23 Haziran 2021 Çarşamba

Külot Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz



Toplum olarak dış giyime gösterdiğimiz özen ve ihtimamı iç giyime gösteriyor muyuz sizce ? Şahsi fikrim bu konuda çok da başarılı olmadığımız yönünde. Nasıl olsa bize özel olduğunu düşünerek şıklık ya da sağlık yönünden bu konuya yatırım yapmadığımız inancındayım. Halbuki durum ne kadar da tüm günümüzü ve modumuzu etkiliyor. Giydiğiniz iç çamaşırının kalitesiz bir kumaştan yapıldığını ya da bütün gün sizi terletip huzursuz ettiğini düşünsenize. İçtiğimiz kahve bile keyif vermez ben diyim, o derece önemli bu seçim. O yüzden bugün biraz külot seçerken nelere dikkat etmeliyiz ondan bahsetmek istiyorum.  





 İç çamaşırları direkt olarak cildimize temas eden tekstil ürünleri.   Külodun  hem sağlık açısından hem de sağlık bakımından  rahat olmasına dikkat etmeliyiz. Bir diğer konu da külodu hangi kıyafetle kullanacağımız konusudur.  Dar kesim bir pantolon içinde dikişi belli olan bir külot doğru tercih olmayacaktır. Kadın külotu alırken bence en önemli kriter de hangi kıyafet içinde kullanacağımızdır. Açıkcası amacımıza ve işlevine uygun bir külot gün boyu güvende ve şık hissettirir. Özel bir davette üzerinize oturan saten bir elbise giyecekseniz içine tercih edeceğiniz çamaşır sizi de rezil de edebilir vezir de edebilir. Vücudumuzu saran kıyafetlerle kullanmak için lazer kesimli külotlar uygun olacaktır. Külodun tasarımı da kullanım amacımıza ve vücud yapımıza göre karar aşamasında önemlidir. Piyasada çeşitli tasarımlarda farklı modeller mevcut. Her tasarım herkese uygun değildir. Kendi bedenimize uygun ve doğru bedende külot satın almak da önemlidir. Ne çok büyük de ne de küçük beden olmamalı, her ikisinin de sıkıntı yaratacağı malum. Küçük külot vücudunuzda kan dolaşımı açısından sıkıntı yaratabileceği gibi büyük olduğunda  da rahatlık anlamında verim alamazsınız. Elbette çamaşır seçerken bir diğer dikkate almamız gereken durum da fiyat performans dengesi. Burada da herkesin bütçesine uyan seçenekler sunan güvenilirliği olan markalara yönelmemiz gerektiği. 


Külot alırken mümkün olduğunca nefes alan ve pamuklu kumaşlardan üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Kullanılan kumaşa verilen renk ve desen için kimyasal boyalar kullanıldıysa sağlığımız etkilenebilir. Bu sebeple olabildiğince düz renklerde külotlar tercih etmekte fayda var diye düşünüyorum. Dar ve naylon içerikli külotlar  özel bölge sağlığı ve temizliği açısından çok önemlidir. Bu bölgede oluşması mümkün olan bakteriler sebebiyle pişik ve cilt rahatsızlıkları olabilir.  Bu nedenle mümkün olduğunca pamuklu kumaşlardan üretilmiş olanları tercih etmeliyiz. 
 


Külot seçiminde biz kadınları en zorlayan şeylerden biri de özel günler için seçtiğimiz dantelli külotlar. Gündelik hayatta tercih ettiğimiz çamaşırlar çok çekici değil kabul ediyorum. Fakat dantelli külot seçerken de hiç olmazsa genital bölgeye temas eden kısmının pamuklu kumaştan olmasına dikkat etmekte fayda var. Bir de jinekolojik olarak da bu çamaşırların kullanım süresinin daha kısa tutulması ve değiştirilmesini konusuna da dikkat çekmek gerek. Romantik dantelleriyle kendimizi şık ve özel hissetmemize katkı sağladıkları kesin. Bunun yanında esnek yapılarıyla hareket özgürlüğü de sunan konforlu modellere bakmanızı tavsiye ederim. Şık dantel detayları daha feminen bir havaya bürünmemiz için birebir olan bu modeller gelinlik içinde kullanılmak için de sıklıkla tercih edilir.  Eskiden iç çamaşırında dantel  daha şık ve özel günler için yapılan modellerde kullanılsa da artık günümüzde günlük hayatta da dantelli çamaşır tercih eden çok kadın var. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış özel bir durumdur. Genital bölgesi nefes alan kumaşlardan üretilmiş dantel külotlar günlük hayatta da kolaylıkla kullanılabilir. Burada asıl önemli olan yukarıda da dediğim gibi hangi kıyafet ile hangi çamaşırın giyilmesi konusunda vereceğimiz karardır. 



Hiç yorum yok: