3 Mart 2020 Salı

İkinci Hayatın Tek Bir Hayatın Olduğunu Anladığında Başlar...



Bu yıla kitap okuma konusunda oldukça hızla başladım. Bundaki en büyük etken doğru kitapla karşılaşmış olmak. Kitap okurken asıl önemli olan sizin o anki ruh halinize de uygun kitapların önünüze çıkmış olması. Bu ara elime geçen, satın aldığım ya da hediye gelen ne kadar kitap varsa hepsi sanki benim keyifle okumam için yazılmıştı. Özellikle Yan Pasaj Yayınevi kişisel gelişim kategorisi diyebileceğim kitaplar deyim yerindeyse nefes almadan tek solukta okudum. 

Aynı yayınevinden çıkan bir önceki kitabı da çok keyifle okumuştum . Ancak '' İkinci Hayatın Tek Bir Hayatın Olduğunu Anladığında Başlar '' kitabı tek oturuşta bitti. Altını çize çize , içime sindire sindire keyifle okudum. Mutlu olmak için her şeye sahip bir kadının kendini mutsuz hissetmeye başlaması ve bu konuda kendiyle girdiği bir yarış. Aslında çok tanıdık değil mi bu konu ? Bana fazlasıyla tanıdık geldi. Yani beni aldı içine çekti. Hayatımızı mevcut durumundan çok daha iyi bir yere taşımak için bize ilham verecek çok heyecanlı bir kurgu. Evet hepimizin tek bir hayatı var ve bunun için çabalamak en doğal hakkımız.





'' Hayatta hiçbir şey çocukluk düşlerini gerçekleştirmekten daha önemli olamaz '' diye başlıyor. Çoğumuzun hayatın akışında düşlerimizi unutup rutin hayatımızın döngüsünde kendimizi kaybedip sonra kendimizi aramaya koyulduğumuz bir gerçek. Bu durumda olmayanlar şanslı tarafta düşlerini hayata adapte edebilmişler demek ki. Raphaelle Gıordano bu kitabında tam da bunu konu almış. Uyumuş zihnimizi uyandırıp kendimizi bulmanın çok da zor olmadığını belki bazen dıştan gelen bir güce ihtiyacımız olduğunu anlatmış.


Kendi hayatımdan ve kendi mutluluğumdan sadece ben sorumluyum diyip yola düşmek isteyenler için bir başucu kitabı. Keindinizi ifade etmeyi öğrenmenin en iyi yolu , kendinizin en iyi arkadaşı olmayı öğrenmekten geçer. Kendinize karşı sevecen ve anlayışlı olmalı, değer vermeli ve her fırsatta takdir etmelisiniz...






2 yorum:

Beyda'nın Kitaplığı dedi ki...

Açıkçası başkalarını takmadığımız sürece kendi hayatımızı yaşarız. Kitabı okuyabilirim. Teşekkürler:)

mert dedi ki...

yazınız çok güzel olmuş teşekkürler