28 Ağustos 2008 Perşembe

Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk
























İnsanın okumadığı bir kitabı önermesi ne anlama gelir acaba?Orhan Pamuk'un yıllardır üzerinde çalıştığı,Nobel ödülü aldıktan sonraki ilk romanı Masumiyet Müzesi yarın okurlarıyla buluşacak.Aslında birkaç saat öncesine kadar kitapla bu kadar yakından ilgili değildim.

Günün yorgunluğunu biraz olsun üzerimden atabilmek için gelişigüzel gezindiğim Tv kanallarında rastladım Orhan Pamuk'a.NTV'de Banu Güven'e Masumiyet Müzesi'ni anlatıyordu ballandıra ballandıra.Öylesine inanarak anlatıyordu ki hemen yarın gidip alasım ve elimdekileri bir kenara itip okuyasım geldi.

Kitap Kemal adında bir adamın kendinden yaşca küçük olan akrabası Füsun'a olan aşkını ve onun dokunduğu objeleri toplaması ve sonra da bu objelerle bir müze kurulması üzerine kurulmuş.Füsun'a ait küpeler,bisiklet,tv üzerindeki süs köpek bibloları,ayva rendesi vs gibi birçok ilginç eşya.Orhan Pamuk uzun süre üzerinde çalıştığı bu kitap süresinde çokca müze gezip araştırma da yapmış,çeşitli eşyalar satın almış ve bunları da kitaba dahil etmiş.Şimdi de müze için bekliyor tüm bu eşyalar.Yazarın Çukurcuma'da satın aldığı bir bina müzeye dönüştürülüp Masumiyet Müzesi hayat bulacak.

Kitap bana çok ilginç geldi,gerçi ''Kar'' da böyle ilginç bir reklamla okuyucuların merakını cezbetmişti.Kitabı bir de Orhan Pamuk'un kendi ağzından dinlemek isterseniz programın tekrarı 31/08/08 saat 21.00 da NTV'de.






en güzel yorumu sen yap hadi...

10 yorum:

:)den dedi ki...

Yaseminciğim merhaba,
Daha dün akşam eşimle Orhan Pamuk'un yeni kitabı hakkında sohbet ettik. Konusu ne acaba? diye meraklandık.
Sabah işe geldiğimde gazetelere bile bakmadan ilk olarak senin bloguna gözatmak geldi içimden.
Sonra kocaman çığlıklar attım:)
Kalp kalbe karşı derler ya, aynen öyle oldu.
Canım benim çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Programın saatini not aldım. Akşam izleyeceğim. Bu yazın benim için harika oldu.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Yasemincim, bende dün akşam izledim programı. tek kelimesini kaçırmadım dinledim. Hayran hayran izledim ve dinledim. Ne kadar muhteşem bir adam, öyle degil mi? Bende hemen blogumda tanıtım yaptım. Kim ne derse desin, benim için muhteşem bir romancı, yazar ve sanatçı.

İyi ki varsın Orhan Pamuk, iyi ki bizi başka diyarlara sürüp götürüyorsun. Çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

merhabalar.dün gece bende izledim o programı ama öncesinde ,sabah gazetesinde (geçen hafta) 2 gün 2 bölüm yayınlandı .süper bir konusu var bayıldım .ama hem gazetede okuyup ,hemde hikayeyi yazarından dinleyince okumuş kadar oldum .gazetede okumayıp sadece programda izleseydim daha merak ederdim .

:)den dedi ki...

Programı sayende izledim Yaseminciğim çok teşekkür ederim. TV ile aramda hep bir mesafe olduğundan hangi kanalda ne var bilmem genelde.
Keyifli bir röportajdı. Tekrar tekrar teşekkürler canım.
Sevgiler...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Merhabalar Yasemin'cim.

Senin blogunda bu kitabı gördükten sonra, kitapçıların raflarında gördüğümde, kitap hakkında bilgi sahibi olmanın gururunu yaşadım. Teşekkürler canım.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Şekercim ben Orhan Pamuk okurken kasılıyorum bir arkadaşımın amcası bizzat tanıştım garip biri ama nedense pek kanım ısınmadı :) Bu kitabını da daha yeni çıktığı için eleştiriler sonrasında değerlendireceğim. Sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim merhaba, tatilde denk geldim ben de söyleşiye ve aynen dediğin gibi iştahım kabardı okumak için :)

aslı'nın mutfağı dedi ki...

A bu arada hayırlı ramazanlar diliyorum canım, duaların ve ibadetlerin kabul olsun..

zero dedi ki...

Sevgili Yasemin, ikimizde aynı anda aynı saatte ekranın karşısındaymışız desene:) Ben de bir haftalık bir aradan sonra tam bilgisayar başına geçip taklitçilik üzerine bir şeyler karalamaya karar vermiştim ki, senin sayfana da şöyle bir bakiyim deyip de bu kitabı görünce mutlu oldum gerçekten. Şimdiden yarıya yaklaştım, tek kelimeyle sarıp sarmaladı diyebilirim. Okuduktan sonra da paylaşmak isterim çok düşüncelerimizi. Çok sevdiğim yazarların uzun zamandır beklediğim kitapları elime geçtiğinde gerçekten çocuk gibi oluyorum. Bir yandan bitmesin derken bir yandan da sayfaları yutarcasına okuyorum. Yeni kitapları beklemek de, sonra onlara kavuşup yalayıp yutmak da ayrı bir keyif:) Ve tabi sonra paylaşmak da... :)

Adsız dedi ki...

Yaseminciğim, çok severek okudum Masumiyet Müzesini.. Yanık bir aşk hiksayesi.. Hem de ne aşk..

Programı kaçırmıştım ama youtube sağolsun izledim.

Orhan Pamuğun tüm kitaplarını beğenerek okudum.. Masumiyet müzesi okunması kolay, çok hoş bir kitap..

sıcacık sevgiler