17 Aralık 2010 Cuma

Özsüt Atölye Keşfedilmeyi Bekleyen Lezzetlerle Dolu


Kasım ayı sonlarıydı Contactplus İletişim Hizmetleri' nden Nazlı Hanım' dan Özsüt Atölye Tadım Etkinliği davet mailini aldığımda. Tatlıdan vazgeçemeyenlerin ilk aklına gelen mekanlardan biri olan Özsüt' ün , yemekli konsepti ''Özsüt Atölye'' yi biz yemek bloggerlarını ile tanıştırmak istediğini bildiriyordu. Böyle bir teklif reddedilemezdi elbette. Tatlı işinde bu kadar başarılı olan firmanın yemek olayını ne boyutta gerçekleştirdiğini merak ederek gittim 7 Aralık akşamı Caddebostan Atölye' ye.

Biz bloggerlar genelde firma etkinliklerini dört gözle bekleriz, birbirimizi görünce konu hiç tükenmez, muhabbet de hiç sona ermez. Ama bu defa firma yetkilileri de bizlerle masaya oturdular, çok iyi bir evsahipliği yaptılar. Bunu işlerinin gereğini yerine getiriyor gibi değil de büyük bir keyifle ve de merak ettiğimiz her konuda bizi bilgilendirerek yapmaları da ayrıca güzeldi. Keyfine doyulmayan sohbetimizi hep birlikte yaptık.

Mekana girer girmez o soğuk havada hemen çayımızı yudumladık ve yemek seçiminden önce masalara konan bu harika ekmeklerle gecenin açılışını yaptık.
 Bu ekmeklerin yeri apayrı oldu bende. Özsüt bu ekmekleri tek bir merkezde hazırlayıp servis edileceği şubesinde dondurulmuş halde bulunduruyormuş. Orada pişirip müşterinin masasına da tazecik getiriyormuş. Hem görüntüleri hem de lezzetleri o gece tam not aldı hepimizden. Servis edilen zeytinyağı tabağına bana bana yedik ekmekleri, tabağı affettik neyse ki :)


Genelde ben çorba içmem, çünkü içersem başka yemek yiyemem. Ama o gece hava o kadar soğuktu ki; çorbanın da tadına bakmak istedim, hem de içimi ısıtmak. İyi ki öyle yapmışım. Bu harika tavuk suyuna şehriye çorbası, sonrasında yiyeceklerimin lezzeti hakkında bana fikir vermiş oldu.
 Açılışı çorba ile yapınca ana yemeğin hafif olmasını istedim. Tercihim Meksikan Usulü Bonfile Salata oldu. Eti pişirmesini de yemesini de pek sevmeyen biri olarak dışarda mümkün olduğunca et tercih ediyorum. Gayet doyurucu ve leziz bir salataydı. 

Biraz da firma geçmişinden bahsestmek istiyorum. Özsüt 1938 yılında İzmir Kemeraltı'nda muhallebici olarak Sefer Usta tarafından kurulmuş. Sonrasında 1980 yılında oğlu İbrahim Urlulu liderliğinde Özsüt ustalarının da ortaklığıyla büyüyerek gelişmiş. İlk şubesi İzmir Alsancak' ta açılmış. 72. yılını kutlayan Özsüt' ün günümüz itibariyle 155' in üzerinde şubesi mevcut.

2009 yılından beri de yemekli konsepti '' Özsüt Atölye'' ile misafirlerine salatadan pizzaya, kırmızı- beyaz et spesiyallerinden kreplere kadar çok geniş bir menü ile ünlü yerel mutfak lezzetlerini bir arada sunuyorlar.

