28 Ekim 2011 Cuma

Böğürtlen Soslu Limonlu Cheesecake


Cheesecake sevmeyen var mıdır? Sanki yoktur değil mi, ya da benim çevremde hiç yok mu demeliyim? Güler Ablacığımın cheesecakeleri pek meşhurdur, blog buluşmalarında, evlerdeki buluşmalarımızda hep ondan istenir. Nasıl olduysa ben hiç tadına bakamadım ama. Ya millet kapıştı ya ben gevezelik ederken geç kaldım. İnşallah sıradaki buluşmada en büyük dilimi bana verecek, söz aldım ondan :))

Dün de cheesecake yapmak için karar verdiğimde kendi tarifim yerine bu defa onun tariflerinden birini yapayım istedim. Bakayım dedim bu hatunu meşhur eden cheesecake nasıl birşeymiş. Daha sabahın köründe markette aldım soluğu malzemeleri öğrenmek için ablamı aradım. Hem onun şen şakrak sesini duydum günümü renklendirdi hem eksik malzemelerimi aldım. Uzakta da olsam sıcaklığını, sevgisini öyle güzel hissettiriyor ki bana iyi ki onu tanımışım. Bu yazı da cheesecake tarifinden çok Güler Abla yazısı oldu ama olsun canım benim O.


 Tarifi de aynen olduğu gibi buraya alıyorum. Ama siz onun diğer tariflerine de bakabilirsiniz, hangisi hoşunuza giderse artık.

Malzemeler:
1 paket burçak büsküvi
50 gr margarin ( ben margarin yerine tereyağ kullandım )
2 paket Labne (toplam 400 gr) ( Ben tek paket kullandım )
3 adet yumurta
1 küçük paket krema
1/2 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı un
bir paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi

Sosu için ben hazır böğürtlen sosu kullandım. Dilerseniz 2 bardak mevsim meyvesi ya da dondurulmuş meyve ile nişasta, şeker ve su karıştırıp üzerine mis gibi sos hazırlayabilirsiniz.

Yapılışı:



  1. Burçak büsküviyi rondodan geçirip un haline getirin.Eritilmiş margarin ile iyice karıştırıp altına yağlı kağıt serilip kenarları yağlanmış kelepçeli kalıbınıza döküp elinizle iyice bastırarak kenarlarına da 1 cm yükseklik vererek bir taban oluşturun ve kalıbınızı buzdolabına koyun.
  2. Suyunu süzdürdüğünüz labne peyniriniz ile şekeri mikserle iyice çırpın.
  3. Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin
  4. Önce yumurtanın birini kırın iyice çırpın daha sonra diğer iki yumurtayı da tek tek kırıp iyice çırpın.
  5. Ununuzu ,vanilyayı ve limon kabuğu rendesini de karışıma ekleyip çırpmaya devam edin.
  6. Buzdolabından kalıbınızı alıp karışımı kalıbınıza boşaltıp üzerindeki hava kabarcıklarını iyice gidinceye kadar kaşıkla karışımı düzleyin.
  7. 160 derecede fırına koyup kapağını hiç açmadan üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.Fırını söndürdükten sonra da kapağını fırın soğuyana kadar hiç açmayın.
  8. Üzeri hafif pembeleşene kadar pişirmeniz yeterli çünkü fırını söndürdükten sonra da çıkarmadığınız için o ısı ile pişmeye devam ediyor.
  9. Fırın tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp buzdolabında mümkünse bir gece bekletin.
  10. Üzerine sosu gezdirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.


9 yorum:

canimçektipişirdim dedi ki...

çok güzel bi lezzet cheesecake süper görünüyor ellerine sağlık..

Saglıklımutfak dedi ki...

Ellerine sağlık canım benim. Afiyet olsun ;)

Unknown dedi ki...

görüntüsü beni hep cezbetmiştir ama bir kez denedim sevemedim nedense kızım ve kuzeni bayıla bayıla yediler:)sen okadar güzel anlattın ki son defa bu tarif ile deneyip sana yazıcam tekrar inşallah severim afiyetle sevgiler

Derya dedi ki...

Cheescake'e bayılırım. Tarif için teşekkürler, iyi bir tarifim olmadığı için evde kendim yapmayı hiç denemedim, en kısa sürede deneyeceğim.

LEZZETİKRAM dedi ki...

görüntüye bayıldım ellerine sağlık canım :)

Betül KAVAL dedi ki...

mmmmm nefisss ellerine sağlık canım arkadaşım benim. Keşke burda olaydın da karşılıklı kahvelerimizi yudumlarken yeseydik :)

sevgiler öptüm..

Unknown dedi ki...

Yasminim,canım kardeşim.Seni tanıdığım için asıl ben çok ama çok mutluyum.Sana ilk mail attığım günden bu güne kadar,o sıcacık arkadaşlığını,güler yüzünü hiç eksik etmedin.Sesini duymak bana da her zaman iyi geliyor.İnsan birini seviyorsa arada ki mesafelerin hiç ama hiç önemi yok.Zaten,sen de canımın bir yarısının olduğu şehire gittin.Yani Ankara deyince aklıma düşen tek şey oğlumdu,şimdi bir de sen düşüyorsun aklıma.Sözüm söz ilk buluşma da Cheescakekin en büyük dilimi senin.Ama bu gidişle sen bu cheescake işini benim elimden alacaksın.Nefis görünüyor. ellerine sağlık Çok ama çok öperim canımsın

Berrin dedi ki...

en cok vişnelisini severım..
ama kendım hıc yapmadım bana cok zormus gıbı gelıyordu anlatımına gore kolay..:) yalnız su ustunu pembelestırme kısmı rısklı :)

ellerıne saglık..deneyecegım bı cesaret bu tarıfle..

YeMeK vAkTi dedi ki...

Yapmayalı o kadar uzun süre olduki....Ellerine sağlık Yasemin