13 Ekim 2011 Perşembe

Merhaba Şeker Hamuru


Beni yakından tanıyanlar bilir, biraz ayran gönüllüyümdür. Biraz da harekete geçmekte, aksiyon almakta kendimi hep başka etkenlerle oyalayıp beklerim sebepsizce. Şeker hamuruna karşı da hep öyle oldum. Hep mesafeli ve hep tedirgin. Elimden gelmez, beceremem, hemen sıkılırım diye kendimi kandırıp kaç yıldır etrafım şeker hamurlu hanımla doluyken bulaşmadım. Herşeyin bir zamanı var derler ya büyüklerimiz demek ki zamanı gelmiş.

İstanbul'dan buraya taşınmadan gidip bir dolu kurabiye kalıpları, şeker hamurları, boyalar vs. aldım. Ve biraz da burada beklesinler dedim, 3 ay olduğu gibi poşetiyle sakladım malzemeleri. Ta ki geçen haftalarda hevesim gelip de beni ayaklandırıncaya kadar. Küçük beyle yuva arkadaşlarına götürmek için yaptığımız kurabiyeleri nasıl olduysa süslemek istedim. Dedim hadi bari şeker hamurunu bir elleyelim. Nasıl hoşuma gitti, nasıl güzel bir terapi oldu bana anlatamam. Bu vakte kadar kendimi engellediğim için söylendim durdum. Ne keyifli, ne eğlenceli şeymiş şeker hamurunu mıncık mıncık etmek. Zira yavru kuşa verdiğim parça tam öyle oldu mıncık mıncık :) Hem yedi hem mıncıkladı. İkimize de yeni bir keyif alanı çıktı ama daha çok da bana. Bir vakitler puzzle yaparken aldığım keyfi anımsattı bana bunlarla uğraşmak.

 


Kurabiyeleri süsleyip güzelce poşetledik, organze kurdelalarla süsledik ve ertesi gün yuvaya götürdük. Hem çocuklar hem de öğretmenler çok beğendiler. Benim de hoşuma gitti haliyle. Bugün yine koca 2 tepsi kurabiyemiz pişti, akşama süslenip püslenip yarın okula gidecekler.

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım bence çok başarılı olmuş kur
bişler ellerine sağlık sevgiler.

Müge Hüner dedi ki...

Süper görünüyorlar şekercim :)

E Zehiri aldın artık, kimse durduramaz seni :)
Kimbilir ne şirin şeyler paylaşacaksın bizimle...

Öpüyorum

ebru dedi ki...

Sevgili Yasemin demek ki herşeyin bir vakti varmış. Senin için de vakit gelmiş. Ellerine sağlık. Kurabiyeler çok hoş görünüyor. Durmak yok artık değil mi?

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

çok şık ve güzel görünüyorlar ellerinize sağlık.bende denemek istiyorum. hamurunu hazırmı aldınız acaba?gimat tarafında satılan bir yer varmış orayı araştıracağım sevgiler...

yemekbiraşk dedi ki...

hiç ilk kez yapılmış gibi durmuyor.. ellerine sağlık
sevgiler

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Bence de ilk çalışma için gayet başarılı sonuçlar çıkmış.Ellerine emeklerine sağlık canım.
Sevgilerimle...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Yaseminciğim bugün telefonda Tümay ile konuşuyorduk biz bu kadar oyuncaklı şeyleri yapamayız diye ama gördükçe böyle güzellikleri içim gitmiyor değil.Emeklerine sağlık canım sevgiler...

bir dilim bir tutam dedi ki...

Yasemincigim gercektende seker hamuru ile ugrasmek zevkli..Düsünsene oyuncak hamuru gibi...bizim gencligimide olmayan bu hamurdan yilllar sonra hem yenilebilinen hemde minciklanan bir seyin oyanmak güzel..

Nehir Butik Pasta dedi ki...

şeker hamuruyla oynamak benim içinde bir terapi hemde ortaya harika şeyler çıkıyor
ilk deneme çok çok başarılı bence devam etmelisin bakalım neler çıkacak ortaya
ellerine sağlık arkadaşım

Unknown dedi ki...

ben de cesaret edemiyorum bir türlü ama terapiye de ihtiyacım var aslında ellerine sağlık Yasminim

Narince dedi ki...

Okuldakileri alıştırırsan böyle, bırakmayacaklar peşini sonra:) Çok şık olmuşlar, süper!

HÜLYA dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYORLAR ELLERİNİZE SAĞLIK BENDE DENEMEK İSTİYORUM AMA CESARET EDEMİYORUM :( RİCA ETSEM KURABİYELERİN TARİFİNİ YAYINLARMISINIZ? SEVGİLER