4 Temmuz 2011 Pazartesi

Bizden Kısa Kısa Haberler

En son postu yazalı bir hayli zaman geçmiş. Bu akşam oturup artık bir ses vermenin vaktidir, dedim. Öncelikle biz iyiyiz, herşey şimdilik yolunda çok şükür. Taşınmadan önceki gece amcamı kalp krizinden kaybettim, hem onun üzüntüsü hem de aylardır içimi kemiren taşınma telaşının gelip çatmış olması bana çok güç bir gün yaşattı geçen hafta.  Evimin odaları bir bir boşalırken gözyaşlarımı tutamadım, ağladım durdum evden her çıkan parçanın ardından. Evimle vedalaşıp aynı akşam ( 23 Haziran akşamı ) küçük bey, babaannemiz ve ben yola çıkıp Ankara' ya geldik. Çok hareketli ve yorucu bir yerleşme sürecinden sonra şimdi sadece çok ufak detaylar kaldı geriye. Ama şuna inandım ki insanın evi neredeyse orada mutlu olmayı da öğreniyor. Özlemişiz hep birarada olup birlikte sofralara oturmayı, akşamları balkon sohbetlerini. Allah kimseyi alıştığından uzak koymasın.

Ankara' ya taşınmamızın 4 gün sonrası küçük adamın 5. doğumgünü idi. Böyle telaşlı bir zamana denk gelmesine rağmen biz yine de ufak bir hazırlık yapıp onun gönlünü yaptık burada. Mayıs ayında da İstanbulda yuvadaki arkadaşlarıyla pastasını kesmiş, erken bir kutlama yapmıştık zaten. Canım arkadaşım Behiye' cim bu pastayı Tuğra' ya hediye olarak yapmış ve yuvada da herkes tarafından inanılmaz beğenilmişti. Küçük adamın pastayı ilk gördüğü anki keyfi, mutluluğu zaten tarif bile edilemez.




Biraz geç bir teşekkür olacak belki ama bu harika jesti için Behiye' ye bir de buradan teşekkür etmek istedim. Hem görüntüsü hem de lezzeti ile bizi çok memnun bıraktı. Bundan sonraki yıllarda doğumgünlerimizi nerede kutlarız bilemiyorum ama bu pastanın lezzetini arayacağıma eminim.  İnşallah Behiye de bir sonraki seneye kadar işi büyütüp şehirlerarası pasta siparişlerini kabul eder duruma gelir.

 


Biz yarın sabah anneanne ve küçük adamla İstanbul yolcusuyuz. Birkaç gün İstanbulda kaldıktan sonra Tekirdağ' a yazlığa geçeceğiz. Bu taşınmanın yorgunluğunu ancak orada atarım üzerimden. Ayın sonunda da yine küçük adamımla başka bir tatil programımız var, Fethiye yolcusuyuz kısmetse. Uzunca bir süre babamızdan ayrı olacağız ama Ramazanla birlikte evimize dönüp Ankara macerasına kaldığımız yerden devam edeceğiz inşallah. Şimdilik bizden haberler böyle...

5 yorum:

vişnap dedi ki...

Canım Yasemin'cim yeni eviniz yeni yaşantınız hayırlı olsun .Ankara sizleri daha da mutlu kılsın Tuğra'mın da yeni yaşı kutlu olsun ve İstanbul'a geldiğinde vaktin olur da uğrarsan çok sevinirim canım .Şimdiden keyifli güzel tatil diliyorum .Sevgilerimle:))

nohut oda dedi ki...

ınsallah hersey gonlunuzce olur..belkı ıstanbulu ozlemezsını ble alısınca zor bır ıhtımal ama..umut ıyıdır..

Narince dedi ki...

Ah demek sonunda halloldu taşınma işi. Başın sağolsun demeliyim önce. Sonraa, benim taşınma işi Ağustos'a kaldı, ev ayakta, canım sıkkın. Ben de yokum Ağustos'a kadar, sonra geleceğim, taşınma, yerleşme... Ama Ümitköy bana çok uzak, şehrin iki ayrı ucundayız, olsun. Ben Varlık Mahallesi'nde Ankamall'e yakınım. Yerleşeyim, görüşelim, hoşgeldin diyeyim sana, olur mu?

Sevil Şahin dedi ki...

canım benim sana iyi dinlenmeler iyi gezmeler
Fırsat bulursan görüşelim seni özledim birtanem

Behiye Sönmez dedi ki...

canım benim gideceğin gün bilerek aramadım zaten duygusalım seni de üzerim diye :( her zaman mutlu olmanız dileği ile..

Kuzum benim o beğendi ya ne mutlu bana :)Tuğram yeter ki istesin ben ona daha neler yaparım neler..