7 Temmuz 2011 Perşembe

Çift Biberli Salata


Ankara' daki günlerimiz pek hızlı başladı. Daha evimize yerleşir yerleşmez başladık gezmelere. Ne kadar şanslıyız ki bize çok güzel kucak açan akrabalarımız var yakınımızda. Kayınpederimin kuzeni Ali Abi ve eşi Güler Abla daha Ankara maceramızın başladığı  6 ay öncesinden bizim için ellerinden geleni esirgemediler hiç sağolsunlar. Geçtiğimiz Pazar sabahı da bizi Haymana' daki çiftlik evlerinde kahvaltıya davet etmişlerdi. Mis gibi tertemiz havada enfes bir kahvaltı sofrasıyla karşıladılar bizi. Akşam üstü de yine birbirinden harika lezzetlerle  dolu bir masa bizi bekliyordu. Açık havanın da etkisiyle o gün bol bol yedik, bahçede dalından kiraz koparıp yemenin tadına vardık doya doya.
O gün masadaki en ferahlatıcı şeylerden biri bu Çift Biberli Salata idi. Yapımı çok kolay olmasına rağmen yaz sofralarından asla eksik etmek istemeyeceğiniz bir çeşit. Bundan böyle bolca Güler Abla lezzetlerine rastlarsınız artık bu sayfada.

Çift Biberli Salata
Malzemeler:
15-20 adet yeşil biber
8-10 adet kırmızı kapya biber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
büyükçe bir kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz içi

Yapılışı:
1. Biberleri yıkayıp temizleyip ufak ufak doğrayın.
2. Genişce  bir tavaya zeytinyağını alıp biberleri iyice yumuşayıncaya kadar soteleyin ve soğuması için kenara alın.
3. Sarımsaklı yoğurt ile biberleri karıştırın. Üzerine ceviz serpiştirip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

6 yorum:

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Oh oh çok güzel. Yeni hayatınızla ilgili hep böyle güzel haberler alalım Yasemin'im.

Tümay Öztürk dedi ki...

Ohh mis gibiymiş salata gerçekten canım. Ellerine sağlık ev sahibinin:) Ne güzxel di mi insan farklı bir semte bile taşınsa tanıdık bir çift gülen göz görünce ne mutlu oluyor. Sen İstanbula gel bak kaç gülen göz göreceksin karşında:)

Saglıklımutfak dedi ki...

Yasemincim ellerine sağlık canım gerçekten nefis nefis. Elinin lezzetini gayet bilen biri olarak tadından hiiç şüphem yok:) Çok öperim seni

Nilgün dedi ki...

Öncelikle Ankara'ya hoşgeldiniz. Yaklaşık bir yıldır takipçiniz olduğumu da söyleyip soruma geçeyim. Ben de buna benzer bir yemek yaparım ama böyle sulu olmaz. Laf aramızda en önemli ayrıntısı değilse sulu olmasını tercih etmem de aynı zamanda. Bu salatanın suyu biberlerin ve yoğurdun suyu öyle değil mi? Peki Böyle sulu bırakmasak biberleri ve hatta süzme yoğurt kullansak tadında önemli bir fark yaratır mı? Ben bunu haftasonu denerim muuhtemelen. Böyle sizin yediğiniz gibi mi yoksa susuz kendi versiyonumu mu yapmamı tavsiye edersiniz? Ne dersiniz?

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Nilgün hn merhabalar hoşbulduk. Blogumu takip etmenize sevindim. Takip ettiğinizi ancak böyle yorumlarınızdan anlayabiliyorum nolur arada sırada yorum bırakın olur mu:)) sorunuza gelince biz bunu çiftlik evinde yapılmış haliyle yedik ve de ev yogurdu ile yapılmıştı.Normalde süzme toğurtla da yapılabiliyormuş. O şekilde de yapabilirsiniz elbette ancak lezzeti bu haliyle de enfesti. Size de kolay gelsin.

Sevde dedi ki...

Merhabalar,
Az önce yaptım bu salatayı, gerçekten çok güzel ve lezzetli oldu. Ben çok çok az zeytinyağı ile soteledim biberleri. Ayrıca üzerini yalnızca birkaç cevizle süsledim ama çok lezzetliydi. Tarifleriniz çok güzel, ellerinize sağlık! :)