26 Aralık 2010 Pazar

Mekanlar Değişse de.....

İlk defa nasıl başlayacağımı bilemeden, nasıl ifade edeceğime karar veremeden başlıyorum yazmaya. Uzun süredir üzerinde düşündüğümüz, acaba olur mu olmaz mı, olursa nasıl yaparız ederiz dediğimiz şey gerçek oluverdi. Sanki hiç olmayacakmış gibi uzak gözükürken şimdi en derinden bir gerçek oldu hayatımızda. Artık İstanbul'da, doğup büyüdüğümüz, doğduğumuz, birbirimizi tanıyıp aşık olup evlendiğimiz, küçük adamı dünyaya getirdiğimiz şehrimizde misafir sayılırız. Misafir sayılırız çünkü sayılı gün çabuk geçecek biliyorum. Daha önceden hiç gitmediğim, görmediğim, '' aaa deniz olmayan yerde yaşanır mıymış'' diye büyük laflar ettiğim Ankara yeni bir başlangıç için bizi bekliyor. Çok büyük bir karar, çok büyük yalnızlık gibi şu an gözümde büyüyen ve beni de oldukça ürküten. Herşeye rağmen de hayatımızda yepyeni bir sayfa, birbirimize daha fazla kenetlenip daha çok biz olacağımız bir dönem olacak diye düşünüyorum.

Ailemi, bunca yıllık dostlarımı, sevdiklerimi geride bırakmak çok zor olacak. Hem de çok. Bu gidişin en zor yanlarından biri de blogger arkadaşlarımdan ayrılmak olacak. Benim için burada blogum vasıtasıyla tanıdığım herkes çok değerli çünkü, çoğu vakit beni dertlerimden sıyırıp alan, günlük rutinin dışına çıkıp farklı bir renk görmemi sağlayan, hayata bakış açımı tamamiyle değiştiren, her defasında iyi ki blog açmışım dedirten şeyler yaşadım sayenizde. Ankara' da da çok cici arkadaşlarım olacak buna eminim. Ama sizleri çok özleyeceğim. Bu işi sanal bir olay olmaktan çıkarıp gerçek bir paylaşıma çevirdiğimiz için çok şanslı olduğumuz bir gerçek. Umarım Ankara'da da bu kadar şanslı hissederim kendimi.

17 yorum:

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

İlk defa sayfana heyecanla gelmiyorum:((( içim burkuldu inan:(( geç buldum çabuk kaybettim modumdayım şu an:((( ben seni çok seviyorum ve gitmene en çok üzülenlerdenim bilesin:((( çok mutlu olun yaseminim,çok öpüyorum,şoku atlatmaya çalışıyorum,yarın arayacağım seni:)

Not:sponsoruma daha iyi bakmam lazım artık:))))Acil durumda getirsin beni hemencik:)))

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Yasemincim ilk duyduğumda hem üzüldüm hemde sizin adınıza sevindim. Sonuçta aileniz için en güzelini yapabilmek adına bir çaba, mücadele içindesiniz. Allah yolunuzu açık etsin.Dilerim tüm hayalleriniz gerçek olur. Üzldüm diyorum çünkü her ne kadar aynı şehirde yaşayıp çok sık bir arada olamasakta bir telefonun ucunda olduğunu ve her an heryere gelebileceğini ve görüşebilecğimizi bilmek çok güzeldi... Ama şunu da bilmeni isterim ki İstanbul-Ankara arası 3 saat. Diğer arkadaşlarımda bana katılacaktır ki ne zaman istersen hep beraber bir araya gelir görüşebiliriz:)
Ailemden uzakta yaşayan ve her gün buna alışmaya çalışan biri olarak sana diyorum ki aileye duyulan özlemler hiç bitmez. Yeter ki sizin huzurunuz yerinde olsun.
Hayırlı uğurlu olsun canım
Allah gönlünüze göre versin
Sevgilerimle

Betül KAVAL dedi ki...

yasemin haberi aldığımdan beri inan ki çok üzgünüm. orda da çok güzel dostlar edineceksin kendine. ben buna eminim.

ama ben şimdi hergün kimi arıycam :(

Narince dedi ki...

Ne güzel, bekleriz. Yalnız bırakmayız seni. İstanbul'daki bloggerlar gibi sürekli görüşmüyoruz ama, seversin Ankara'yı. Biraz yavaş gelecek sana muhtemelen. Ama yavaşlığı seviyorsan, şehrin öbür ucuna en çok yarım saatte ulaşmak işine gelirse, ulaşıma daha az masraf yapmak hoşuna giderse sorun yaşamazsın.
Haziran'da ben de ev taşımayı düşünüyorum. Ne tarafa yerleşeceğin belliyse söyle o tarafa yanaşayım ben de:))

Saglıklımutfak dedi ki...

