5 Temmuz 2021 Pazartesi

Zeytinyağlı Bebek Kabak


 Yazın en sevdiğim şey masada bir zeytinyağlı bir karpuz tabağı ve oldu da bitti maşallah sofrası. İşin şakası tabii ama yazın yemek yapmak da evdekileri doyurmak da kolay sanki. Son 2 yıl bahçeli bir evde yaşamaya başlayınca minicik de bir bostanımız oldu şükür ki. Bu yıl bostana patlıcan kabak da ekip olayın boyutunu biraz genişlettik. Ve bunun beni bu kadar mutlu edeceğini, resmen terapi gibi geleceğini bilememişim. Her sabah ilk iş bahçeye dalıp bakıyorum neler var ne büyümüş, neyi toplasam diye. Kabaklar büyümeye başlarken bu tarifi aklıma koymuştum. Bebek kabakları toplayıp hiç kesip doğramadan minnak minnak pişirdim. Evdekilerin özellikle de evin sebze canavarı Tuğra' nın bu yaz favorisi oldu şimdiden. Şu fotoğraftaki sahanın hepsini tek başına silip süpürdü. Ergen doyurmak olayını bilen bilir meşakkatli iştir. Buraya da tarifi yazayım kalsın dedim. Bahçeden , pazardan marketten nerde olursa olsun böyle minik kabaklar bulursanız mutlaka denemelisiniz. Ben nasıl yaptım onu da kısaca yazayım. Tadıyla tuzuyla tam bir yaz yemeği. 

Zeytinyağlı Bebek Kabak

Malzemeler
6-7 tane bebek kabak 
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 kapya biber
1 adet domates
2 adet kesme şeker
tuz

Yapılışı
1. Zeytinyağını tencereye alıp ( ben kabaklar minnak olduğu için sahanda pişirdim ) üzerine ay şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin.
2. Soğanlar biraz sotelendikten sonra üzerine kesme şekeri ve tuzunu da ekleyip küp doğranmış kapyaları katın.
3. Bütün haldeki sarımsakları ve domatesi de ekleyip domatesler yumuşayana kadar biraz pişirin.
4. Son olarak sosun üzerine kabakları bütün halde düzüp üzerini geçmeyecek kadar kaynar su düküp çok kısık ateşte pişmeye bırakın.
5. Yaklaşık yarım saat sonra ocağın altını kapatıp oda ısısına gelene kadar kapağını açmadan bekletin.
6. Ilık olarak servis edebilirsiniz 

Afiyet olsun....


2 yorum:

parıldayan çiçek dedi ki...

Selam, elinize sağlık. Güzel görünüyor. Hemen deneyeyim. Sevgiler

Adsız dedi ki...

tarif çok nefis ellerinize sağlık