10 Temmuz 2008 Perşembe

PDÇS-26 Maydanozlu ve Pul Biberli Peynir Topları



Cumartesi gününden beri Tuğracığım ile beraber Tekirdağ Kumbağ'dayız.Tuğra annesinin çocukluğu ve gençliğinin en güzel anılarının mekanında çok mutlu.Benim için her zaman çok özel bir yerdir ve her ne kadar eski güzellikleri ve doğallığı kalmasa da hala vazgeçilmezdir.Tüm aile hep bir arada yenen yemekler,akşamüstü fırından çıkan sıcacık poğacalar,partallar ve kekler eşliğinde balkonda çay kahve keyfinin tadı başka hiçbir yerde yoktur.Bizim ailede -aile derken teyzeler,dayılar,yengeler,kuzenler,enişteler ve en önemlisi de anneannem- herkes için keyfin,curcunanın ve eğlencenin adresi Kumbağ'dır.Tuğracık da son 2 yıldır bunu yaşıyor ve tüm gün dışarlarda gezinmekten pek mutlu.Dedesini peşinden koşturup uzun ve yorucu yürüyüşler yapıyorlar beraber.Etraftaki kedi köpek,eşek vs ne varsa onlara bakarak yemekleri yediriliyor küçük beyin.Öğleden sonra kumsalda kumlarla haşır neşir olunuyor.Akşamları da sahilde serin ve keyifli yürüyüşlerden sonra eve dönüp güzelce uyuyor.İstanbul'un sıcağından ve boğucu havasından sonra burası ikimize de iyi geldi,önümüzdeki hafta da buradayız.Sonra evimize ve babamıza dönüyoruz inşallah.

Buraya gelmeden önce tüm ayarlamaları yaptım nelerin tarifini veririm diye.Tüm hazırda bekleyen fotolar arşive alındı ki burdan kolayca paylaşabileyim diye.Tuğra biraz teknolojiden uzak kalsın istediğim için laptopumu getirmedim,burda olduğum sürece bir internet cafeden halledeceğim işimi.Tuğracık öğle uykusunda şu anda evde anneanneyle beraber,ben de fırsat bu fırsattır deyip kaçıverdim evden.

Bu peynirli toplar Tuğra'nın doğumgünü menüsünden yine.O gece trufflardan sonra en çok beğenilen bir diğer tarif de buydu.Hem yapımı kolay hem de sunumu şık olduğu için benim favorilerim arasında bu toplar.

Malzemeler:
1/2 kglık bir paket Sütaş beyaz peynir
bir demet maydanoz
yeterince pul biber

Bu topları yaparken ben hep Sütaş peynir kullandım çünkü toplanması ve şekillendirilmesi çok kolay oluyor.Siz başka bir peynir de tercih edebilirsiniz.Önce peyniri güzelce ezdim patates ezeceği ile.Ayrı bir yerde incecik kıyılmış maydanozları genişçe bir tabağa aldım.Başka bir tabağa da pul biberi döktüm.Sonra elimle ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tabaklara attım.En son da tüm peynirleri tabaktaki malzemeyi buladım.Buzdolabında saklama kabında birkaç gün muhafaza edebilirsiniz.Ayrıca üzerine bulamak için susam,dereotu,file badem,fıstık gibi malzemeler de kullanabilirsiniz.Bu konu herkesin ağız tadına ve yaratıcığına kalmış.Ama ben özellikle maydanozluya bayılıyorum.

Bu tarifim ile Sevgili Huriye'nin PDÇS -26 Etkinliğine katılıyorum.Huriye'ye tekrar kolaylıklar diliyorum.

Yorumu olan var mı?

8 yorum:

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Yoğunluktan yemeğe çıkamadım, bu toplar burda olsa hepsini yerimmmmm...

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Canim benim merhabalar,ay çok sanslisiniz Kumbag'da misin çok güzel yerdir, ama malesef bu sene Turkiye ye gelemiyorum,her yaz emen emen hep Kumbag da olmusumdur,oranin havasi,benim için farkli,simdi ise sen bahsedince çok özledim. Peynirli toplarin sahane olmuslar ellerine saglik canim benim harikasin. Ayrica tekrardan katildigin içinde çok tesekkürler çok mutlu oldum,etkinlik pazar gunu son buluyor,tekrardan katilmak istersen beklerim. Sana iyi tatiller,opuldun balim.


AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

sarımutfak-hande dedi ki...

umarım bol bol dinlenmişindir iyi geçmiştir
toplar harika cnm ellerine sağlık
sevgiler

zarpandit dedi ki...

ya acaip lezzetli tuzlu truff olmus bunlar:)

kumbağ eskiden cok guzeldi evet simdi eski halinden eser bırakmadı milletimiz sagolsunlar:(

eve gittiğimde deneyeceğim yasemin ablacım :)

bu arada kızın işe başladıııı :)

öpüyorum senii iyi tatiller:)

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Yasemincim
Tuğrayla beraber bol bol tadını çıkartın bu havaların ve tatilinizin
bizde sabırla tatil zamanımızı bekliyoruz

peynir topları nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
görüşmek üzere
sevgiyle kal

Hobi Sepeti dedi ki...

Ben de kalabalık bir ailede büyüdüm,bir araya gelindiğinde çok şenlikli olurdu.Herkes bir yerde sohbete dalardı gün boyu,akşam olunca bütün aile bir sofra etrafında toplanır.Bebeğinin de bunları tatmadı paylaşması çok güzel gerçekten.
Sevgiler.
Pınar.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Canım, çok süper olmuş, ellerine sağlık.. Ben de mutlaka deneyeceğim.. İyi tatiller :)

zero dedi ki...

Bahsettiğin o aile kalabalığını, sofraları, muhabbeti, çocuk haylazlıklarını çok özlüyorum ben de bu aralar. Şehre fazla tıkılıp kaldım sanırım, artık üzerime gelmeye başladı fazlasıyla.

Peynir topları harika görünüyor, özellikle de benim şu an olduğum gibi açsan:) Ellerine sağlık Yasemincim.