 



Ve bence gecenin finali süperdi. Bana göre tatlıların şahıdır aşure zaten. Bir de Muharrem ayı öncesi olunca Özsüt Atölye de tatlı konusunda aşurede karar kılmış. İyi de etmişler. Sanıyorum benim daha önceden tattığım ev yapımlarını saymazsam şu ana kadar yediğim en iyi aşureydi. Eğer dışarda bir restaurantta yemişseniz ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Tatsız, lezzetsiz, sırf yapılmış olsun diye yapılmış olur genelde. O zaman bir de gidin Özsüt Atölye' de tadına bakın. Herşeyden önce kıvamı beni tam anlamıyla fethetti. İçinde mutlaka nişasta olduğunu düşündüm ben açıkcası, fakat öğrendiğimize göre Özsüt hiçbir ürününde asla nişasta kullanmıyormuş. Bu onlara olan hayranlığımı bir kat daha arttırdı. Doğrusu ben çoğu tatlıda nişasta kullanıyorum. Henüz çok yolum var sanırım o ustalığa erişmek için.
 Aşure zamanı da geldi, bu yıl yapar mıyım bilmiyorum. Komşulardan da umduğum desteği alamazsam yolu çok iyi biliyorum artık.

O gece Caddebostan Atölye' de garsonlarından firma yetkililerine kadar herkes o kadar ilgili ve nazikti ki ertesi gün Bağdat Caddesinde Ness ile dolanırken öğle yemeği için adresimiz belliydi. Bundan sonra Caddeye her gidişimde olacağı gibi.

Bu keyifli ve doyurucu akşam için öncelikle firma yetkilileri Mine Hanım ve Fevzi Bey'e, Contactplus İletişimden Nazlı Hanıma, tüm Caddebostan Atölye çalışanlarına harika evsahiplikleri için teşekkür ederim. Bir de tabii ki unutmadan Sevgili Müge' ye kocaman bir teşekkür. Bu organizasyon için bize ulaşmalarını sağladığı için.
Özsüt Atölye' ler İstanbul Caddebostan Bağdat Caddesi, İzmir Ege Park, Çiğli Kipa ve Kemalpaşa' da.










12 yorum:

aslı dedi ki...

dondurmalarıda çok güzeldir. ben ya naneli-çikolatalı olarak iki top alırım ya da fıstılı-süper vanilyalı olarak alırım. kesinlikle tavsiye ederim.

durutarifler dedi ki...

Özsüt'ün ürünlerine ben de bayılıyorum. Bu arada sayfa çok güzel olmuş . İyi günlerde kullan.
Sevgiler

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

hepsi birbirinden lezzetli gözüküyor teşekkürler canım sevgiler dostçakal

Unknown dedi ki...

Canım öncelikle bana abla diye hitap ettiğin güzel yorumun için teşekkürler.Sık ziyaretime gelmiyor
sun o yüzden senden yorum almak çok hoş:))İnşallah tanışıcaz öpüyo
rum...

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Hepsi birbirinden lezzetli görünüyor. Özsütün pastalarına bayılıyorum eminim yemekleride çok güzeldir. Sizlere afiyet olsun cnm. Sevgiler...

egeli dedi ki...

biz de izmirli bloggerler olarak salı günü davetliydik, gerçekten çok lezzetli yemeler yedik, çok keyifli bir akşamdı, ekmeklere ben de bittim,
zeytin yağına bandıra bandıra bir tek onu bile yiyebilirdim!

YeMeK vAkTi dedi ki...

aman aman iyiki ben yokmuşum Yasemincimm kesin 2 kilo alırdım:)

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Özsüt Atölyeden hiç haberim yoktu, yemeklerini de görmüş oldum.. Salatandan mutlaka deneyeceğim YAsemin'cim, afiyetler olsun.. Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Ben de yanında olsaydın keyfin ikiye katlanırdı dimi Yasminim

Cocukla Cocuk dedi ki...

of of yemekler muhteşem gorunuyor...anadolu ya da subelerini istiyoruz mutlaka:)

Unknown dedi ki...

Canısı en sonunda tanıştık çok mut
lu oldum.Sizlderinde harika bir organizasyon yapacağınıza eminim öpüyorum.

MODA GEZGİNİ dedi ki...

güzel post hazırlamışsın.tebrikler canım.özsütün yaş pastalarına bayılıyorum:) blogun harika.izlemeye aldım.bloguma beklerim.sewgiler