22 Haziran 2011 Çarşamba

Bir Şehri Yanında Götürmek

Zaman çabuk geçiyor. Daha dün gibi sanki burada yazıp da gideceğiz dediğim gün. Şimdi gün geldi çattı. Perşembe sabahı İstanbul' dan ayrılıp Ankara' ya yeni yuvamıza gidiyoruz. Gitmeden önce bir bir vedalaşmaya çalıştık tüm sevdiklerimizle. Meğerse ne kadar zormuş insanın doğup büyüdüğü yerleri bırakıp gitmesi, her gün görüp de dikkatimi çekmeyen en ufak ayrıntıya  bile özlerim düşüncesiyle doya doya baktım. Evimin her köşesindeki iyi kötü anılarımı tazeledim toparlanırken. Minik adamın ilk adımları, dostlarımın şen kahkahaları,  Pazar sabahları ailece yaptığımız keyifli kahvaltı muhabbetleri, mutfağımda pişirdiklerim, susup da içimde biriktirdiklerim, zaman zaman güç vakitlerde döktüğüm sessiz gözyaşlarım hepsini birer birer hatırladım. Ankara' da herşeyin bizim için çok daha iyi olacağına olan inancımızla yola çıktık. Umarım öyle de olacak. Sevdiğim iki adam yanımda, dünyanın neresi olıursa olsun mutlu ve huzurlu olmanın tek gerçek olduğunu bilerek gidiyorum. Bu şehri, sevdiğim herkesi ve herşeyi de yanımızda götürüyorum. Bir süre sonra yeni düzenimizi kurup evimize yerleştikten sonra Ankara' dan haberlerle burada olacağım. Ordan burdan ve hayattan yazmaya devam. Sevgiyle . . .

17 yorum:

Selin Ergeçer dedi ki...

o kadar iyi anladım ki...ama dediğin çok doğru canım;önemli olan kişiler seninle,gerisi sadece alışmak,sadece biraz zaman...sabır :) ve bizi habersiz bırakma olur mu?

Unknown dedi ki...

Canım benim seni çok iyi anlıyorum
bende aynı duyguları yaşadım.4 sene
bitmesine rağmen daha alışamadım ya
şadığım şehre İstanbul bambaşka...
Yeni hayatınızda güzellikler dile
rim öpüyorum.

Aycan dedi ki...

Sizin için hayırlı nasılsa öyle olsun.

Sevgilerimle;

pelince dedi ki...

Yasemincim yolun açık olsun,yeni evinizde her şey daha da güzel olur inşallah.Ankara dediğin yer İstanbuldan 4 saat uzaklıkta,istediğin zaman hasret gidermeye gelirsin...

Güzel tariflerini ve yazılarını bekliyoruz.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ankara'ya hoşgeliyorsunuz. Heralde tayininiz çıktı o yüzden düştünüz yollara yeni mekanlara. Bizde 3 yıl önce güzelim Ege'den çıktık geldik buralara ve pek mutlu değiliz :( Ankara bi hayli boğucu olabilir zaman zaman.Neyse belki sizlerin taşınacağı yerler güzel olur cevre ve dost edinirsiniz.Hakkınızda hayırlısını dilyorum,Yolunuz açık olsun :)

Tümay Öztürk dedi ki...

Canım benim bugün arayacağım seni zaten.O zamanda diyeceğim gibi biz seni çoooookk seviyoruz ve de sonuçta uzakta değilsin. Ya daha uzakta olsaydın o zaman herşey daha buruk olurdu. Ben eminim biz yine bir haftasonu piknik yapsak sen yine burdasın:) herşey senin ve ailen için çok çok daha güzel olsun canım arkadaşım...

Sibelbek dedi ki...

her şeyin hayırlısı. sevdiklerin yanında olduktan sonra, her şehir güzel gelir insana. Mutluluklar diliyorum yeni hayatınızda da...

Betül KAVAL dedi ki...

canım arkadaşım benim bu akşam son buluşmamız olacak son sana geliyorum çay demle dediğim gün. gözlerim dolu ağlarsam bana kızma. Biliyorum herşey daha güzel olacak eminim buna ama seni çok özliycem ben.

Herşey gönlünce olsun.. Seni çok seviyorum..

Kendimce dedi ki...

