3 Temmuz 2008 Perşembe

PDÇS-26 Çikolatalı Limonlu Truff



Bu tarifim ile Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 26’ya katılıyorum.Bu benim ilk etkinliğim,aslında daha önceden de bir denemem olmuştu ama sanırım tecrübesizliğimden becerememiştim.Tarifim de yayınlanmamıştı o yüzden.Eee artık tecrübeli bir blogcu oldum sanırım.
Bu truffları Tuğra’mın doğumgünü için hazırladım.İlk truff denemem ama sanırım son olmayacak.Hem yapımı kolay hem de severek yenildi,Cumartesi gecesi yiyen herkes tarifini istedi.Özellikle çocukların çok sevdiği bir lezzet,çocuk doğumgünlerinde düşünülmeden yapılabilir.




Googledan nasıl bir tarif uygulasam diye bayağı bir bakındıktan sonra Burçin’in Denemelerinin tarifinde karar kıldım.Sanırım bundaki en büyük sebep Burçin’in çektiği fotoğrafların da gözüme çok hoş görünmesiydi.Ben tarifi biraz kendimce değiştirdim ama asıl tarifi isteyenler buradan ulaşabilirler.

Malzemeler

200 gr lık bir kutu sıvı krema
80 gr bitter çikolata
80 gr sütlü çikolata
80 gr fildişi çikolata
1 paketten iki dilim kadar eksik kek (asıl tarife uyacak olursanız 4 dilim kadar yeterli ama ben keki Ülker Dankek kakaolu kullandım ve kıvamı göz kararı ayarladım)
5-6 adet irice dövülmüş ceviz
1 limon kabuğu rendesi (bunu da ben ekledim tarife,limon kabuğunu çok yakıştırıyorum çünkü her şeye)



Önce kremayı derince bir teflon tencereye aldım (sonradan tencereye yapışmaması ve kolayca sıyırabilmesi için özellikle belirtiyorum) ve ocağa koydum.Kaynayınca içine tüm çikolataları kırarak ekledim.Tüm çikolatalar eriyene kadar karıştırıp en son da ufalanmış kekleri ve cevizleri kattım içine.Biraz da bu şekilde tüm malzeme homojen olana kadar karıştırdım.Soğuyunca da buzdolabına kaldırdım ve yaklaşık 5-6 saat kadar dinlendirdim.Buzdolabından çıkarıp ufak parçalar halinde elimde yuvarlayıp süsleme malzemelerine ( hindistancevizi-kakao-pasta süsü kullandım ben ) güzelce buladım.Ama bir dahaki sefere sıcakta yapmamaya çalışacağım bu truffları,şekil vermek biraz zor olabiliyor.



yorumları alalım.

13 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Canim merhaba,bu guzel truffler için ellerine saglik,sahane gorunuyorlar,harikaaaaa...ilk deneme oldugundan eminmisin harika çunku...oncelikle etkinlige katildigin için çok tesekkur ediyorum,senin ve benim ilk oluyor,hayirlisi olsun,guzel paylasimlar oluyor. Biliyorsun etkinlik 13 temmuz'a kadar suruyor bu zaman içerisinde diledigin kadar tarifle katilabilirsin,simdiden tesekkur ediyorum. Opuyor ve hayirli kandiller dilerim hosçakal canim.


AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

mutfaktelaşı dedi ki...

Limon fikri güzel olmuş, ellerinize sağlık.hayırlı kandiller.

zarpandit dedi ki...

tam olarak nerdnen aldıgını detaylıca anlattıgın kurabiye kalıpların için bir yazı bekliyorum yasemin ablaa:)

durutarifler dedi ki...

Süper görünüyorlar. ellerine sağlık. Mini enerji topları.

EZGi :)) dedi ki...

Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim ellerine sağlık.. Gerçekten süper lezzetli oluyor trufflar.. Ben bir keresinde vişne de koymuştum içlerine, minik parçalara kesip, çok yakışmıştı.. Belki denemek istersin, aklında olsun.. Sevgiler..

:)den dedi ki...

Merhaba Yasemin Hanım,
Blogunuzla henüz yeni tanıştım. Yazılarınız keyifle okudum. Tariflerinizi denemek için heyecanlanıyorum. Truff'lar şahane görünüyor. Ellerinize, yüreğinize sağlık...
Henüz bir kaç aylık olan bloguma bir gözatmak isterseniz;
http://ucanmarti.blogspot.com
Sevgiyle kalın...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim ben dondurucudaki vişneleri çözdürüp sularını süzmüştüm, ondan sonra minik minik doğramıştım.. Kesinlikle sulandırmadılar.. Tavsiye ederim..

Sevil Şahin dedi ki...

MERHABALAR ARKADAŞIM 26. Ev sahibemiz olan HURİYE(KELEBEKLİ SANİYELER) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK
HAYIRLI CUMALAR VE ŞİMDİDEN İYİ TATİLLER ARKADAŞIM
Sevgilerimle SEVİL SAHİN

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Döktürmüşsün arkadaşım, ellerine sağlık, hemen deneyeceğim truffları Kayra için.

Кâşiƒ dedi ki...

Muhteşem görünüyorlar,küçük kuzenlerim gelecek haftasonuna , onların gözlerine de hitap eder :) Çok çok güzeller , teşekkürler ; hayırlı günler ...

Derya dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar. Tarifi hemen yazdım ve bu bayram yapacağım.Ellerine sağlık
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

yasmicim

yarin icin bu truffelerden yapmaya kalktim, ama sogumadan once hafif sulu bir kivamda olup daha sonra mi koyulasiyor? ne dersin?