Ne nasıl ne zman ay şoktayım. arayacağım seni :(

Neslihan Çelik dedi ki...

Bizim için de çok zor bir dönem başlıyor sanırım. En çok da "hadi" dediğimizde Tuğrayı görememek bizi üzecek... Eee ne yapalım biz de daha sık Ankaralara geleceğiz bu durumda :)) yolunuz açık olsun, gidin ve en kısa zamanda gelin o zaman...

sahika dedi ki...

Gönüller bir olsun Yasemincim, sen üzülme, orada da güzel arkadaşların olur, buradakiler seni ziyarete gelir :)

Adsız dedi ki...

Sevgili, ordan burdan hayattan,
Bizde seni tanıdığımız için çok şanslıyız.Yeni mekanında bol şans ve mutluluklar dilerim.
Sevgiyle kal :):)

İnci Yemek dedi ki...

aaa duyanda ölüme gidiyorsun sanacak ayol:)elbette belirsizlik seni endişelendiriyor elbette ilk günlerde biraz zorlanabilirsin,doğduğun değil doyduğun yerde hayata kaldığın yerden devam edersin tatlım.Yurt dışı değil ya ulaşım günden güne hızlanıyor hızlı trenle üç saatte geleceksin sana gelecekler:))
sevindirici olan paşamın henüz okula gitmiyor olması:)
çok öpüyorum seni canım,gönlünü ferah tut lütfen:)

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Kuzum hayırlısı olsun, yeni yerler de iyidir ama insanın sevdigi alıstıgı yerden ayrılması da zor olacaktır eminim.
Umarım Ankara da da guzel dostlukların olur, sen iyileri bulursun guzel yureginle...

operimmmmm
Figen Karavaş

Cocukla Cocuk dedi ki...

hakkınızda hayırlısı olsun...istanbul dan sonra farklı gelecektir ama kesinlikle çok düzenli ve prensipleri olan bir şehirdir ankara...benim öğrenciliğimin geçtiği şehir çok severim ankarayı..iyi haberlerinizi bekleriz...sevgiler

Anne İş'te dedi ki...

Canım benim;
zordur alışkanlıkları ardınsıra bırakmak!

ama sevdiklerin,hatıralara seninle gelirler nereyegidersen

ve dost elini tutabildiğinde bulunmaz bir nimetse de bazen uzaktan yüreğine dokunarak da mucizeler yaratabilir.

Hakkınızda ayırlısı olsun ve eminim sen dost,güzel,dürüst,sıcacık yüreğinle güzelleştireceksin gittiğin yeri de

Sevgiler canım

Nehire dedi ki...

Yeni yerleşim yerinizde mutlu olmanız dileğiyle,sevgiyle kalın...

Mimosa Café dedi ki...

yolunuz açık olsun yasemincim, umarım hayal ettiğiniz gibi olur herşey. sevgiler.

Sevil Şahin dedi ki...

nasıl yani ya .....
Gerçi benim memleketime gideceksin o acıdan seni her zaman görebilme şansım olacak hiç değilse her Ankaraya geldiğimde göreceğim seni
ne yalan söyleyeyim üzüldüm her gün rutin konuşmalarımızı gene yaparız şekercim sen üzülme tamam her istediğimizde görüşemeyiz ama olsun sen üzülmeben sık sık gelirim yanına sende gelirsin demi her istanbula geldiğinde gelirsin değil mi ??
ya ayrılık kelimesi bana çok koydu şimdiden daha çok var demi daha buradasın .Seni seviyorum şekerkız
canım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

YeMeK vAkTi dedi ki...

aaa Yasemincim inan çok üzüldüm bende birden bire kaldım ...

Neyseki çok uzak bir yer değil ve eminim böylesi sizin için çok daha hayırlı olacakki bu yolu seçmişsiniz.Herşeyin hayırlısı..Ara ara mutlaka gelirsin eminim ben :)

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Bir yadndan çok üzüldüm bir yandan da sizin adınıza sevindim tabii. Her işte hayır vardır. Ankara'ya da gelirim bırakmam seni. Hem oradaki blogger arkadaşları da tanırım seni sevgiyle kucaklayacaklardır inan. Her şey daha güzel olacak, arkanızdayım !