Yasemincim insanların birbirlerini sevmesi yakın hissetmesi için yıllar geçmesi gerekmiyormuş.Blogumu açıp da sizlerle tanışınca bunu anladım.Ayni dilden konuşup aynı tarafa bakıyor olmak ama güzel gözlerle bakıyor olmak yeterliymiş.
Her zaman bir kızkardeşim yok diye üzülmüşümdür.Ama şimdi biliyorum ki birden fazla kızkardeşim var.Seni gerçekten gönülden seviyorum.Yolun açık olsun kardeşim artık bileceğiz ki Ankara da bir evimiz var.Benim kalbimin yarısı zaten Ankara diye atıyor biliyorsun:Şimdi seni kalbimde İstanbul tarafından Ankara tarafına alıyorum kocaman öpüyorum

İnci Yemek dedi ki...

Canımın içi seni geç buldum;devamını yazmayacağım:)
şidi tarif edilemez duygular içindesin biliyorum,durumu fazla derinleştirmeye lüzüm yok. sevdiğiin iki adamı yanına aldıktan sonra, durumun hiç o kadarda zor olmadığını göreceksin aslında, çok gençsiniz her şey bu dönemde güzel,biz her zaman burada olacağız herzaman haberleşip senin gelme durumuna göre hareket edeceğiz,bu konuda için rahat olsun canım:)yeni hayatında her şey umut ettiğin gibi olur inşallah
şimdilik işlerinde kolaylıklar dilerim.
seni ve paşamı çok öpüyorum...

Asuman la dedi ki...

Çok zor olduğunu senin yazını okurken .ok iyi anladım ama ne derle tabdili mekanda ferahlık vardır ..
allah sizi biri bibirinziden ayırmasın çok daha mutlu huzulu günler yıllar geçirin inş.istanbul hep aynı yerinde olucak bizde klavyelerimizin başında sana yorum yazıcaz :) her şey aynı yani kendini hiç üzme hayrılısı olsun sevgiler

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemincim hayatında herşey umarım çok güzel olur. Ankara sana inşallah çok yi gelir. Sağlıklı huzurlu günler geçirmeni diliyorum. Eşin ve küçük adamınla yeni yuvanızda mutluluklar diliyorum arkadaşım.
Allah'a emanet ol...

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Bundan 3 yıl önce bugünlerde aynı duyduları yaşıyordum.. İzmir'i arkamda bırakıp hiç bilmediğim bir şehirde yeniden nefes almaya çalışıyordum. İlk günler zor oluyor ama oluyor adaşım.. Ailen yanında olunca evin orası oluyor. Çok yakında Ankara'dan bize güzel haberler vereceğine, orada da çok güzel anılar biriktireceğine eminim.. Öpüyorum seni..

Saglıklımutfak dedi ki...

Yok ben bir şey yazamayacağım direk arıyorum seni:)

Sevil Şahin dedi ki...

Yasemin seni tanıdığım gün benim için en özel arkadaşlardan biri olacağını sezmiştim.
Hep düşünürüm İstanbuldan başka yerde yapabilirmiyim diye sevdiğim sevdiklerim yanımda olunca sanırım yapabiliriz.
Tatlım bak ne yazmışsın sevdiğim iki adamı yanımda götürüyorum diye
Sen nereye gidersen git hep bizimle olackasın çokda uzak değiliz tatlım akşam binsen sabah buradasın. Hem ne konuştuk kızlarla geleceğiz sana ne de olsa benim bir aağım orada geleceğim yasocum seni çok seviyorum. İstanbulda bıraktığın tüm dostların seni hep özleyecek hep özleyeceğim.
Acil bir ev telefonu al bak ben evimdeki teli şehirler arasına sınırsız yaptırıyorum her akşam İstanbuldan rapor vericem sana :)
Seni seviyorum şeker kız
Bak kızlare bana gelecek yerleşmeni bekliyoruz tarih bildiririm sen gelirsin hem İstanbul havası almış olursun demi ya öperim seni canım benim Rabbim yolunuzu açık etsin.
Yeni hayata merhaba de ..

özlem dedi ki...

canım arkadaşım,

Tuğra Barkın'a sataşmadan,ısırmadan
Barkın daralmadan,oflamadan
Kadehler tokuşturulmadan
Memleket kurtarılmadan
Nefes alamadığımızı anladığımız her an,
Sen bana kaçmadan
Ben sana sığınmadan
Nasıl geçer buralarda hayat
İnan hiç bilmiyorum

Derya dedi ki...

Yasemin hanım sevdiklerinizle birlikte sağlık ve huzurla geçecek günler olsun varsın Ankara olsun.
Fena değildir burası da İstanbul kadar olmasa da.