18 Haziran 2021 Cuma

Tişörtler ve Uçuş Uçuş Elbiseler Zamanıdır





Modayı sıkı sıkı takip eden bir kadın değilim. Hayatımın hiç bir döneminde moda oldu diye gidip kendime yakışmayan ya da bir sezon sonra asla yüzüne bakmayacağım kıyafetler almadım. Bunu hem bütçeme zarar olarak görürüm. Hem de açıkcası kendime yakışanı giymeyi severim ben. Yine de yeni trendleri takip ederim  her kadın gibi mağaza mağaza gezip neler var , hangi renkler moda olmuş bakarım.  Yazın ya da kışın farketmez kıyafet seçerken de önceliğim kumaş kalitesi ve rahatlık olur. Mümkün olduğunca nefes alan doğal kumaşları tercih ederim. Ve elbette kalitesine güvendiğim ve kendini ispat etmiş markalardan da şaşmam. 



Geçen yazı ailece tatil yapmadan geçirdiğimiz için bu yaz tatil planımızı  büyük bir heyecanla yapmaya başladık.  Ben her zamanki gibi  önce ne eksiklerimiz var onları belirledim, evde kime ne alınacak kimin hangi kıyafetleri giyilebilir durumda , hangisi artık kullanılmayacak halde onları belirledim. Bunu her mevsim geçişi yapınca hem evin düzenine hakim oluyorsunuz hem de gereksiz  kıyafet yığını ile uğraşmıyorsunuz. Özellikle çocuk gardropları her sezon bu şekilde mutlaka elden geçiyor ki küçülen ve artık giyilmeyenler ihtiyaç sahiplerine giderken yeni ihtiyaçlar ve alışveriş listesi çıkarılıyor.


Elbette en sevdiğim kısım kendime ait eksikleri tamamlama kısmı oluyor. Çünkü neden? Çünkü her kadın alışveriş yapmayı sever.  Benim yaz kış gardrobumda en çok kullandığım şeyler kesinlikle tişörtler.  Kışın evin içinde ya da dışarıda bir hırka ya da kazak içinde en vazgeçilmeyen parça tişörtler. Ve tabii ki her yaz sezonu da elimizde olsun olmasın en çok satın aldığımız parça yine onlar oluyor. Kadın tişört segmentinde benim zevkim genellikle klasik çizgilerden yana oluyor. Yazın kıyafetlerimiz özellikle de tişörtlerimiz sıklıkla yıkandığı için mümkün olduğunca %100 pamuk içerikli , ütü gerektirmeyen ve kalitesini bildiğim markalardan uzun yıllar giyebileceğim parçalara yatırım yapıyorum. Günlük kullanım için daha relax modeller ve kumaşlar tercihim olurken keten içerikli tişörtler de mutlaka gardrobumda yer alır. Spor yaparken giymek için salaş ve pamuklu şeyler seçerken de üzeri mottolu, baskılı  daha trend olanlardan da tercih ediyorum son birkaç sezondur.





Yazın tişörtler kadar hatta daha da fazla sevdiğim giysi elbiseler. Tek parça olması sebebiyle sanırım tüm kadınların da gözdesi elbiseler. Üzerine ya da altına ne giysem derdi olmadan , tam bingo parça . Hele yazın tiril tiril uçuş uçuş elbiseler her kadının dolabında önemli bir yer tutar.  Benim de her sezon alışveriş yaparken dayanamadığım tek şey elbiseler. Gündüz işe giderken bir babetle kombinlediğimiz elbiseyi akşam bir davette altında stiletto ile bambaşka havaya sokabilmekten daha güzel ne olabilir ?  Bazen de  plajda giydiğiniz bir gömlek elbisenin beline akşam  şık bir kemer takıp günü tek elbiseyle hem rahat hem şık tamamlamak paha biçilemez olabilir.  Kullanımda bu kadar avantajı olan elbiselerin de benim için her sezon yeri apayrı. Bu yaz sezonunda da gözüme kestirdiğim birkaç model var. 



Kendi alışverişimi tamamladıktan sonra sıra geliyor evin en sorunsuz kişisine. Yani eşime :)) Her konuda olduğu gibi kıyafet seçimi ve çeşitliliği konusunda da erkeklerin kadınlara göre daha avantajlı olduğu aşikar. Öyle her sezon çok uçuk kaçık farklılıklar ile kafalarını karıştıran yeni bir trend pek olası değil.  Bizlere göre alışveriş konusunda daha kolay karar verebildikleri ve sonuç odaklı oldukları da kesin. Benim eşim için olay çok daha kolay, çünkü tamamen bana teslim. Yıllar içinde artık neyi sevdiğini neyi asla giymeyeceğini bildiğimden açıkcası kendi alışverişimden çok daha kolay ve zevkle alıyorum onun ihtiyaçlarını. Erkek tişört  modellerinde bizim en çok tercih ettiklerimiz Polo yaka olanlar. İster casual bir iş kıyafeti olarak istenirse de bir bermuda şortla kombinleyerek kullanımda kolaylık sağladığı için genellikle de erkeklerin ilk tercihi.  polo yaka modeller. Yine erkek tişörtlerinde de %100 pamuk içerikli ve sentetik içermeyen yuvarlak yaka tişörtler parçalar bizim tercih sebebimiz. Ne istediğinizi bildikten sonra geriye sadece alışveriş keyfi kalıyor. 












Hiç yorum yok: