14 Temmuz 2008 Pazartesi

Ketçaplı Sosis


2 haftalık Kumbağ tatilimizin ilk haftasını geçirmiş bulunuyoruz.İkinci haftaya güzel ve rüzgarsız bir havayla başladık hadi bakalım. Geçtiğimiz hafta rüzgarın ve denizin pek keyfi yoktu. O yüzden sadece bir gün deniz kenarına inebildik,ama bu sabahtan beri deniz öyle güzel görünüyor ki uyandığımızdan beri bizi çağırıyor balkondan. Tuğra beyin öğle dinlenmesinden sonra deniz keyfi yapacağız kısmetse.
Bugünkü tarifimiz yine doğumgünü menümüzden. Çok faydalı birşey olmasa da çocukların severek yediği şeylerin başındadır herhalde sosis. Bizim eve pek girmez aslında ama çocuk doğumgünü için iyi bir seçim olacağını düşünerek yaptım . Bir kereden bişeycik olmaz diyerek. Hem çocuklar hem de büyükler severek  yediler.

Malzemeler

1 kg sosis
1 kutu acısız ketçap
göz kararı su
biraz sıvıyağ

Sosisleri ince ince verev olarak kesiyoruz.Teflon bir tencerede biraz sıvıyağ ile pişiriyoruz,yanmasın diye de arada karıştırıyoruz.Sonra yavaş yavaş ketçabı katıyoruz içine.Bir sürede birlikte pişiriyoruz.Kıvamını açmak için isteğe bağlı olarak su ekliyoruz.Sıcak servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

Yorumu olan var mı?

6 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba küçük beye ve güzel anneciğine ne güzel tatildesiniz.inşAllah ağustosta biz de kumbağ a tatile gideceğiz.
ama güzel olan herşey de zararlı:(
ben de çok severim..ellerinize sağlık alttaki maydanozlu toplara da bayıldım..yeni bir blog oluşturdum kahve dostları adı altında takip ettiğim arkadaşlarımı oraya ekledim.geçen günkü ricanızı biraz bekletmek zorund a kaldım bu yüzden kusura bakmayın nolur.sık sık buradayım .izninizle bende eklemek istiyorm blogunuzu.sevgilerimle..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Canım ellerine sağlık, ben de arada pazar kahvaltısına yapıyorum böyle salçalı.. Ben bir de kekik eklerim piştikten sonra.. Afiyetler olsun.. Hadi bakalım, deniz madem güzelmiş, fazla bekletmeyin :)

zero dedi ki...

Her zararlı şey gibi nasıl da lezzetli, nasıl da güzeldir bu sosisler. Bir kez daha ellerine sağlık:)

:)den dedi ki...

Sosisler nefis görünüyor Yasemin ellerine sağlık. Kolay bir tarif gibi görünse de sanıyorum buradaki püf nokta tarife bir tutam da sevgi eklemek.
Siz püfü bir tutamla bırakmadınız cömertçe serptiniz eminim:)

zarpandit dedi ki...

merhabaaaaaaa kocaman sarılmak var içimde bugun sana :)

yasemin ablacım ve minik kardeşim kuzucum:) geçti kotu gunlerim..blogu kapatmama kızdın biliyorum ama aklımda bambaşka şeyler geldi bu arada kurs araştıryorum eger duzgun bir şey bulursam beraber gidelim emi:)
cok isterim bakarsın beraber bir sitede yaparız afiili:)


öpüyorum seni ve kuzucugumu:)

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Biz bunu salçalı yapıyoruz oda güzel oluyor. Oğlumda en sevdiğimiz diye bilirim :)