4 Haziran 2021 Cuma

Hayata Şıklık Katan Detaylar






Son bir yıldır yaşadığımız bu zorlu süreç bana şunu öğretti. Hayatta kısacık anlar vardır ve bu anları güzelleştirip yaşanılır kılmak bizim elimizde. En basitinden kahvaltı yapacaksam o çay demlenecek, o en güzel çay fincanları çekmeceden çıkacak ve o misafirler için ayırdığım örtü daha fazla dolap içinde misafir yolu beklemeyecek.  Çünkü en güzelini kendimiz hakediyoruz. Yeniden kalabalık sofralarda ve bol kahkahalı ortamlarda olana kadar kendimiz ve ailemiz için özenmeye devam . 

Benim gibi gün içinde çayı, kahvesi eksik olmayan biri için fincan bambaşka bir tutku .  Eskilere olan tutkumun yanı sıra sürekli yeni fincan takımları da alan biriyim. Hem kendime hem de sevdiklerime ilk hediye tercihim oluyor. Benim için seçerken de ilk ve en önemli kriter bulaşık makinesinde yıkanabiliyor olması. Deseni , rengi solan fincanların mutfakta ömrü fazla olmuyor.  Kahve saatlerimde  de bana ve sevdiklerime keyif katan sunumlar için de bu anlamda bana o güvenceyi sunan markaları tercih ediyorum. 







 

Kahve fincanı kadar kahve yanında sunduğum ikramlıkların da masama elegant bir soluk getirmesine özen gösteriyorum. Temiz bir örtü,  fonda huzur veren bir müzik, taze demlenmiş kahve ve kahve yanına sunduğum atıştırmalıklar için şık sunumlar. Her kadını mutlu etmeye yetecek kadar küçük ama önemli detaylar bunlar.  Ufak dokunuşlarla fark yaratmaya çalışanlar için aslında şıklık çok kolay.



Özellikle yaz aylarında bahçelerde , balkonlarda ufaktan ufaktan sosyalleşmeye başlayacağımız günler için sunum ürünlerinin şıklığı sofralarımızı güzelleştirecektir. Pırıl pırıl bir çatal bıçak takımı ,  lekesiz kumaş peçeteler, taze canlı çiçekler ve yazın ferahlığını masamıza getirecek renklerde bir yemek takımı. Tüm bunların yanında sağlıklı lezzetli yemekler, bolca çocuk gülücüğü ve neşesi.  Bunları şu anda yazarken bile canlandım ben, kalkıp hazırlık yapasım geldi. Son yılı böyle bir hazırlık yapmadan , tamamen kendimiz ve ailemiz için sofra hazırlayarak geçirdik. Sofra ürünlerine olan tutkum zaten tartışılmaz.  Beni tanıyan herkes de bunu bilir. Hem kendim alıp kullanmayı seviyorum . Hem de sevdiğim birine hediye alacaksam ilk aklıma gelen sofra ürünleri olur. İçerken beni hatırlatacak bir kahve fincanı, bayramda kullanacağı bir şekerlik ya da zarif bir pasta tabağı takımı. 




 Hepimizi birleştiren en önemli ortak noktamız mutfak. Ve tabii ki bir araya geldiğimiz sofralar. En başta da dediğim gibi sadece kendimiz için bile olsa masaya bir mum koymaya üşenmeyelim. O en kıymetli porselen takımı bizden daha çok hakeden kimse yoktur. O  antika kahve fincanlarında kahve içmeden ne anlamı var ki hayatın , dolapları beklemesin hiçbiri.  Mağazada beğendiğin o mavi çiçekli yemek takımını almak için en uygun gün bugündür belki de . Neden olmasın ? 


3 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel bir yazı olmuş. teşekkürler. ellerinize emeğinize sağlık...

parıldayan çiçek dedi ki...

Ne güzel anlatım.Ne güzel şık detaylar hayata anlam katan ayrıntılar. Sevgiler.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

begenmenize cok sevindim, ufak detaylar aslında hayatı ne kadar anmalı kılan şeyler onu farketmek önemli olan.