14 Haziran 2021 Pazartesi

Ev Tekstilinin Olmazsa Olmazı Pikeler





 Biz kadınlar ev tekstil ürünlerini seviyoruz. Yaşadığımız mekanı düzenlemekten, dekorasyonuyla tekstiliyle ayrı ayrı uğraşmaktan keyif alıyoruz. Hele de son bir yıldır evlerimizden hiç çıkmadığımız düşünülürse ev tekstili hem keyif aldığımız için hem de düzenli hayatın gereği  hepimizin ihtiyaç listesinde yer alıyor.  Atalarımız boş yere '' Aslan yattığı yerden belli olur '' dememişler. Havalar ısınıp da yorganları yatağın üzerinden atıp tiril tiril pikeler meydana çıkınca ben de biraz pike ve pike takımlarından bahsedeyim istiyorum bugün. Hem şimdi düğün dernek sezonu da başlamışken yeni evlenecek çiftlere belki biraz fikir de  vermiş olurum. 


Ben evlenirken çeyizimdeki pike takımlarını annem kendi elleriyle  dikmişti. Anneannemin kendi çeyizinde işlediği kanaviçelerden pike takımları yaptı bana paha biçilemez. Halen de seve seve kullanırım. Annemin el emeklerinin yanında birkaç tane de  hazır pike takımı  almıştım elbette. Ev Tekstilinde dünya pazarına üretim yapan bir ülkede yaşayınca insanın kendini bu anlamda durdurabilmesi ne mümkün.  Açıkcası benim yeni ev düzenleyen ya da yeni evleneceklere birkaç tavsiyem olacak.  Pikeler yazın kullanıldığı için sıkça değiştirilip yıkanan ve haliyle çabuk yıpranan ev tekstil ürünü grubunda. Mutlaka evdeki herkesin birer  yedek pike takımı olmasını öneririm . Evinize sıklıkla yatılı misafir gelecekse misafirleriniz için de mutlaka - sadece onlar için kullanılmak üzere-  en az bir çift kişilik, bir de tek kişilik pike takımınız olsun derim.  Açıkcası benim için yatılı gittiğim bir evde temiz nevresim takımı ve yatak üzerine serilmiş şık bir pike takımı ev sahibinin bana verdiği değerin en önemli yansımasıdır. 





Özellikle yazın sürekli kullanılan pikeler aynı zamanda yatak örtüsü şeklinde de kullanıldığından da daha sade ve odanızın renklerine,  yatak odası mobilyanıza uyum sağlayacak renklerde seçim yapmaya özen gösterin.    Çift kişilik pike takımları  genellikle 2 adet yastık kılıfı, 1 adet çarşaf ve pikeden oluşur ve yatak odanızdaki şıklığı bütünleştirir.  Pikenin diğer bir işlevi gün içinde yatağı örtmek olacağından kullanımda daha az kırışan kumaşları tercih edebilirsiniz. Yazlık pikeler biraz daha ince kumaşlardan üretilirken mevsimlik diyebileceğimiz daha kalın pike takımları da bulabilirsiniz. Hepimizin zevkleri farklı farklıdır. Son dönemde yeni trend sade evler sade yaşantılar falan olunca elimiz hemen açık tonlar ve desensiz modellere gidiyor.  Yine de kimimiz sadelikten yana olurken  kimimiz daha renkli ve gösterişli desenlerden  hoşlanıyor da olabiliriz. Floral çiçek desenli,  romantik, desenli desensiz, çizgili ya da sade kendi zevkinize göre bulabileceğiniz bir sürü seçenek var.  Burada dikkat edeceğiniz şey  desenden ziyade alacağınız ürünün kalitesi , dokuması ve uzun yıllar boyunca kullanılabilecek olmasıdır. Kolay yıkanan ve belki ütü bile gerektirmeyen, rengi birkaç yıkama sonrası solmayacak olması. Ayrıca bir diğer önemli detay da pikenin kumaş özelliğidir. Ekstra yumuşaklık ve parlaklık için viscon içerikli ürünleri tercih ederken sıcak yaz günlerinde terleme yapmayan nefes alan ve nemi emen pamuklu kumaşlardan da şaşmayın.



1 yorum:

Adsız dedi ki...

pikeler çok şık. teşekkürler.