2 Ocak 2012 Pazartesi

Ankara' da Yeni Yılın İlk Günü


Geçen yıl bu vakitler İstanbul' dan uzaklarda bir evim olacağını söyleselerdi inanmazdım herhalde. İnsanın evi, yuvası, ailesi nerdeyse oraya alışıyor, orayı seviyor ve benimsiyor. Bu yılbaşında İstanbul' da olan tüm aile bireyleri bizim Ankara' da onlardan ayrı oluşumuz sebebiyle buruktu azıcık. Hep istediler ki yanlarında olalım, birlikte kutlayalım yeni yılın gelişini. Biz çekirdek aile evimizde, yepyeni şehrimizde kutladık bu geceyi. Arada bir gözlerim buğulandı, boğazım düğümlendi, içime yalnızlık çöktü yalan değil. Fakat hep umut doluyum, herşeyin çok daha güzel olacağına dair inancımız baki.


 Herhangi bir akşam gibi yemeğimizi yiyip sadece biraz daha özenli bir sofrada keyfimizi uzattık. Bu gece sadece bir ufak bahaneydi yoksa başka gecelerden bir farkı yoktu elbette.

Ertesi sabah bembeyaz bir Ankara' ya uyandık. Hemen kahvaltımızı yapıp sımsıkı giyinip kuşanıp kendimizi dışarı attık. Evimizin çevresinde ufak bir gezinti yaptık. Yeni yılın ilk gününde karla beraber güzelleşen sokaklarda gezindik.


 Beyler kartopu oynama derdindeyken ben tamamen fotoğraf çekme modundaydım. Hele bir de lapa lapa yağmasaydı çok daha fazla pozlar olurdu da elimden bu kadar geldi. Ayak izlerimden başladım fotoğraflamaya.


 Sonra buz gibi karlar üzerinde minik kuş adımlarını farkettim.



9 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

ah ah nasılda özlemişim kar'ı muhteşem fotoğraflar,çok özendim çok,mutlu yıllar..

sevil şahin dedi ki...

Yasocum canım benim Yanlız bir yıla girmek çok kötü ama birde birçok insan varken yanında gene de yanlız girersen o daha kötü değil mi.
Face den gördüm fotoların tamamını canım memleketimi bembeyaz örtmüş üstüne örtüsünü
hatta dün gece haberlerde ankara karlar altında deyince eşime bak şimdi yaso çeker koyar face bende kıskanırım ve yeniden memleketim diye ağlarım dedim. Yanılmamışım. :)
Canım evet bizlerden uzaktasın ama hep kalbimiz seninle İstanbulda olsan bu güzel manzarayı yakalayamayacaktın buda güzel bir yanı değil mi?
Seni çok seviyor ve özlüyorum tatlım. Kocaman sıcacık sevgilerimi yolluyorum sana
Sevgiler

Tümay Öztürk dedi ki...

Ayyy süper ya heryer bembeyaz olmuş. Yaaa Tuğramı da gördüm çok mutlu oldum çok öp benim için:) seni de çoook öpüyorummm hala ilgi istiyorsan:)

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

Yıllarca Ankarada yaşamış biri olarak fotoğrafları ve Ankara yazısını görmek beni mutlu etti. Ama şimdi ben de Ankaradan çok uzaklardayım, sizi anlayabiliyorum...

SMİLENA dedi ki...

Mutlu yıllar !!! ne güzel sürpriz olmuş.insanın ailesi nerdeyse yuvası orası oluyor...
sevgilerimle

memolininannesi dedi ki...

harika fotoğraflar için teşekkür ederiz. bembeyaz bu kış görüntüsünü özlemişiz...

Unknown dedi ki...

Ah be Yasemincim Hep derim kalbimin yarısı Ankara da diye oraya kar yağınca benim de içime yağıyor inan ki Artık Ankara dendiğinde aklıma tek şey gelmiyor bir de sen geliyorsun çok öpüyorum seni ve Tuğrayı mutlu mutlu seneler sana

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Yseminciğim yeni yıl öncesi Güler ile kulaklarını çınlattık. Mutlu sağlıklı güzel günler diliyorum sevgiler..

müjde dedi ki...

Yaseminciğim sağlıklı,mutlu nice yıllara...

Fotoğraflara bayıldım.fotoğraf makinası olarak ne kullanıyorsun?
Sevgiler...