31 Ağustos 2010 Salı

Karınca Misali Haftasonu

Geçtiğimiz hafta Cuma sabahından erkenden kardeşim Bora ve eşi Ece'yi de yanımıza alıp yola koyulduk. Rota bizim için özel bir yer, Tekirdağ Kumbağ. 30 yılı geçen bir süredir her yaz oradayız tüm aile, son yıllardaki kalabalığını saymazsak bizim için yeri tartışılmaz. Zaten artık ordan gelinimiz de oldu, bağımız daha da kuvvetlendi.

Aslında bu defa gidişim deniz ya da dinlenme amaçlı da değildi, tamamen kış hazırlıklarına adadım son haftalarda kendimi. Orada da aynen devam ettik. Cumartesi günü anneannem sabahın köründe gidip de pazardan koca bir kasa domates alınca o günkü program belli oldu. Annem, Ece, ben ve anneannem hep bir elden domatesleri kavanozladık. Ha bu arada domateslerin gücüne dayanamayıp bozulan rondodan hiç bahsetmiyorum. Son anda Nurhayat Abla imdadımıza yetişti sağolsun.

Bu arada pazardan kilolarca kırmızı biber aldık Ece ile. Fırında hepsini közleyip buzdolabı poşetlerine kaldırdık hem onun için hem de benim için. Kışın bol bol kırmızı biber salatası olacak sofralarımızda. Sırada sadece patlıcan kaldı bu arada, onu da artık bayram sonrası yapacağım.


Bu kadar kış hazırlığı yaparken kutlama yapmayı da ihmal etmedik.Cumartesi Ece' nin doğumgününü kutladık iftar sonrası. Pasta yerine oy birliğiyle kedi dili tiramisu yapmaya karar verdik. Zaten tüm gün domatese bulandığımızdan en işimize gelen tarif de bu oldu. Gece Ece' nin tüm ailesi de bizimleydi. Gülüp eğlenip geç saate kadar bol bol muhabbet ettik. Muhabbetin konusu dönüp dolaşıp hep kış hazırlıklarına geldi. Nurhayat Abla ve Ece' nin babaannesi çok marifetli ve bereketli hatunlar. Tarhana, erişte, salça, reçel, makarna, yufka, kışlık kompostolar, turşular, kahvaltılık domates-biber salçası ve daha aklıma gelmeyen neler neler. Bu yıl asıl niyetim Kumbağ' da daha uzun zaman kalıp Nurhayat Abla ile tarhana yapıp adım adım da fotoğraflamak istiyordum. Kısmet değilmiş, artık seneye inşallah.



Tiramisu tarifi
burdakinin aynısı. Ece' ye tüm sevdikleri ile sağlıklı, neşeli bir yaş diliyorum. Hep dediğim gibi kötülerden ve kötü gözlerden uzak olsun umuyorum.

9 yorum:

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

ne guzeldrı şu kış hazırlıkları dedıgın gıbı karınca misali:)tiramisu nefıs görunuyor canımm.sevgiler

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Kırmızı biber işini halletmişsin Yasemin'cim. Ben daha hiç girişmedim. Rabbim afiyetle yemek nasip etsin. Doğum günğü kızına da nice mutlu seneler diliyorum.

Unknown dedi ki...

Yasemincim kalabalığın olduğu yerde her zaman bereket olur.Ne güzel çok elle yapılınca yapılan işler keyif verir insana sağlıkla tüketin yaptıklarınızı taze geline de sağlıklı uzun bir ömür dilerim seni de öpüyorum

pelince dedi ki...

Yasemincim ne iyi yapmışsınız,hem keyif olmuş hemde hazırlık.. Kış için neler neler hazırlanmış,maşallah size.. bende sadece domates ve bezelye var;))

Hepinizin ellerinize sağlık..

Sevgiler..

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

İnan kış hazırlıkların bana tatilden daha çekici geldi. Ne güzel doğal doğal..
Ellerinize sağlık canım
Bu arada kumbağa hiç gitmedim Haftasonu değişik bir yer arıyorduk. Burası olabilir.
Çok öptüm seni
sevgiler

narcicegirengi dedi ki...

MErhaba Yasemin,
Cok iyi yapmissiniz. En guzeli en dogal olani... kendi ellerimizle hazirladigimizi sevdiklerimize gonul rahatligiyla sunmanin yeri hic bir seyde yok.Ellerinize saglik. Sevgiler
www.narcicegirengi.com

Anne İş'te dedi ki...

Arı vız vız vız...Arı vız vız vız diye çalışır.Afiyetle,ağız tadıyla tüketin Yasemin'cim:)))

Darısı başıma!

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Yaseminciğim izleyicin olduğum halde kumanda panelime senin tariflerinin gelmediğini gördüm hatta face te yazacaktım tarif koymuyormusun diye ne oldu anlamadım. Çok öpüyorum sevgiler...

:)den dedi ki...

Ah ne çok severim mutfak için yapılan kış hazırlıklarını... İmrenerek okudum Yasemin'ciğim. Ellerinize sağlık, eminim hepsi lezeetli olmuştur. Tarhana yapımını aşama aşama fotoğraflayacağın bölümü seneye kadar bekleyeceğiz demek :( Kimbilir ne şahane görüntüler çıkacak.
Sevgiler...