman. Eyeliner likit yapıda olduğu için göz kapaklarına bulaşabilir ve sürdüğün kısımda dağılabilir.

Yarım Eyeliner Nasıl Çekilir?


Eyelinerı yarım çekmek, son dönemlerde trend olan bir yöntem. Bu yöntem sayesinde gözlerin daha çekik görüneceği için bakışlarının ilgisini çekmemesi de neredeyse imkansız.Sen de işlemi uygulamak istiyorsan, kuyruk bölümünden çekmeye başladığın eyelinerı, gözünün orta kısmına gelecek hızıda sonlandırmalısın. Ardından boş kalan kısmı doldurarak işlemi sonlandırabilirsin.

Eyeliner Kuyruğu Nasıl Çekilir?


Eyeliner kuyruğunu, gözünü arkaya doğru gererek veya bant yardımıyla kolay bir şekilde çekebilirsin. İlk denemelerinde başarısız bir sonuca ulaşabilirsin ancak bunu deneyimledikçe kusursuz bir eyeliner kuyruğu çekmeyi öğrenmiş olacaksın. Tek yapman gereken bu teknikleri uygulayarak, gözün bittiği noktadan, istediğin uzunlukta yukarıya doğru bir çizgi çekmek.

Göz Kalemi ile Eyeliner Nasıl Çekilir?




Tam bu noktada New Well'in göz kalemlerine güvenebilirsin. Siyah ve beyazın da bulunduğu hemen hemen her renkteki seçenekleri ile göz çevreni daha dikkat çekici kılabilirsin. Seçtiğin göz kalemi yardımıyla kirpiğine yakın bir şekilde, eyeliner ile yapacağın işlemin taslağını oluşturabilirsin. Ardından bu çizginin üzerinden eyelinerı çekmek çok daha kolaylaşabilir. İşte, hepsi bu kadar!

3 yorum:

makyajliyorum dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın canım, emeğ,ne sağlık :)

Hayat Penceremden dedi ki...

En çok zorlandığım şey🙈Çok güzel anlatmışsın👍Benim gibi zorlananlara süper bi anlatım

BETUSHUNBLOGU dedi ki...

Bu konuda inanılmaz beceriksizim bu yazı benim için yazılmış sanki :)