7 Eylül 2012 Cuma

Çikolatalı Soslu Cheesecake


Malzemeler:
tabanı için
2 paket Burçak bisküvi
175 gr tereyağı
1 paket labne peyniri
2 kutu krema ( 200 gr'lık iki ayrı kutu )
200 gr süzme yoğurt
3 adet yumurta
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
200 gr kuvertür bitter çikolata

Yapılışı:

1. Bisküvüleri robotta ufalayın ve eritilmiş tereyağıyla yoğurup dikdörtgen cam fırın kabının tabanına ve kenarlarına  iyice yayın. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
2. Labne peynir, süzme yoğurt, bir kutu krema ve şekeri mikserde şekeri iyice eriyene kadar karıştırın.
3. Nişastayı da ekleyip karıştırmaya devam edin.
4. Yumurtaları teker teker kırıp her yumurtadan sonra mikseri en yüksek devirde çalıştırın fakat çok çırpmayın. Çok fazla çırparsanız içinde oluşan hava kabarcıkları cheesecake pişerken çatlamasına neden olur.
5. Son olarak limon kabuklarını, limon suyunu ve eğer kullanacaksanız aromasını ilave edin. Birkaç saniye daha çırpıp buzdolabından çıkardığınız kaba karışımı dökün. İçinde oluşan hava kabarcıklarını patlatmak için kabı masaya birkaç kez vurun ya da ucu sivri bir kürdan yardımıyla kabarcıkları patlatın.
6. 175 derece turba olmayan fırında 10-15 dk pişirin. Sonra fırının kapağını hiç açmadan fırının  ısısını 90 dereceye düşürüp yaklaşık 60-70 dk daha pişirin. Piştiğini anlamanız için kekin tam ortasının parlak ve ıslak olmaması gerekiyor. Ya da hafifçe salladığınızda ortasının sallanmaması gerekiyor. Fırında ayrı bir kaba su koyarsanız bu da kekin çatlamasına engel olacaktır.
7. Fırın tamamen soğuyana kadar keki fırından çıkarmayın. 
8. Ayrı bir sos kabını ocağa alın içine bir kutu kremayı dökün. Kaynamasını beklemeden içine parçalanmış çikolatalrı atıp ganajı hazırlayın. Çikolatalar tamamen eriyince bu karışımı fırından çıkıp oda ısısına gelen cheesecake üzerine dökün.
9. En az bir gece buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

1 yorum:

LEZZETİKRAM dedi ki...

bisküviyle hiç denemedim ,güzel görünüyor ellerine sağlık :)