6 Nisan 2020 Pazartesi

Hoşçakal Deme ... Şimdilik de... Veda Bizim İşimiz Değil...



3 yıl kadar önceydi. Yine hayatın beni soktuğu bir girdabın içinde nefesimin tükendiği bir andı. Hoşçakal yazdım ve kapattım ekranı. O akşam bir sürü kişi bana dokunmaya, güç vermeye çalıştı. Bir çoğu meraktan. Yorganı başıma çekmiş salya sümük ağlarken sadece onun mesajına tepkisiz kalamadım. Çünkü biliyordum o da savaşıyordu. Hem de benden daha da zor şartlarda. Çok daha güçlü bir düşmanı vardı. Yakasını bırakmıyordu fakat o  asla pes demeden ayakta duruyordu.

- Yasemin ???
- Canım iyiyim, sen merak etme güzel arkadaşım
- Tamam 75859 mesajla boğuşacaksın şu an ama gerçekten iyi misin?
- Değilim ama olucam 
- Yoruldun mu ?
- Çooook !
- Hoşçakal deme ... şimdilik de... Veda bizim işimiz değil Yasemin.
- Canım benim sen iyi misin ben boşver , her şey yolunda mı ?
- Yoruldum ama veda etmeme izin vermediler
- Etme :(
- Sen de.. dinle kadın...biz o Allahın dağına göre kar verdiğiyiz...Bil ki senin, benim ve birkaç kadının daha anlaşması var bu evrenle. yorulacağız, tek olacağız. 
- Ayşem ben senin yerinde olsam ne yapardım bilmiyorum, o kadar güçlü değilim ben.
- Hahahaa deli misin, şaka di mi ? seni anlatıyorum , o kadar deli bir örneksin ki benim için, neler başardığını nasıl görmezsin. Ben senin kadar cesur bile değilim.
- Ben dayanamıyorum bazen ayşem, çöüzm bulamıyorum sıkışıp kalıyorum. seni üzdüğüm için kendime kızdım şimdi.
- Hayır, belki kaç kişiye dokunuyorsun. Her seyi geç iki bebeye hayattan vazgeçmemeyi öğretiyorsun, senin kimseye ihtiyacın yok ki lütfen... Bizim yazgımız bu. 
- Senin şu an yaptığın kadarına bile bazen o kadar ihtiyacım var ki. Yazgıdan korkan bir deliğe kaçıyor.
- Sen içindekini görsen. Kendine en son ne zaman sarıldın, aynada gözlerinin içine baktın. Önce sen kendine yapacaksın  bunu. Tama  bugün yorul sabaha kadar ama sonra gene kalkacaksın.
- Mecburum buna, başka çarem mi var ki?
- Bir çok kadında olmayan bir güç bu, buna sahipsin. seni yoruyor haklısın ama örnek de olduruyor. Yasemin bak biz seçildik anladın mı ? çocuklarımız bizi seçti, onlara nasıl yakata duracaklarını öğreteceğiz, diğerleri sallanırken bizimkiler dimdik duracak inan bana.
- Bana çok güç verdin Ayşem, bazen sesini duymayı çok özlüyorum ama yapamadm doğru kelimeleri bulamam diye. Sen iyi ki varsın Ayşem, Allaha ve evlatlarına emanet ol.
- Yasemin kelimeleri geç...  Burdayım... İsyanda bana gel. 
- Ankara gelirsen bileyim olur mu ?
- Benim amazon kadınım....




Dün geceden beri bu son yazışmamızı okuyup okuyup ağlıyorum. O büyük savaşının içinde bile yetebildiğine elini uzatan güzel yürekli arkadaşım dün aramızdan ayrılmış. Kelimelerin anlatamayacağı kadar çok üzgünüm. Ona burdan veda etmek istedim. Blogdan, tanıştığımız mecradan olsun istedim son veda. Blogların dostluğa dönüştüğü, ne yazılmış diye merak edip durup durup sayfaları kontrol ettiğimiz, okuduğumuz ürettiğimiz zamanlardan kalma güzel kadın Ayşem. Bilenler bilir Peçeteden Notlar blogunun güzel yazarı. Hem dünyanın en güzel pastalarını yapıp hem de bu kadar güzel yazmak ona hastı. Macaron kraliçesi , elinden dünyanın en lezzetli macaronlarını yediğim koca kalpli kadın Ayşem. İyi ki tanımışım, iyi ki senin hikayenin güzel zamanlarına şahit olmuşum. Gittiğin yerde de güzelliğini rengini bulaştıracaksın biliyorum. Huzurla uyu Ayşem. Veda bizim işimiz değil Ayşem. Şimdilik...




5 yorum:

Betül KAVAL dedi ki...

İrem haber verdiğinden beri kendime gelmiş değilim. her biraraya gelişimiz harfi harfine aklımda. Devletşah'a Sufi için baby shower yaptığımızda pastayı sade istedi diye söylenip durmuştu canım arkadaşım benim. Yap yapıştırda boyadığımız bez çantalar blog yazarları toplantısında bize verdiği destek. Nasıl olur neden? diyorum onca kötü insan etrafta dolanırken neden... Güzel yürekli neşesi hiç bitmeyen arkadaşım benim. Hiç çekinmeden herşeyi sorabildiğim bilgisini hiç kimseden esirgemeyen. Gittiğin yerde mutlulukların en güzeli seninle olsun.. Mekanın cennet olsun canım arkadaşım...

Leylak Dalı dedi ki...

Nasıl üzüldüm anlatamam, bloglarda daha kendi blogumu açmadan ilk takip edip hayran olduklarımdandı. Kıyamıyorum hiç :(( Ne diyeyim, yattığı yer incitmesin, Allah yakınlarına sabır versin...

EĞİTİM PINARI dedi ki...

Üzücü.

Adsız dedi ki...

Selamlar blogunuzu takipteyim sizde blogumu takip edip son yazıma yorum yazarsanız çok ama çok mutlu olurum :)

makyajliyorum dedi ki...

Çok üzüldüm cnm başımız sağlolsun :(