26 Ağustos 2008 Salı

Tırtıl Kurabiye




Sıcaklarla başımın bu kadar dertte olacağını önceden bilmişim gibi arşive attığım tarifler bir bir imdadıma yetişiyorlar.Aslında bir taraftan da iyi oluyor,sanki fotoğrafları çekilmiş de beğenilmemişler gibi resim dosyalarında sıralarını bekleyen o kadar çok tarifim var ki.Kimini üzerinden zaman geçince silip atıyorum kimine de kıyamıyorum bana öyle güzel bakıyorlar ki.İşte bu tırtıllar da ''bizi silme nolurr,tarifimizi de paylaş da başkaları da tadımıza baksın'' der gibi bana baktılar.



Pek çoğumuzun aslında bildiği bir tariftir bu ama yine de paylaşmak istiyorum belki bilmeyenler vardır.Ben ilk gördüğümde çok ilgimi çekmişti görüntüsü bu kurabiyenin.Sonra huni şeklinde bir kalıptan hamur geçirilerek yapıldığını öğrendiğimde ilk iş pazardan bu tırtıl kalıbını almak olmuştu.Pek çok defa da yaptım,hem çok bereketli hem de kapalı bir saklama kabında sakladığınızda günlerce tazeliğini kaybetmiyor.







Malzemeler:

yarım paket katı yağ

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yumurta

kabartma tozu

2 çay bardağı şeker

aldığı kadar un

pudra şekeri (üzerini süslemek için)

kakao (ben bir kısmını kakaolu yaptım)


Tüm malzemeyi güzelce yoğurup özel şekil veren huniden geçirip yağlanmış tepsiye diziyoruz.Yaklaşık 170 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişiriyoruz.Ben hamurun bir kısmına kakao ekleyip onları da kurabiye kalıpları ile şekillendirdim.Bu şekilde de çok hoş oldular,hem minik olanlar da Tuğra için tam keyiflik oldu.Servis yaparken üzerlerine de pudra şekeri serptim.Afiyet olsun.




Yorumu olan var mıdır?






5 yorum:

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

ayy bayıldık biz Kayra'yla tırtıl kurabiyelere. Akşama yapacağız mutlaka. Krema tüpü ile olur heralde di mi?

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemincim evet bende bu kurabiyelerden yapardım. İyi ki yayınlamışsın gerçekten haksızlık olurdu. Sunumun çok güzel. Ellerine sağlık.

:)den dedi ki...

Yaseminciğim tırtıl kurabiyelere bayıldım. İyiki çöp kutusuna göndermemişsin bu canım kurabiye fotoğraflarını...
Çok şirinler çoookk... Bir lokmada yutmak lazım şimdi onları. Biz mideye indiremiyoruz, bari Tuğracığım afiyetle yesin. O tombiş ellerini kurabiye tabaklarında görmek dileğiyle...

Adsız dedi ki...

Merhaba Yasemincim, iyiki yayınlamıssın kurabiye tarifini eğer atılsaymış cidden yazık olurmuş. Ben daha öncede defalarca gördüm bu kurabiyeleri ama yapma fırsatı bulamadım. Senin tarifini mutaka deneyeceğim ama.. Bende de bu tabağın mavisi var :) Ellerine sağlık... Sevgiler

Nilay

sarımutfak-hande dedi ki...

kurabişler nefis ellerine sağlık hayırlı ramazanlar
sevgiler