10 Nisan 2008 Perşembe

Balkon Bahçıvanı





Bahar geldi,çiçekler yeşillendi,İstanbul lalelendi derken beni de bir bahçıvanlık hevesi sardı ki sormayın gitsin.Evimin ön balkonu bir hayli geniş,istesem ufak çaplı bir sera bile olur hani.Benim de birkaç saksı sardunyam vardı teyzemin hevesle getirip ektiği.Ama Tuğra büyüyüp de ayaklandığından beri gelip gidip yoldu yaprakları çiçekleri,arada da ''Cici cicci'' diye sevdi hakkını da yemiyim çoçuğun.Fakat biraz da benim ilgisizliğimden sardunyalarım beklenen verimi vermedi.Ben de bu aralar birkaç arkadaşımın da blogundan esinlenerek yapmayı düşündüğüm ufak çaplı bahçıvanlık denemelerime yol verdim.




Geçenlerde Anneyiz.Biz grubundan Zeynep arkadaşımın blogunda evinde yetiştirdiği dereotlarını görünce de kabardı hevesim.




Pazartesi günü Tuğra bey anneannesiyle keyif yaparken ben de yağmur çamur demeden kendimi Eminönü'ne attım.Öyle özlemişim ki oraları,yıllarca Dışbank Eminönü şubede çalışmış biri olarak ben hastayım oraya,havasına,suyuna,atmosferine herşeyine.Tek başıma önce Çiçek Pazarına gittim bir güzel dolandım ne var ne yok diye,sonra da maydanoz,nane,dereotu,fesleğen tohumlari aldim.Çok da fazla almadım bakalım ne olacak sonuca göre genişleticem işleri artık:)




Sonra Mısır Çarşısına girdim,misler gibi kokular eşliğinde ufak tefek bişeyler aldıp hemen Kuru Kahveci Mehmet Efendi'nin ordan geçerek Nüans'a uğradım.Daha sonraki tariflerimde kullanmak üzere de damla çikolatalarımı aldım,neler varmış neler oralarda ya pasta malzemeleri olarak.Ufak bir serveti orada bırakıp dönmemek işten bile değil yani.Kendime hakim olup ihtiyaçlarımı tamamlayıp döndüm.




Bu sabah da biraz hüzünle sardunyalarımı söktüm saksılarından ve apartmanın bahçesine ekmesi için görevlimize verdim.Neyse en azından gözümün önünde olacaklar yine.Veee aldığım tohumları saksılarıma ektim bir güzel.Tam mevsimi imiş şu anda satan kişinin dediğine göre.Bakalım 20 güne kadar çıkar yazıyor ambalajında,valla zor geçer bu günler...Sonra da ohhh topla maydanozunu,naneni balkondan ye bir güzel,keyfimden yiyemem de ben onlari sanırım.



Ve yorum için burdan geliniz...

2 yorum:

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Bende heveslendim ilk bahar vurgununda yani 1 ay önce falan. Balkonun demirine asmak üzere uzun bir saksı, maydanoz, sarımsak otu,fesleğen ve tere tohumu aldım. Bir heves ektim fakat balkon açık olduğu için kuşlar gelip gün boyunca bütün tohumları yemişler, severimde ibişleri, birşey diyemedim, karınları doymuş gariplerin. Sadece tereler çıktı(kocaman oldular) çünkü acı oldukları için onun tohumunu beğenmemiş zibidiler. Senin balkon kapalı ve bayağı büyüktü valla botanic garden bile olur.Bence değerlendir, hatta birde limon ağacı al, çok güzel oluyor.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Yasemincim
bende aynıyım
bir heves bir heves evimi değiştircem haziranda ama balkona yinede domates ekme derdindeydim
eşim taşınırken zor olur dedide zor ikna oldum,eskiden önemsemezdim
babam herşeyini kendisi yetiştirir doğal doğal tüketiriz,ama ne yaptımm
eşimden toprak istedim
getirdi sağolsun
soğan ektim,salatalarımda kendi ektiğim soğanları kullanıyorum inanılmaz bir zevk birsürü soğanım oldu:)

eminöününe bende bayılıyorum
dün gittim yine kahve aldım mehmet efendiden bursaya anneme göndericem
dört dolanıyorum oralarda baharatlarımı pasta malzemeleri temin ediyorum
o kalabalığın içinde çok mutlu oluyorum
mektup gibi yorum oldu
satırlarıma burada son veriyorum:))
tuğranın tatlı yanalarından öpüyorum
sevgiyle kal
mutlu haftasonları